Air Arms S400 Grupmanlari

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar,
    Gecen Cumartesi 1 saat atis yapma sansim oldu. Bu sefer A4 buyuklugunde, her birinde 13 hedef olan 2 kagit hedef koydum 27 metreye ve genelde bunlara ates ettim JSB Exact peletler ile. Ilk dolumda 75 atis yaptim 200-100 bar arasinda; ilk 10 atisi kapaklara ve muhtelif hedeflere, sonraki 65 atisi da ilk kagittaki 13 hedefe yaptim. Ikinci dolumda da benzer sekilde 75 atis yaptiktan sonra bir 10-15 atis daha yaptim kapak gibi hedeflere isabet sorunu yasamadan. Ilk grup (soldaki kagit, orta ust hedef) kolum atis yastiginda, tufek de kolumun ustunde olacak sekilde, sonrakilerin hepsi de tufegin onu atis yastiginda arkasi omzumda olacak sekilde yapildi. 4. veya 5. hedeften sonra durbunun artikilini biraz saga kaydirdim. Vaktimin bitmesine 7-8 dakika kala, tufegi bir daha doldurup 20-25 atis daha yapabildim spinner gibi hedeflere ve bu hafta istemsiz tetik dusurmedim cok sukur :)


    airgunturk.com/attachment/32499/



    Yukaridan asagiya, once orta sutun, sonra sol, en son da sagdaki hedeflere ates ettim:
    airgunturk.com/attachment/32501/



    Yukaridan asagiya, once sol, sonra orta, sonra da sagdaki hedeflere ates ettim:
    airgunturk.com/attachment/32502/


    1 saatte 180'den fazla atis yaptim, sasirdim dogrusu :)


    Not: Konu kalabaligi olmamasi icin bundan sonra haftalik atislarimi bu baslikta paylasmayi planliyorum.


    Selamlar

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • Selamlar, hazır her türlü pellete ulaşabiliyorken Türkiyede olmayan çeşitli pelletlerle grupman çalışmaları yapabilirmisiniz, aydınlatıcı olurdu.

    ||

  • Peletleri siniflandiracak kadar iyi degil gruplarim ama denerim. Var mi ozellikle merak ettikleriniz? Selamlar

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • Hocam seni mi kiracagiz? Asagidaki peletleri siparis verdim, gelsinler sonuclari paylasirim;

    • Daystate Rangemaster Kaiser
    • Bisley Long Range Gold
    • Weihrauch Field Target Special

    Peletleri karistirmamak ve zaman kazanmak icin bir de pelet kutusu siparis ettim (gerci 100 pelet bana yetmez ama!!): http://www.uttings.co.uk/p1124…et-box-hnpb/#.WC9RctKLSt8


    Pelet kalinlik olcegi cok guzelmis ama milimetrenin yuzde biri hesaplarina kadar daha cok ekmek yemem lazim benim :)


    Selamlar

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • Merhabalar,
    Dun 1 saat atis yapma firsatim oldu. Mesafe gene 27m ve peletler Air Arms FT Diabolo ve JSB Exact. Bu sefer, onceki haftadan daha kontrollu atislar yapmaya calistim. Birilerinin platformda yurumesi veya yanimdakilerin ates etmesi gibi cevresel etmenlerden dolayi konsantrasyonum bozuldugunda, parmagimi tetikten cekip birkac nefes alarak yeniden nisan alip ates etmeye calistim. Ayrica kalp atislarimi da takip ederek iki kalp atisim arasinda ates etmeye calistim ve bu haftaki gruplarim daha iyi oldu.


    Hedeflerim:
    airgunturk.com/attachment/32554/



    Atistan sonra:
    airgunturk.com/attachment/32555/




    Sol ve orta sutun Air Arms FT Diabolo, sagdakiler de JSB Exact:
    airgunturk.com/attachment/32558/




    Ilginc bir sekilde, bu sacma hedefteki alt grupmanlar guzel oldu. Sagdaki balkabaginda 5 atis olduguna inanamiyorum ama kus haric tum grupmanlarimi 5 peleti onceden hazirlayarak yaptigim icin 5 atis olmalari lazim:
    airgunturk.com/attachment/32557/




