Hatsan 6.35 ama hangisi?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Üstatlar cümleten selamlar;

    Hatsan 6.35 pcp tüfek almaya karar verdim. Bütçem 3 bin Tl. Forumdaki yorumları, youtube daki neredeyse bütün videoları izledim ama kullanıcı tecrübem olmadığı için tercih yapamıyorum. Tüfekler tek tek anlatılmış ama kıyaslanmamış. Şuan Hatsan mod 125 sniper vortex 5.5 var. Pcp almak istiyorum. Almak istediğim ama karar veremediğim modeller aşağıda.

    Artıları eksileri nelerdir? Genel olarak Hercules hantal, Bullyde az atış vs gibi biliyorum ama tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri hepsinden önemli! Dürbün olarak Comet Td10 (6x24x50) bu tüfeklerde iş görürmü? son olarak Dalış tüpü 6 lt yerine 12Lt olsa sorun olurmu? Tavsiye ve önerilerinizi esirgemeyin.

    Hatsan Hercules 6.35

    Hatsan Hercules Bully 6.35

    Hatsan SuperNova 6.35

    Hatsan TurkBull 6.35

    Hatsan Predator Power 6.35

    Volkan URAS

  • Dostum ilk olarak neden 6,35. pellet bulamayacaksın her yerde, bulduğun da pahalı olacak.2. si neden illahaki hatsan.Listene bu söylediğim 2 ürünü de inceleyerek ekle derim *Nova Star LW ve Kral Puncher NEMESIS . nemesis 3 namlu seçeneği sunuyor sana 4,5 5,5 ve 6,35 namlu , 2şer şarjor ve 3 adet iğne . istediğini tak kullan dürbün ayarlarını yaz bir kenera taretli ise dürbünün keyfine bak.Nacizane fikrim bu.imkanım olursa ilk işim nemesis almak olacaktır.

    • Kral Bigmax X 6,35 +VECTOR Counterpunch 6-25x56 FFP
    • Kral Puncher Breaker W 5,5-6,35 +VECTOR Capricorn 4.5-14x44 FFP
    • Kral Puncher Jumbo W 4,5 mm+VECTOR Taurus 3-18x50 FFP
    • Zoraki HP01-02 Ultra 4,5 mm+Bushnell Reflex Red Dot Sight
  • Birde scuba için fikir istemişsin.Şuan aktif oalrak kullandığım kral puncher breakerım var 5,5. üzerinde 280 cclik bir regülatörlü bir tüpü var ve bana hayli hayli yetiyor .200 den 120 ye düşünce el pompası ile gayet rahat biçimde 2 3 dk da dolduruyorum.önemli olan şey pompayı doğru kullanman. yazdığın pcp lerin tüp hacimleri ve barları yüksek.pompa seni zorlar.bir oturuşta bir paket pellet atarım diyorsan scuba şart.iyice araştır temiz 2. el bulabilirsen düşün.sonrasında aldığın sıfır malzemeleri hiç pahasına elinden çıkarmaya kalkma.

    • Kral Bigmax X 6,35 +VECTOR Counterpunch 6-25x56 FFP
    • Kral Puncher Breaker W 5,5-6,35 +VECTOR Capricorn 4.5-14x44 FFP
    • Kral Puncher Jumbo W 4,5 mm+VECTOR Taurus 3-18x50 FFP
    • Zoraki HP01-02 Ultra 4,5 mm+Bushnell Reflex Red Dot Sight
  • Hatsan’a alternatif olarak, Huğlu Effecto var birde ama 5.5. Hakkında pek kötü yorum bulamadım. Amacım 100-200m aralarında fantezi atışları yapmak ben bunu rasgele denk geldi den öte belli bir grupman ve standartda yapabilmek. Bu amaca hitap edebilecek tüfeklerde bahsettiğimiz tüfekler arasında vardır sanırım.

    Volkan URAS

  • Seçim yapmak için öncelikle hangisinden keyif alacağını bilmek gerekli. 50 metreden grupman mı yapacaksın yoksa 200-300 metreden şişe, bidon vurmaya mı çalışacaksın ya da seri atışlar mı yapacaksın ?


    Güç istiyorsan en iyisi hercules ama yukarıda da yazıldığı gibi çok hava tüketir, grupmanı kötü ve ağır. biraz daha iyi grupman ve hafif tüfek istersen bt65 var.


    supernovayı fuarda inceledim çok şık bir tüfek ve çok güzel grupmanı var. 5.5 inin de alabilirsin 6.35 için biraz güçsüz kalıyor ama 6.35 nova 50 metreden tek delik yapıyor (5.5 ten iyi grupmanı var)


    hercules ve bt65 dışındaki 6.35 hatsan marka tüfekler 120 metreden sonra namlu çıkış hızları düşük olduğu için etkili olmaz.

    Hatsan Bt65 Elit LW SB .25cal
    Hawke Sidewinder 8-32x-56 Sr Pro
    Unieye rangefinder 1600
    Optima 3-12x-44 AOE
    Cz 6lt 300 Bar Scuba
    ASG CZ P-09 Duty Blowback 4.5mm pellet

    REXİMEX RP .22 cal

    VORTEX CROSSFİRE RED DOT

    Hill MK2


    Canik SFX RIVAL

  • Hocam maalesef yerli pcpler 100-200 metre arasında etkili değil. çok dağıtıyor 5lt hedefi 5 atışın en az 3 ünde vurabiliyorum 6.35 bt65 ile 150 metreden ama 1 lt ye attığımda çok daha düşük oluyor bu oran. herculesle de denedim o da aynı.


    o mesefaler için ya daystate gibi bir pcp alacaksın ya da .22lr . pcp ile 200 metre atmak ateşli yivli ile 900 metreye atmaktan zor.


    pcp tecrüben yoksa hatsan flash ı öneririm. hem ucuz hem de isabetli bir tüfek, az hava harcar. hercules gibi bir tüfekle başlamak büyük risk, seni baştan hobiden soğutabilir.


    3000 tl yetertli bir bütçe değil zaten hercules için daha dürbün alacaksın,dürbün ayağı alacaksın (uzun mesafe için ayarlı ayak lazım) tüp vs alacaksın.


    flash gibi bir tüfekle başlayıp ileride başka tüfeklere yönelebilirsin. zaten ben bugün hercules aldım yarın 300 metreden kola şişesi vurayım diye bir dünya yok, öğrenilecek çok fazla şey var. bunların havalı tüfek tecrüben olmadığını var sayarak yazıyorum. kolay gelsin

    Hatsan Bt65 Elit LW SB .25cal
    Hawke Sidewinder 8-32x-56 Sr Pro
    Unieye rangefinder 1600
    Optima 3-12x-44 AOE
    Cz 6lt 300 Bar Scuba
    ASG CZ P-09 Duty Blowback 4.5mm pellet

    REXİMEX RP .22 cal

    VORTEX CROSSFİRE RED DOT

    Hill MK2


    Canik SFX RIVAL

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen dogant ().

  • Üstatlar yorumlarınız için teşekkür ederim,

    Şunu farkettimki bir konuda tecrübe eksikliği ve ne istediğini tam bilememek kadar kötüsü yok. İyi tarafı şu, son bir kaç gündür araştırmadığım incelemedim tüfek kalmadı. Tüfeklerin iyi yönleri kadar kötü yönlerini sorunlarını ve sorunların neden olduğunu araştırırken işin teknik kısmı filan baya şeyler öğrendim.

    Ustalarla yaptığım yazışmalarda 5.5 tüfekle başlamam ayrıca kendini kanıtlamış daha sorunsuz tüfekler tercih etmem yönünde tavsiyeler aldım.


    Şuan video sitelerindeki 300-500 metre atış reklamlarını ve başlangıçtaki potansiyel tüfek listemi bir kenara bırakarak sizlerinde tabsiyelerini dikkate alarak yeni listemi aşağıya yazıyorum. Pek kullanıcı yorumu bulamadığım için fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi merak ediyorum.


    Hatsan Galatian Auto 5.5 ( yarı otomatik olması nedeni ile düz modeli ile arasında güç farkı olurmu?) ( Bir tüp ile performansı kabul edilebilir seviyede kaç atış yapılabiliyor?)


    Hatssan Turkbull 5.5 ( Bir tüp ile performansı kabul edilebilir seviyede kaç atış yapılabiliyor?)


    Huğlu Effecto 5.5


    Bu tüfeklerle 100 metrede stabil olarak 5cm gurupman yakalamak çok mu hayaldir?

    Volkan URAS

  • Ben de pcp alım sürecindeyim ve kararsızlık dizboyu :) konunuzu takip ediyorum

  • Elimde neredeyse hiç kullanmadığım Hatsan Mod 125 Sniper Vortex 5.5 var. Üstünde w&s 3x9x44 ışıklı dürbün var. Beraber satmak istiyorum ama ilan veremiyorum?

    Volkan URAS

  • 100 mt stabıl atış hemde grupman yarı otomatık pcp ıle hayal neden tufegı kurmak ıcın hava deposundan ektra harcanan hava ve hızla düsen bar basınç...Yarı oto pcp lerde takılma sorunuda bı zaman sonra neredeyse kacınılmaz,gıt gel fabrıka vs...


    Baslangıc ıcın 6.35 hata neden guclu olmak zorunda çok güç az ısabettir...İthal kalıtelı tüfek+extrem pellet+pro atıcı bu kaidede istisna olabılır...Ayrıca Ağır tufektır çok hava tuketır,,Bu agır ve guclu tufekler ılk gıreni çileden cıkartır Örnek : hatsan herkules...bt65


    Bt65 5.5 veya 6.35 ıcınde gecerlı yukarda yazdıklarımın cogu herkulesten sonra 2. guclu tufek çok hava tuketıp buna keza 250 cc kucuk hava tüpü onu mahveder,her atısta hızla dusen bar basınc farkından ısabetsızlık kacınılmaz


    Çok guclu en guclu kelımelerı bu işe ılk gırenlerın dustugu 1. tuzaktır ve sonucu genelde hüsrandır,,Attıgın pelletın agırlıgı bellı yuksek guc sapıttırıyo pelletı...Dedıgım uzere Extrem pahalı ıyı pelletler,ıyı tufek, pro atıcı,ince nüanslar ayarlar vs bunu en aza ındırır...6.35 Her yönden pahalı,Uzuna atışı kapsadıgı ıcın meşakkatlıdır,Zevki tahrıbatı bambaskadır bu ayrı konu


    Eski hatsancı hemen her tufegını tadmış bırı olarak,Kralı tavsıye ederım hatsana gore hafıftır,Pratık hızlı yapılan hava ayarı mevcuttur,mekanızması basit ve sorunu daha azdır dünya markası Fx kopyasıdır,Servis hızı ilgi alakası ise çok basarılıdır Kralın


    Kral Maxi Mega Jumbo veya butce uygunsa Kral Nemesis son noktadır, Yarı bulpap kundagı ıle ıdeal boyda hafiflıkte 3 adet 4.5 5.5 6.35 namlusu ve her kalıbreye 2 ser adetten toplam 6 şarjöru ıle 2. bir arayışa sokmaz fazlasıyla tatmin eder Nemesis


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • Bu 3 namlu ve 6 şarjör standart olarak tüfekle beraber geliyor mu?


    Ben 6.35 kalibrede nova compact kullanıyorum bence iyi bir seçenek.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Nemesis dediğiniz gibi 3 namlulu, açıkçası yeni başladığım için gözümü korkutuyor. Yarı otomatik alma yönünde eğilimliyim. Atış sonrası mekanizmayı kurmak için hava kullanılıyor buda hava sarfiyatını artırıyordur sanırım? Bu yarı otomatikler sizce nasıl videolardaki gurupmanları güzel. Çok fazla kullanıcı yorumu bulamıyorum maalesef.

    Galatian auto ve Turkbull sizce nasıllar kıyaslarmısınız? Veya Huğlu Effecto al geç mi dersiniz?

    Volkan URAS

  • Bu 3 namlu ve 6 şarjör standart olarak tüfekle beraber geliyor mu?


    Ben 6.35 kalibrede nova compact kullanıyorum bence iyi bir seçenek.

    aynen hocam beraberinde tüm ekipmanları geliyor iğnesine kadar.Ama en büyük sıkıntı dürbünde olur.rakam taretli dürbünün olsa rakam alarak sıfırlamanı sonrasında düzeltebilirsin sanırım her seferinde atış yapmadan.

    • Kral Bigmax X 6,35 +VECTOR Counterpunch 6-25x56 FFP
    • Kral Puncher Breaker W 5,5-6,35 +VECTOR Capricorn 4.5-14x44 FFP
    • Kral Puncher Jumbo W 4,5 mm+VECTOR Taurus 3-18x50 FFP
    • Zoraki HP01-02 Ultra 4,5 mm+Bushnell Reflex Red Dot Sight
  • Nemesis dediğiniz gibi 3 namlulu, açıkçası yeni başladığım için gözümü korkutuyor. Yarı otomatik alma yönünde eğilimliyim. Atış sonrası mekanizmayı kurmak için hava kullanılıyor buda hava sarfiyatını artırıyordur sanırım? Bu yarı otomatikler sizce nasıl videolardaki gurupmanları güzel. Çok fazla kullanıcı yorumu bulamıyorum maalesef.

    Galatian auto ve Turkbull sizce nasıllar kıyaslarmısınız? Veya Huğlu Effecto al geç mi dersiniz?

    çok fazla kullanıcı yorumu bulamamanızın sebebi çok kullanıcısı olmadığından olabilir.Ustamızın dediği gibi Nemesis şahane bir pcp olmuş.Kral markası zaten stabil pcp ler yapan bir firma ve alım sonrasında desteği de çok iyi ve yardımcı olmaya yönelik.Çoğu uzak mesafe atıcısı eminim ki şarjör bile kullanmıyordur pellette sıkışma yamulma olmasın diye isabeti etkileyeceği için ama siz halen yarı otomatikte ısrar ediyorsunuz gibi geliyor.Maliyetsiz bir hobi olsa alıp deneyin demek kolay ama maalesef bir asgari ücret ya da fazlası seviyelerinde pcpler.kararsızsanız hiç acele etmeyin derim.yabancıların videolarını izleyin nasıl pcp ler kullanıyorlar.tabıkı her birimiz bir fx ya da aır arms alabılecek maddiyata sahıp olamayız ama o sılahlara yakın pcp ler var yerli.

    • Kral Bigmax X 6,35 +VECTOR Counterpunch 6-25x56 FFP
    • Kral Puncher Breaker W 5,5-6,35 +VECTOR Capricorn 4.5-14x44 FFP
    • Kral Puncher Jumbo W 4,5 mm+VECTOR Taurus 3-18x50 FFP
    • Zoraki HP01-02 Ultra 4,5 mm+Bushnell Reflex Red Dot Sight
  • Üstat yorumun için teşekkürler. Tecrübe eksiğim olduğu için sayenizde bişeyler öğreniyoruz. Dediğiniz gibi her tüfeği alıp deneme imkanımız olmadığı için yorumlarımve forumları deşeliyoruz. Herkes mümkün mertebe bütçesinin yettiği en iyi tüfeği almak ister. Burdaki en iyi kısmı kişiden kişiye değişiyor yoksa piyasada tutulan tek bir marka ve model olurdu. Almamı önerdiğiniz tüfeklerin artı özelliklerini öğreniyorum, eksik olmayın. Peki yukarıda yazdığım ve almamam gereken tüfeklerin eksi özellikleri nelerdir? Neden almamalıyım acaba? Herkes tüfeklerin hep iyi özelliklerini yazıyor ve her tüfeğin kendine göre iyi yanları olduğu için seçenekler daralmıyor. Olumsuz şeyleride yazarmısınız. Vakit ayırıp yorum yazdığınız için teşekkürü ederim.

    Volkan URAS

  • Bu 3 namlu ve 6 şarjör standart olarak tüfekle beraber geliyor mu?


    Ben 6.35 kalibrede nova compact kullanıyorum bence iyi bir seçenek.

    3 namlu 6 sarjor standart olarak tufekle bırlıkte gelıyor murat kardesım


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • Namlular ile ilgili sıkıntı yoksa iyi bir seçenek Ozaman nemesis. Yalnız normalde aynı tüfeklerin 5.5 kalibresi ve 6.35 kalibresinin valfleri ve port delikleri farklı oluyordu normalde acaba 6.35 namlu takıldığında hava akışı az olup gücü az olabilirmi?

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • İste kral dakı pratık hızlı hava ayarı tamda bu noktada işe el atıyor...6.35 hava ayarı % 100 acık...5.5 % 75...4.5 % 50 acık gıbı,bu degerlerı kabaca yazdım pellet agırlıgı vs ye gore degısebılır


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • Bence her kalibrenin tam anlamıyla tadını vermez ama farklı kalibreleri kullanmak isteyenler için çok güzel bir seçenek olmuş.

    Ben tüfeği görüntü olarak beğendim biraz daha kısa yapabilseler sanki çok daha güzel olacakmış gibi geldi bana.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel