40-60m mesafede etkili, pratik, tercihen sesi bir havalı (Mod87 alındı)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhabalar,


    Sizlerin yardımıyla ihtiyacıma uygun bir havalı silah almayı düşünüyorum. Kendim de outdoor sektöründeyim ve hobilerimizde kullandığımız ürünleri yetilerimizi geliştirmeyi sağlayan bizimle bütün olan bir uzuv gibi görürüm. Buzdolabı almaktan farklı birşeydir hobi-spor ürünü almak, ihtiyaçları doğru belirlemek gerekir. İşte bu sebeple, çevremdeki pek çok insana ilgi alanım dahilindeki hobilerde ürün seçerken doğru ürünlere yönlendirmeye çalışıyorum. Sizlerden de havalı silahlar konusunda bilgi rica ediyorum.


    20ga Bora Br-20 ateşli tüfeğimle ve tabanca ile poligonda hedef atıcılığı yapıyoruz. Avcı değilim, hedef atışları yapıyoruz arkadaşlarla. Ateşli tüfeğimi kullanamadığım zamanlarda, bağ bahçede atış yapabileceğim, insanları rahatsız etmeyecek, pratik bir havalı silah arayışındayım.



    Havalı silahtan beklentilerim ve durumum şu şekilde (Bütçem max 1300TL)


    1 ) İlk başta PCP düşünmüyorum, kurmalı bir tüfek veya tabanca olabilir. İleride PCP'ye heves edersem bütçemi yüksek tutup ortalamanın üstünde PCPbir tüfek almayı düşünebilirim. Şimdi alacağım kurmalı silahı kardeşime veya bir arkadaşıma devreder onun da bu hobiye başlamasına vesile olabilirim. Yani boşa gitmez PCP'ye geçerken.

    2 ) Sakin küçük biryerdeyim, evimizin bahçesi ve faresi bol büyük bir meyve bahçemiz var. Normalde ilaçla mücadele ediyoruz farelerle. Alacağım silahla en fazla 20-30 metreden bu fareleri hedef alabilirim diye düşünüyorum. Havalı tüfekle DÜRBÜNSÜZ 20-30 metreden bu fareleri vurmak mümkün olur mu acaba? Havalı bir tabanca da bu imkanı sunar mı?


    3 ) Atış alanını gittiğimizde 40-60 metredeki 30x30cm hedef kağıdına veya şişelere atış yapılabilir mi DÜRBÜNSÜZ olarak?


    4 ) Pratik mümkün olduğunca sorunsuz olsa iyi olur. Yani ihtiyacın olunca al yanına kur ateş et. Sıkılınca evin balkonundan bahçedeki çelik hedefe, kağıda ateş edebileyim diyorum. Sesi ne kadar az olsa o kadar iyi benim için.


    5 ) Uzak mesafe ile ilgili bir beklentim yok, 40-60 metre atışta tahribat gücü yüksek olsun isterim. 5,5mm veya 6,35mm hangisi iyi olur? Yivsiz av tüfeğimle sığır kuru sığır kafatasına ateş ediyorum arasıra. Kasap bir arkadaşım var ve kuru sığır kafatası bulabiliyorum bolca. Arazide tüfekle ateş ettiğimizde kemikleri köpekler, tilkiler yiyor zamanla. Alacağım havalı tüfek de ahşap ve kemikte etkili olsa, tahribat seyri için iyi olacaktır.

    6 ) Forumlardan ve Youtube videolarından, öğrendiklerimle Hatsan 135 vortex 5.5mm ve Gamo IGT 5.5mm gibi silahlara yöneldim şu an için. Doğru yolda mıyım bilmiyorum, belki de istediğim mesafede güçlü bir kurmalı tabanca da vardır?



    Özetle ;
    60metreye kadar, tahribatı yüksek, sesi mümkünse az, pratik kullanımlı bir silah arıyorum.



    Zahmet edip okuyanlara ve fikirleriyle yönlendirenlere şimdiden teşekkürler.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen teknoturk ().

  • Öncelikle Merhabalar,


    Malumunuz havalı tüfekle av yasak. Zararlı mücadelesini bu kapsama dahil etmek tam olarak doğru olmasa da forum olarak canlı hedefe atış konusunda belli hassasiyetlerimiz mevcut. O yüzden o kısma hiç değinmeyeceğim sizden de ricam forumda bu husus üzerinde durmayalım.