    Iki hafta once 8-9 kibrit copune ates edip 2'sini kacirmistim 27m'den ve cok sasirmistim. Bu hafta bir deneme daha yapmak istedim ve bu sefer copleri cift tarafli bantla bir kagida yapistirdim. Boylece atislarimin nerelere geldigini gorebilecektim. Tabi gordugunuz gibi sonuc cok daha kotu oldu. Bence iki sebebi olabilir; kibrit copleri normalde ustunde yarim santim derinliginde delikeler olan bir metal parcaya yerlestiriliyor. Ya peletler yandan hizla yandan gecerken de kibritleri ucuruyordu ya da acemi sansiydi :) Allah'tan sonlara dogru birkacini tek atista vurdum da biraz rahatladim. Su utteki kirmizi cope bakar misiniz Allah askina? Copu vuracagim diye 4 atislik guzel grupman yapmisim! Bu arada coplere degisik zamanlarda degisik basinclarla ates ettim, dusey sapmalarin sebebi budur:
    airgunturk.com/attachment/32556/


    Sonuc olarak bu haftaki en iyi gruplarim, gecen haftaninkilerden daha iyi oldugu icin mutluyum :)
    Selamlar

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • Elinize sağlık keyfiniz bol olsun.

    hatsan at44
    hatsan bt65
    hatsan galatian
    hatsan barrage
    Hatsan nova
    Hatsan herkül


    Kral Pro
    Kral puncher bulpup
    Kral puncher maxi
    kral puncher jumbo


    AA s510
    etc..

  • Cumartesi 2 ile 3 arasi icin gene 6 numarali hatti rezerve ettim.


    Atistan Once
    Cuma aksami forumda bir arkadasin paylastigi hedef hazirlama sitesi printtargets.net sitesinden hedeflerimi hazirlayip kalin sari renkli karton kagida bastim. Sonra yeni aldigim pelet dizme kutusuna 5 farkli peletten 20'ser tane olmak uzere toplam 100 peleti tek tek elle secip yerlestirdim:


    airgunturk.com/attachment/32731/


    Amacim 5 cesit peletle grupman calismasi yapmakti. Bu pelet kutusu duz uclu (match) peletler icin yapilmis ama acemilik ve dikkatsizlik ile almis bulundum ve gene de isime yarar diye de geri gondermedim. Deneyecegim peletler:

    • Daystate Rangemaster Kaiser (H&N Uretimi)
    • Weihrauch F&T Special (H&N Uretimi)
    • Bisler Long Range Gold(H&N Uretimi)
    • Air Arms Diabolo Field (JSB Uretimi)
    • JSB Exact Diabolo



    Yani Almanya Cek Cumhuriyetine karsi:
    airgunturk.com/attachment/32732/



    Elle secme isleminde en cok elenen pelet JSB oldu. En yumusagi o oldugu icin muhtemelen.


    Atis Gunu
    Cumartesi gunu, hanim donuste markete ugramami rica edip bir liste gonderdi. Ben de evden bir yarim saat erken ciktim ve bari gitmeden once markete ugrayayim dedim (hata 1). Markete gittim, bu engelli park yeriydi, su cocuklu aile yeriydi derken zar zor bir park yeri buldum ve kosa kosa markete daldim; hedefim 10 dakikada cikmakti. Hizli hizli aldim ihtiyaclari. Ailecek grip oldugumuz icin meyve reyonundan gecerken 2 tane de greyfurt attim arabaya (hata 2). En son nutellanin yerini de sorup onu da hizlica aldim ve en bos gordugum kasaya daldim. Kasiyer yeni gibiydi ama onumde sadece 1 kisi oldugu icin girdim siraya (hata 3). Kasiyer onumdeki adami gulumseyerek gonderdi, benim urunleri okuttu ve en son 2 greyfurta geldi sira. Ustlerinde barkod yoktu, bir listeden kisa kodunu aramaya basladi ve bu arada 2 dakika gecti sanirim. Sonra neyse 4 haneli bir kod girdi ve arka kasadaki diger kasiyerle konusmaya basladi; yanlislikla portakal kodunu girmisti... Bunu nasil iptal ederim, greyfurtun kodu kac vs. derken bir 5 dakika daha gecti... Ben iyice strese girdim cunku 5-10 dakika gec kalmak onemli degil ama 3-5 dakikalik "ateskes" zamanini kacirirsam kendi hedeflerimi koyamayacaktim ve onlarin koydugu hedefler de grupman yapmak icin pek uygun olmuyordu genelde. Neyse aceleyle ciktim marketten, kendime kizdim yarim saat erken gidip rahat rahat muhabbet etmek varken kendimi bu duruma soktugum icin. Mumkun oldugunca hizli bir sekilde gidip son anda yetistim ve hedeflerimi koyabildim neyseki. Bir 15-20 isinma atisindan sonra pelet kutumu actim ve sirayla Kaiser, Weihrauch, Bisley ve JSM peletlerle 5 atislik 4 grupman yaptim ve yaptigin isin cok sacma olduguna karar verdim. Yakin zamanda okudugum yazilardan soyle ozetlenebilecek bir sonuc cikarmistim;

    Her canlinin dogada biraktigi "blueprint" dedigimiz ayak izleri gibi, her pelet de namluda bir iz birakir. Pelet degistirdiginiz zaman onceki peletin izinin (etkisinin) gecmesi icin, bazen birkac atis, bazen yuzlerce atis bazen de namlu temizligi gerekir.


    Dolayisiyla 5 sundan 5 bundan atip karsilastirma yapmak bir anda bana cok sacma geldi (hata... kac oldu ya!). Ben de daha gec olmadan bu isten vazgectim ve sadeca Kaiser ile devam etmeye karar verdim. Kaiser ile 14 grupman yaptim ama grupmanlarimdan hic memnum kalmadim. Normalde insan kotu bir atis yapinca cogu zaman sebebini bilir ama arada bir, bir pelet sacma sapan bir yere gidiyordu ve sebebini anlayamiyordum. Acaba peletten mi yoksa kotu bir gun geciren benden mi diye dusunurken son 6 grupmani Air Arms ve JSB ile yapayim dedim. Kalan az sayidaki AA peletlerim ile 4 grupman yaptim. Sonuc sanki daha iyiydi. Geri kalan iki grupmani da JSB'lerle yaptim. Kaiser'e pek kanim isinmadi simdilik ama onumuzdeki gunlerde gene deneyecegim o zaman daha iyi bir fikir edinirim herhalde. Weihrauch peletler biraz ilgincti; mat renkte, yapis yapisti ve namluya da biraz zor giriyordu (sanirim yapis yapis oldugu icin) ama yaptigim tek grupman ilginc bir sekilde guzel oldu. Bisley de en hafif pelet idi ama uste gitmedi peletler sasirdim.


    airgunturk.com/attachment/32733/


    airgunturk.com/attachment/32734/


    airgunturk.com/attachment/32735/


    K, KAY: Daystate Rangemaster Kaise
    HW: Weihrauch F&T Special
    Bisley: Bisler Long Range Gold
    JSB: JSB Exact Diabolo
    AA: Air Arms Diabolo Field
    V: Velet (poligonda bir cocuk vardi muhtemelen o atti bunu)



    Greyfurtlar da eksi cikti, onlari koyup hedef olarak kullansaydim daha iyi olurdu :)


    Selamlar

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • Sonuna kadar heyecanla okudum, sonunda 'velet' kelimesini ve açıklamasını okuyunca kendimi tutamayıp kahkaha attım. :D Ellerinize sağlık, paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.. :thumbup: Greyfurtlara ağır çekim atış güzel olurdu ^^

    ;tufey# One Shot, One Kill

  • Guzel geri bildirimleriniz icin cok tesekkurler :) Insani yasarken boyle sacma streslere sokan bazi seyler, sonradan dusununce komik geliyor degil mi?

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • Baya bir emek veriyorsunuz tebrik ederim.
    H&N sacmalari kullandım pahalı ama başarılı değiller.
    JSB sacmalar ise çok isabetli fakat en ufak darbede deforme oluyorlar.
    Ben ucuz, pahalı ulaşıp deneyebildiğim kadar saçma denedim .22 cal. de jsb 18.13 gr kadar isabetli bir saçma görmedim. Sizde muhtemelen onda karar kılarsınız.
    Olurda ondan isabetli bir şey bulursanız lütfen paylaşın.
    Size keyifli denemeler dilerim.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Cumartesi 2-3 arası gene poligondaydım. Baya öksürüklü bir hastalık geçiriyorum ama gene de gitmemezlik edemedim. 2 haftadır öksürüp hapşırıyorum ama doktora gitmeye zahmet bile etmedim çünkü ilaç vermiyorlar. Aynı belirtilerle aynı hastalığı Istanbul'da da defalarca geçirdiğim için biliyorum ki Istanbul'daki aile doktoruma ya da eski işyeri doktoruma gitsem garanti olarak alacağım 3 ilaç var; antibiyotik, balgam sökücü ve ağrı kesici tarzı bir ilaç. Doktor keyifli bir anındaysa 1-2 tane de eşantiyon olarak yazabilir ama burda doktor hastalığın virüs kaynaklı olduğunu ve tedavisi olmadığını söyleyip yolluyor. Arada kendimizi çok acındırırsak "hmm öyleyse" diye başlıyor ve biz "hah tamam bu sefer yazacak inşallah" diye umutla doluyoruz ama genelde şöyle devam ediyor "bir kaşık bal yiyin" veya "odadaki petegin üstüne bir kap içinde biraz su koyun" diye devam ediyor ve gene eli boş dönüyoruz. 2.5 yaşını yeni geçen kızım da maalesef ilk antibiyotigini ve üstünde 6 yaşından küçüklerin kullanmaması gerektiği kabak gibi yazan ama her ne hikmetse her Türk evladına bizzat çocuk doktorları tarafından yazılan Sudofed şurubunu yazın Istanbul'a tatile geldiğimizde kullandı... Maalesef ilaçları gelişmiş ülkeler üretiyor, bizim gibi ülkeler tüketiyor. Tabi bizde doktor ilaç yazmazsa, muhtemelen ya dayak ya da en iyi ihtimalle kötü doktor yaftası yer. Yani bu sadece doktorlarla ilgili bir durum da değil...


    Neyse bu kadar gevezelikten sonra devam edeyim. Bu hafta Weihrauch F&T Special peletlerini seçtim. Hatırlayacağınız gibi geçen hafta bu peletlerle bir grupman yapmıştım ve o da görece iyi olmuştu, onun için merak ediyordum. Bu peletler biraz ilginç bir his veriyor elinize aldığınızda, kaygan değiller sanki yapış yapışlar ve namluya da biraz zor giriyorlar. Peletleri namluya sürerken zarar vermemek için kurma kolunu yavaş yavaş itmeye çalıştım; bu da çok sabır gerektiren bir iş ve yaptığım atış sayısını azalttı.


    Sonuçlar:
    airgunturk.com/attachment/32879/


    Turuncu hedefteki atışlarin hepsi Weihrauch peletlerle yapildi.
    airgunturk.com/attachment/32880/



    Vaktimin dolmasına 3 dakika kala referans olmasi icin, bir kenada kalan 20 Air Arms peletle alelacele 4 grupman yaptım (son 4 grupman):
    airgunturk.com/attachment/32881/



    Bitiş zili çalmayinca ve yan taraftaki 55m'lik hat boş olunca, oradaki hedefe dürbünü sıfırlamadan ve biraz aceleyle 6 atış yapma şansım oldu:


    airgunturk.com/attachment/32882/



    Ilk atışı sıfır noktasını anlamak için 2 mildot üste nişan alarak yaptım ve kendisi en alttaki delik oluyor. Sonraki atışlarımı 4 mildot üste nişan alarak yaptım. 3 tanesi çok güzel oldu ama 2 tanesi nedense üste gitti; ya kötü attım ya da mildotlari kaydirdim! Neyse benim için sevindirici olan deliklerin düzgün olmasıydı. Daha önce 55m'de AA ve JSB peletlerle denemelerde bulunmuştum ve sonuç benim için pek tatmin edici olmamıştı. Sonra forumdan swordfish01tr hocam, 55m'deki deliklerin düzgün olmadığına ve peletlerin spin atmış olabileceklerine dikkat çekmişti. Dolayısıyla bu peletleri haftaya 40m ve 55m'de test etmek için sabırsızlanıyorum. Belki de H&N uretimi peletler uzun mesafede daha iyi sonuc verirler. O zamana kadar bal ve zencefil tedavisine devam :)


    Selamlar

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen gri ().

  • Öncelikle geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Oldukça güzel grupmanlar ellerinize sağlık :thumbup:

  • Teşekkür ederim, çok naziksiniz.

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • Doktorlar dogrusunu yapmis
    Fazla zencefil mideye zarar, bol karabiberli sicak sutu deneyin.
    Pelletleri yikamayi deneyebilirsiniz nette yapilnis ornekleri var yapis yapis olan pelleti ilk defa duydum kendinden lube kullanilmis olabilir grupmanlar cok guzel elinize saglik

    ||

  • öksürük için cevizin iç kabuğundan yapılan çay çok tavsiye ediliyor.
    geçmiş olsun.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)