Evde Kullanılacak Havalı Tabanca Tavsiyesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • selamlar herkese, kargom geldi, taş gibi bir we colt 1911 silver pro airsoft tabanca.

    Ancak hedefi tutturma konusunda beklediğim performansı sağlamadı (ben bunu blowback olmasına bağlıyorum hareketli üst kızak hafif de olsa sarstı makineyi sanırım)

    Yalnızca 15 20 adet bb kullandım ve hiç ısınamadım (ahh ah forumda en çok tavsiye edilen zoraki almazsan bu olur)
    sonra moral sıfır vaziyette aldığım yer olan işgören / izmir av marketin instagram sayfasından durumu anlatarak ricada bulundum acaba ürün değişimi yapabilirler mi diye? oradaki beyefendi -çok çok saolsun- "çizik olmaması ve sıfır özelliğini kaybetmemesi"nin çok önemli olduğunu belirterek geri gönderirsem yardımcı olacaklarını söylediler. (ki bence iade almasalar hiçbir şekilde haksızlıkla suçlayamazdım çünkü aldığım makineyi çok güzel şekilde tam da sitelerinde anlattıkları gibi - üstüne bir de hediyesiyle -bb loader- yollamışlardı)
    Bu hareketleri onlara vefalı bir müşteri kazandırdı (sanırım 1 tane havalı tabancayla yetinmeyeceğim şimdiden hissediyorum bağımlılığı ;tacli# )


    sonuç olarak ben de korumalı baloncuklu poşetle sağlam bir şekilde sardım ve yarın gönderiyorum.


    çıkarılacak ders: (tecrübe ettim ben aman benim gibi yeni başlayacak olanlar dikkat etsin diye yazıyorum)

    1- blowback hissiyatı evet iyidir ancak hedefi tutturma konusunda zayıflık yaratıyor edindiğim izlenime göre

    2- en önemli faktör hedefi iyi tutturması çünkü istediğiniz yeri vuramayınca diğer özelliklerin anlamı pek kalmıyor.

    3- ev içinde kullanılacaksa susturucu alınmalı çünkü ciddi bir ses çıkarıyor (konu komşu ayaklanmadı ama kapıya biri gelse şaşırtıcı olmazdı:) )

    4- forumdaki tavsiyelere uyulmalı (zoraki bu kadar tavsiye edilmişken neden heyecan aradım kendime kızıyorum- forumda en az en az 10 kişi tavsiye etmiş kardeşim ne blowback bilmem ne uğraşıyorsun! :) )

    5- kesinlikle güvenilir - tavsiye edilen yerlerden alınmalı- bu forumda aksu çok övülmüştü ancak benim aldığım makine sitelerinde olmadığı için

    işgörenden alışveriş yaptım (birkaç yerde araştırdıktan sonra) ve kesinlikle çok memnunum.


    not: http://www.izmiravmarket.com da zoraki hp modeli olmadığı için bana 700 tl lik havalı tabanca önerebilirseniz sevinirim. (tabi ki blowbacksiz) birkaç günüm olacak kargo taraflarına ulaşana kadar, o süre zarfında karar vermem gerek :)



  • Hocam hiç airsoft tabanca deneyimim olmadı ama bana göre bb atan bir tabanca için 700 TL bütçe fazla geliyor.

    Zaten bu hobiye başlayınca durulmuyor. Tabanca, yaylı tüfek, pcp...

    Sizin yerinizde olsam bütçenin tümünü tabacaya ayırmak yerine bir kısmıyla orta sınıf bir yaylı alırım.

    Hatsan Mod 95 veya Mod 99 önerebilirim.

  • Co2 tavsıye etmem,,illada co2 alınacaksa ust mekanızma sabıt olsun ora ıcın extra hava harcamasın,oraya harcanan hava guce gıtsın ve yıne ıllada co2 alcaksanız kesınlıkle pellet atan olsunkı isabet kaydedılsın


    ust mekanızmada calışan sıkıntı cıkarabılcek bı yer,,bu olmazsa cok daha ıyı, zaten co2 ler en sorunlu sılah turu neredeyse


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • zoraki diyorum :D hala :)

    selamlar tekrar herkese...


    Sonunda alışverişim nihayete erdi :)

    işgören (izmiravmarketten) aldığım we 1911 airsoft tabancayı iade ettim. (sadece 20 atış yapmam aradığım tabancanın bu olmadığını anlamama yetti) isabetsiz ve çok sesli bir makineydi. Ben bile rahatsız oldum evde (belki açık havada farklı etkisi olur tabi bilemem)

    sonrasında ise aslında ilk gördüğüm tabancayı aldım (Değerli bir silahsever Abimiz Osman ARTAÇ'ın videosunda gördüğüm ) ZORAKİ HP 01 ULTRA modeli.


    Gelelim artılarına ve eksilerine.


    ***öncelikle benim düşünceme göre fiyatına göre cidden çok kaliteli bir makine. (hatta yurtdışı fiyatlarına baktım 250 euro 350 euro civarıydı) kalitesini ve işçiliğin sağlamlığını makineyi elinize aldığınızda ve atış yaptığınızda anlayabiliyorsunuz rahatlıkla...


    ***tam olarak açtığım başlığa uyuyor tabanca : "evde kullanılabilecek havalı tabanca" çünkü yarım pompa ile çok az ses ile atış yapma zevki yaşatıyor (ses seviyesini şöyle tarif edeyim: boncuklu tabancam ile (bildiğiniz oyuncak) yarım pompa ile zoraki hp 01 ultra aynı ses düzeyinde neredeyse...) ve internette de bir sürü bulabileceğiniz ev tipi mini poligon! kutu ile tüm boncukları güvenli bir şekilde kutunun içine topladığınız bir sistemle atış keyfi yaşıyorsunuz. (ayakkabı kutusunu al , orta kalınlıkta 2 kitabı kumaşa sar ve hareket edebilecek boşluk bırakarak kutunun içine koy, üstüne hedef kağıdı...)


    ***isabetlilik oranı çok iyi, yani forumda da birçok kişinin daha önce bahsettiği gibi: eğer ki hedef tutmazsa, biliyorsunuz ki hata sizde;o kadar iyi bir makine..

    ***bu tabancayla , tüylü , ucu sivri -tüfek tüyleri-de atılıyormuş (forumdan biri, kendisinin zorakiyle darta attığını söyledi. hani küçükken sokaklarda tahta üstüne yapıştırılan hedeflere attıklarımızdan) --- tabi makineye zararı olabilir-danışmak lazım bu olayı bilen abilere -tecrübeli kişilere:)


    Bunlar ilk aklıma gelen artılardı . Eksi yanlarına gelirsek;


    ***her atış öncesi pompalama işlemi zaman alıcı kabul. Ancak ben evde atış yaptığım için pompayı sonuna kadar açmayıp %60 oranında açıyorum -ki bu seviye yeterli oluyor:5-6 metre atışlarına- ve bu şekilde internetteki videolardan emin olun çok daha kolay ve kısa zamanda saçmayı yükleyip takır takır atış yapıyorsunuz. (internette pompayı sonuna kadar açıyorlar) Hatta eğlenceli bir yanı da var şlik şlak saçma yükleme olayını sevdim bile diyebilirim (yok la valla pollyannacılık değil )

    yani evde kullanacaksanız pompalamayı; yarım pompa yapacağınız için pompalama derdi pek yaşanmıyor. (he tabi ki zorakinin 15-20 saçma alan şarjörlü yarı otomatik sistemini yapsalar -aynı bu şekilde sessiz çalışan olacak- hemen yarın alırım orası ayrı :)

    bunun dışında pek eksi yanını göremedim.

    fotoğraf yüklemiyorum çünkü internette pek çok fotoğrafı hatta inceleme videoları mevcut.

    ve alışveriş sürecimi oldukça kolaylaştıran işgören silahçılıktan memnun kaldım ben.


    sonuç olarak; iyi ki bu modeli almışım. tam olarak evde kullanılabilecek havalı bir tabanca.
    Siz de evde atış yapayım, ev ortamında tabancayla eğleneyim derseniz alın!
    Tabi zehri aldık bir kere ... sanmıyorum ki bu aldığım son tabanca olsun... aklımın bir köşesinde co2 ile çalışan makineler, steyr m9 a1 ler, glock 19 lar var :)


    herkese iyi atışlar!