    Dediğiniz mesafelerde kendi tecrübelerime göre size 5.5 mm önereceğim. Bahsettiğiniz modelleri maalesef ben öneremiyorum. Muhakkak seveni vardır o ayrı mesele. 135 vortex kurması zor magnum sınıfı bir silah. Namlusunun da nisbeten diğer magnumlara göre kısa olmasından kaynaklı kurma esnasında elden kaçmalar olabiliyor. Sonuç olarak eğik bir namluya sahip oluyorsunuz. Gamo markasına gelirsek maalesef servisle ilgili yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı size tavsiye edemeyeceğim.


    Atışlarınızı göz gez arpacık şeklinde yapacağınızı düşünürsek yerli silahlardan size şu an kullandığım mod87 vortex önerebilirim. Yine forumda tecrübeli atıcılarımızdan Emir Abinin sevdiği hatsan dominatör de bir başka mantıklı tercih olabilir.


    Malzeme kalitesi konusunda titizseniz ve 4.5mm de düşünürüm derseniz ithal bir diana mod 31 de önerebilirim size. Gez arpacık takımı da yerli muadillerine göre çok daha kalitelidir.


    Tabancalara gelirsek önerilebilecek silah zoraki ultra ancak dediğiniz mesafelerde de tahribat beklemek doğru olmayabilir. Tahribat beklentinizi magnum sınıfı bir yaylı karşılayabilir bir miktar, ama ağırlık ve optiksiz atış yapacağınızı düşünürsek denemeden magnum sınıfına yönelmenizi tavsiye etmem. Tahbribat beklentilerinize pcp tüfekler daha rahat cevap verir.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim, uyardığınız nokta için gerekli hassasiyeti göstereceğim forumda.


    Önerilen modelleri inceleyeceğim.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • Alttan kurma dusunurseniz mod 155 torpedo tavsiye ederim

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • Bu işin ilacı Zoraki gibi geldi bana, sessiz nokta atışı göz gez arpacık atışı için ideal bahsettiginiz mesafedeki örnek atışımı da paylaşayım 15metre atışımın. Ben uzerinde birde red dot kullanıyorum hızlı nişan almayı sağladığı için ayrıca efektif olarakta hoşuma gidiyor. Zorakiyi moderatörsüz olarak 4pompa ile ateslediginiz de mermi sesine yakin bir ses cikiyor namludan ben ucuna wrangler bora moderatör kullanıyorum sadece tınn sesi çıkıyor atış yaptığımın farkına bile varmıyorlar hedefdende ses çıkmasa. Küçük ebatlı kompakt bir ürün gücü de boyuna göre çok çok yeterli bana göre yarı pcp yarı kırmalı bir tip tabanca tüfek forumda tüfanca diye hitap ediliyor genelde bu ürün hakkında da ben memnunum sizede tavsiye ederim. Tüfek konusunda çok emin olamadım uzun, büyük ve ağır hızlı kullanımda ne kadar rahat olur bilemedim ayrıca ses de tek atışta çınlatır gibi geldi bana malum fark edilmedek atmak da önemli. Seçim yapmak zordur kafa çok karışır tüm yönlerini düşünüp kıyaslamak sabırlı davranıp tercih yapmak daha tutarlı olur.
    Ayrıca almayı düşündüğünüz ürünü hobiye başlamayı düşünen bir başkasına vermek çok nazik bir düşünce, böyle ince düşüncenizden dolayı da sizi tebrik ediyorum.



    agt Havalı Hobiler agt

  • @'Gepard


    Sizden gelen mesajla dün araştırdım Mod87'yi. Videolarını izledim, 3.1-3.3kg arası ağırlıkla en hafif modellerinden birisi Hatsan'ın. Abartısız görüntüsü hoşuma gitti. 135 QE modeli 4.5-4.8 kg gibi ağırlığa sahip ve sert kurulumluysa, Mod 87'nin hafifliği, kolay kurulumu ve stabil atışı avantaj olarak öne çıkıyor.


    Mod 87 QE Hatsan'ın sitesinde yok. 88 90 85 gibi modeller var. Vortex piston hacmi 135 modelinden küçük sanırım 87'nin.