    not: satıcıdan 3 kutu saçma sipariş etmiştim. 3ü de gamo marka. bu tabanca için en iyi saçma bu 3 kutudan ucu top olan "gamo pro hunter" olanlar.

    diğerleri namluya zor giriyor ve yamuluyor atış sonrası, bu dediklerim tekrar kullanmaya da müsait ( saçma bitince alana kadar idare eder ama en önemli yanı çok rahat giriyor namluya sizi yormuyor)

  • gamo pelletten uzak durun,spot on 10.34 gr dome alın zorakı cok sever bunu,,haydı hayırlı olsun zorakı 10 numara tercıh


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • spot on 10.34 gr dome

    tamamdır bundan da alacağım , tavsiye için teşekkürler.

    aynen şu anda gece gece atış yapasım geldi. ilk heves midir nedir, meret çok sevdirdi kendini

  • Hayırlı olsun isabetli bir seçim.İşçilik konusunda benim tek hoşuma gitmeyen yanı kabze kenarlarının pütürlü olmasıydı,ince bir zımparayla çözdüm ama işi,belki sizde de vardır bilginize


    Gamonun 4.5 fiyatını bilmiyorum ama gamo alacağınıza 500 lük jsb 8.44 daha mantıklı olabilir.

  • Millet olarak çok bildiğimiz ama bırturlu uretemedıgımız engin otomobil tecrübemizle benzetme yaparsak...Bu işin mercedesi jsb...Wolswageni spot on...Şahinide gamo denebılır :)


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Atos ().

  • Gamo marka isminden dolayı başta güven versede özellikle matchle 3 silahım barışmadı.Pro hunter nispeten daha iyi ama

    250 lik 15.43 e 20 TL verileceğine 5 li kutu 500 lik alemin namlularla en barışık olanı jsb 18.13 e 40 TL vermek daha mantıklı


    Ama 8.44 lerin fiyatı da 40 TL ,4.5 işinde anlamsız pahalı jsb.Stokla alakalı desem zaten 2 yıl önce hatırladığım 18.13 lerin fiyatı 20-25 TL idi.

  • Gamonun 4.5 fiyatını bilmiyorum ama gamo alacağınıza 500 lük jsb 8.44 daha mantıklı olabilir.

    valla şimdilik 3 kutu x 250 = 750 saçma var almış olduk bir kere ama bittiğinde alalım deneyelim jsb.yi.


    8.44 ağırlığı mı oluyor=?

    bendeki gamo 7.56 yazıyor, fark yaratacak bir şey değil heralde bu?

    bir de jsb kutusunda Kalibre ; 4,53 mm yazıyor. milimetrik de olsa biraz daha mı büyük oluyor gamoya göre?


  • Çok doğru seçim yapmışsın.İleride bir tüfek bile alsan satmaya kıyamayacağın bir silahdır.Güle güle kullan.

  • Bu arada jsb 8.44 ile çok iyi atışlar yapıyorum.Silah çok seviyor bu saçmayı.Ama alternatifler var ise kullanan arkadaşlar burdan paylaşsın işte.

  • saçmadan saçmaya isabet oranı değişiyor ha ? alalım madem bu jsb 8.44ü:thumbup:

    tabiki.. bu pcp, yaylı, co2 her türlü sistemde kullandığınız pellet 10kuruşda da toplar 100tllik banknotda da.. ben en iyi randımanı 4.5kalibrede 8.44 yada 7.87 kullanıyorum.. hatsan jsb diabolo exact.

    agt Havalı Hobiler agt

  • hayırlı olsun çok keyif alacağınız bir tabanca.

    Hawke 8.5-25x42 Dürbün
    Diana Mod 52

    Airarms TX200HC

  • Dene mutlaka çok iyi saçmadır.

    zaten 3 paket gelen gamo markalı saçmalardan 2 kutusu berbat çıktı; namluya saçmayı koyarken zorluk çıkarıyor, işaret parmağımın ucunu acıtıyor (1 seferde acıtma anlaşılmıyor ama bu mereti insan eline alınca da 20-30 taneden aşağı atış yapmıyor... 20-30 tane saçmayı bunlardan kullandığımı düşünemiyorum ... gamo: pro match competition ucu düz olan -gamo expander expansion ucu bombe,içi sivri olan, zorakisi olan uzak dursun)