    Bu tüfeği sipariş geçersem hangi pelletleri de sipariş vermem iyi olur acaba. Forumu okudum, ilk başta dizelleme bitene kadar ucuz pelet atarım sonra stabil iyi modeller lazım olacak. Yurtdışından pellet siparişi verilen siteler var mı acaba forum üyelerinin bildiği? Her marka ülkemizde yok sanırım.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • @ZETAX merhaba. Forumu gezerken Mod 87 ile ilgili yazılarınızı okudum sizi de ekleyip soru yönetecektim konuya fakat siz önce gelmişsiniz teşekkür ederim.
    Mod87 ye benzer olarak Torpedo 100x modelini örnek vermişsiniz daha önce.


    Mod 155 güç olarsk 135 gibi midir? Stabilitesi nasıldır ihtiyacımı belirttiğim üzere? Alttan kurması Mod 87'yi kurmak gibi kolay mıdır 135'e göre? 4.5 kilo ağırlığı Mod87'ye göre fazla görünüyor. Güç ve stabilitesi nasıldır 87'ye göre?

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • @mno merhaba. Cevabınız ve alternatif paylaşımınız için teşekkür ederim. Bugün nette yazıları ve videoları inceledim. Görüntü olarak içim ısınmadı ama taşınabilirliği, tepmesizliği, sorun çıkarmayışı, sessizliği ve benzerlerine göre gücü öne çıkan yönleri. Yolum düşerse bir bayide görmeye çalışacağım bu tabancayı ama Mod87'ye ısınırken bunun fiyatının daha yüksek oluşu mesafe koydu arama. Havalı tüfeğim olsaydı yanına düşünürdüm ama ilk olarak bunu almaya karak vermek için içime sinmesi ısınmam lazım. Bayide görüp denesem belki de evet budur diyebilirim.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • mod 87 qe vortex olup emsalindeki yaylılardan gücü azdır, uzuna düşme yapmadan atmak için özellıkle 4.5 mm sini tavsiye ederım...87 nın guclusu olan 135 qe de bile 5.5 pelletın ağır geldıgını kullandığım 135 de ve arkadaslarımda deneyerek gordum tecrube ettım,buna istinaden 87 de 4.5 tavsıye ederım kesinlikle...Esasen ve bence en dogru tavsıye ıse vortex yerıne orta guc yaylı alın mod 55s-60s veya mod 95 bunlarda 5.5 alıp hafif pelletlerle mesela 14.35 jsb ile çok verim alırsınız


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • mod 87 qe vortex olup emsalindeki yaylılardan gücü azdır, uzuna düşme yapmadan atmak için özellıkle 4.5 mm sini tavsiye ederım...87 nın guclusu olan 135 qe de bile 5.5 pelletın ağır geldıgını kullandığım 135 de ve arkadaslarımda deneyerek gordum tecrube ettım,buna istinaden 87 de 4.5 tavsıye ederım kesinlikle...Esasen ve bence en dogru tavsıye ıse vortex yerıne orta guc yaylı alın mod 55s-60s veya mod 95 bunlarda 5.5 alıp hafif pelletlerle mesela 14.35 jsb ile çok verim alırsınız


    Merhabalar. Öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Keşke 1-2 tüfekle deneme yapıp konuyu açsaymışım. Mesela mesajınızda bahsettiğiniz güç kıyasınızı daha iyi anlayabilirdim. Sitedeki Mod 87 ve Mod 135 ile ilgli yazıları baştan sona okudum diyebilirim. Ürün araştırmasını severim, olumlu olumsuz yönlerini dikkate alıp doğru karar vermeye çalışırım ama anladım ki 1-2 tüfek denemeli en azından hız ve tahribatı şu tüfekten iyi mi diye referans gösterebilmeliydim.



    İhtiyacım en fazla 50, genelde 30 metrede soda şişesi ebatlarında birşeyleri dürbünsüz kırıp dökmek. Gamo almayacaksam servis soru işaretleri sebebiyle, Hatsan olsun ve olmuşken Vortex olsun istiyorum. Mesafem bu kadar kısayken tüfek ne kadar güçlü ve hafif olursa benim için avantaj olacaktır.


    Hem bu konuya gelen cevaplardan hem de forumda okuyup, yabancı youtube düşme-enerji test videolarından anladığım kadarıyla;


    Mod 87 QE'yi 5.5mm alacaksam ve kısa mesafede yetecekse Mod 135 QE'yi de 6.35mm almayı düşüneyim diyorum. Mod 135'in 4.5 kilo ağırlığını taşıyacaksam ve gücü avantajsa, o avantajı 6,35 pelet itmeye harcasın ve bana daha etkili kiremit ve kemik tahribatı olarak dönmesini isterim. Videolarda bunu rahatlıkla yapıyor. Mod 87 ve aynı güçteki diğer Hatsan modellerinin tahribatını göremedim bir türlü. Sadece şişe kırma, tahtaya delme var. Mod87-90-85 QE 5.5mm'nin kiremit kırdığı, kitap sayfalarını deldiği bir videoya denk gelmedim henüz.



    Ayrıca belirteyim, ben flat bant lastik kullanan sapanlardan ve pocketshot denilen küçük sapanan da kullanıyorum ve çelik bilye ile 20-30metrede limon büyüklüğünde hedefleri kesintisiz vuruyorum, hep taşırım araçta, motorda. Benim şimdi aradığım, yivsiz av tüfeğimle sapanımın arasına bir yenilik eklemek ve havalı tüfek denemek. Küçükken keşke ailem izin verseymiş de alsaymış, tehlikeli dile hiç almadık merak etmeme rağmen.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • Mod 87qe 100 cm ve 56 cc bir silindir hacmine sahip 27 cm bir namlusu var bu vortex eger asiri dolmadiysa gücü Helen hemen orca segment in baslangicindadir Ancak isabeti yüksektir.
    Mod 135in gücü eger namlusu Uzun ise mod 155 den biraz daha yüksektir.
    Ancak Alttan kurma sistemi Ben tavsiye ederim mod 155 in 4.5 kilo olmasi ve boyunun Uzun olmasi handicap gibi gelmesin isabeti ve dengesi iyidir.

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • Merhaba, ben mod 55s SAS quatto öneriyorum, 5.5 mm olanı arkadaşım kullanıyor. Ben de tecrübe ettim.Tam bir fiyat performans ürünü, kurması kolay dengeli ve isabetli. Ahşap kundağı ile yakışıklı görüntüsü mevcut. Hem 1050 tl niz cebinizde kalır,

    dıana 460 magnum

  • Bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler. Haftasonu bir sık alışveriş yaptığım bir bayiye gittim, ilk kez elime bir havalı tüfek alıp denemek için fakat havalı tüfek baktığım için kendimi kötü hissettim. Bayide 6-7 farklı müşteri vardı çay-sohbet ortamı. Vortexsiz Mod80 veya 85 gibi bir modeldi sanırım 2-3 kez kurdum. Kurması düşündüğümden zormuş, ilk kez havalı tüfek aldım elime. Kara avcısı alan 40 yaş üstü 3-4 müşterinin ilgisi bana döndü ve havalı şöyle iyidir, böyle iyidir. "En temizi aslında" diye anlatan birisi, gücünden neler yaptığından bahsetmeler falan. Detay vermek istemiyorum ama konu sokak hayvanları!!!


    Şu durumu burada da yaşadım daha başında. Olta balıkçılığı yapıyorum, forumumuz var 2007 senesinden beri forumda aile ortamı, buluşmalar, organizasyonlar, fikir alışverişi, bilinçli olta balıkçılığı için çabalamalar falan. Ama gelin görün ki avlağa gidince forum ortamlarındaki bilinçli avcılığı ve bilinçli avcıları göremiyorsun. Avlakta bir bakıyorsun yasal olmayan ağ atmalar, dibe takılınca onlarca yıl boyunca balıkları yakalamaya ve onları katletmeye devam eden tırıvırı ağları kullananlar. Bazen şikayet ediyoruz ama yetemiyoruz. Forumlardaki o bilinçli ortamdan sonra insanın suratına tokat gibi çarpıyor gerçek dünya!


    Yine konuya gelecek olursam, bayide denediğim tüfek klasik yaylı kasa olarak almayı düşündüğüm mod87'ye benzeyen bir modeldi. Namlusunda QE yoktu ve çok çirkin göründü namlusu. Kurmak için namluyu kırma, kapatma işlemlerini acaba yanlış mı yapıyorum, zarar vermeyeyim diye çekinerek yaptım ama baya bildiğimiz pata küte sert davranmak gerekiyormuş ve gerçekten sertmiş kurulum. Klasik yaylı tüfek kurulumu ile Mod87 QE ve Mod135QE nin kurulumu nasıldır zorluk olarak acaba?


    Gittiğim bayi ilçede bir bayiydi, il merkezinde daha büyük bir bayiye gidip haftasonu başka modelleri de inceleyeceğim.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • Herkese tekrar merhaba.


    O mu şu mu olsun diye düşünmekten 2 tüfek parası kadar aklımı meşgul ettikten sonra, "yeter artık aklımda yer edeceğine sipariş vereyim artık" dedim. Mod 87 QE aldım biraz önce bir internet sitesinden. Fikir veren bilgi paylaşan herkese tekrar teşekkür ederim.


    Siparişim
    Hatsan Vortex 87 QE dijital kamuflaj desenli
    1 kutu SpotOn 5.5mm Pointed 18.52
    1 kutu Gamo Pro Magnum 5.5mm
    Hediye tüfek kılıfı
    Hediye 2 kutu Spoton (Siparişimde olmayan modellerden)


    JSB 18gr veya H&N FTT gibi pelletlerden sonra sipariş veririm. Forum konularında bu pelletlerden bahsediliyor gördüğüm kadarıyla. Mod 87 QE için pellet tavsiyeleri alırım yine sizlerden.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen teknoturk ().

  • İyidir mod.87 qe, yalnız tetiğin biraz yumuşatılması ve vorteks gücünün biraz azaltılmasını önermişti Emir bey.Pellet olarak Hn ftt öneririm, kısa etekli olması avantajlı

    "Kendini bil"


    Hatsan mod. 45 (1993 model)
    Hatsan mod 87 QE
    Hatsan Escort MPA- TS


    Kral Puncher Maxi
    Kral NP01

    Kral Puncher Nemesis


    Huğlu Effecto PX5 Pro


    Zoraki HP 01-02 light (4.5)
    Zoraki HP01-02 ultra (4.5)


    Crosman Vigilante
    KWC Mauser M712

    Gamo PT85

  • Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.
    Bende saçma konusunda jsb 18,13 ü tek geçerim.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • İyidir mod.87 qe, yalnız tetiğin biraz yumuşatílması ve vorteks gücünün biraz azaltılmasını önermişti Zetax ,Emir bey.

    Yaza doğru tetik ve dürbün işlerini dert edinirim, forumdaki bilgileri göre ayarlama yapmaya çalışırım. Şimdi günde 5 kere camdan atacak keyif versin yeter :)


    Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.
    Bende saçma konusunda jsb 18,13 ü tek geçerim.

    Teşekkür ederim. Satın aldığım yerde JSB 18,13 olmayın alamadım onu. Elimdekileri kullanıp sonra JSB ve HN FTT'ye geçip atış farkını görmeyi düşünüyorum. Bir de bu solid denilen(eteksiz) saçmalardan tavsiye verebilir misiniz. Ağır ve deliciler sanırım. 15-20 metrede en delici ve güçlü saçmalardan da bir kutu sipariş edeceğim.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • o saçmalar sizin tüfeğe ağır gelir bence. Onların gramajı fazla. Ağır saçma denemek istiyorsanızda jsb deki monster ve beast var sanırım isterseniz onları deneyin ama onlar bile yaylıya ağır saçmalar. Kısa mesafede düşme başlar.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Namludan kırmalarda qe ceketli namlular bana güven veriyor namlunun eğilmemesi açısından.Tüfeğiniz hayırlı olsun,keyifli atışlar

  • Yaşım 34-35 ama çocuk gibi heyecanlıyım, kargom gelsin bi an önce. Şimdi top tüfek tabanca herşeyim var ama şu "namlusu kırık" tüfek kadar heyecan yapmadım beklerken :)


    Küçükken tehlikeli diye kesin bir tavırla havalı tüfek almama hatta mahalledeki büyük bir çocuğunun tüfeğiyle atış yapmama bile izin vermedikleri için sanırım.


    Hayatımda ilk kez namlu kurmayı bile geçen bayiye gittiğimde yaptım. :)

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri