Kampçı için tavsiye rica ediyorum

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba,

    Yoğun bir şekilde kamp yapan biriyim. Öyle arada bir hafta sonu kamp alanına gidenlerden değil bi çıkıp 1.5 ay Türkiye'nin her yerinde kamp yapan biriyim keza böyle bir çok arkadaşım da bulunmakta. Doğal hayatın dibindeyiz, vahşi hayvanlar ile pek bir sıkıntımız olmuyor lakin her ihtimale karşın yanınızda bir tüfek/silah bulunması büyük bir artı. Tabancayı taşıma ruhsatıyla almak için kuyumcu vs. olmak gibi çok zor şartlar var ne yazık ki yoksa en kolay taşınabilecek o ama almak baya zor gözüküyor. Tüfekler hem çok ucuz hem alması kolay ama onlarda çok büyük nitekim ülkemizde boy sınırlaması da var yurtdışındaki kampçılar gibi kısacık minik çifteliler alamıyoruz.

    Sizin tüfek için tavsiyeniz ne olurdu? (bu arada kamp haricinde hiç kullanılmayacak -ki oradada dağa bayıra öylesine yine atılmayacak maksat bulunsun olarak sadece taşınacak belki yılda bir kaç kez atış yapılacak)

  • Yasal sınır olan 41 cm namlu boyu olan modellere bakabilirsiniz. Bulunacağınız ortamdan dolayı çokta keleş ve m16 gibi modellere bakmayın, uzaktan yanlış anlaşılırsınız düşüncesindeyim. Siz 41-46 cm civarı modelleri tespit edip buradan paylaşın, onların üzerinden tavsiyeler gelir.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • Hocam tüfek taşımak farklı bir sorumluluk almak demek. Aracınız yok sanırsam. Bende sürekli kamp yapan birisiyim. Zaten kamp çantaları dolu oluyor oraya tüfek sokmak da zor. Ayrıca doğa da kamp yaparken bazen yürüyüş yapmaya gidilecek oluyor e tüfeği de orada bırakamazsınız, yanınıza da alamazsınız avcı muamelesi görür ceza yersiniz, karşıdan gören yanlış anlar jandarma ile uğraşırsınız ruhsat yoksa el koyma ve ceza yersiniz vs vs vs yani kamp için tüfek vs alınmaz başa ayrı bi dert diyebilirim =) onun dışında korunma için şok cihazı, biber gazı, ayı kovan koku vs şeyler tavsiye ederim. Atış eğlence vs içinse mod 25 supertact tavsiyem olur onun dışında ateşli mevzusu dediğim gibi. Araç varsa sıkıntı yok =)

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • yurt dışında bear spray denilen ayılara karşı biber gazı var. diger hayvanları da etkiler.

  • Herkese yorumları için teşekkür ederim araç tabiki var onda sıkıntı yok tüfeği görüp yanlış anlayamaz kimse çünkü tüfek ya araçta yada uyurken çadırda yanımda olur 41 cm limit olan tüfek modellerine de bir bakayım. Ayı kovan spreyleri biliyorum bizdekiler hep yalan dolan yurtdışında direk sıvı olarak atan güçlü spreyler var ama bulup getirmek biraz zor ama yine de edinmekte fayda var

  • Bu arada Türkiye'deki yasalara göre yasal olan en kısa namlu boyu 45.7 Cm'dir. Çoğu zaman yerli üreticilerimiz en kısa 47 cm namlu ile av tüfeği üretirler.

    Ankara TR

  • esas silahınız bir otomatik av tüfeği olmalıdır. birden fazla kriminal şahıs ya da birkaç kurtla karşılaşma durumunda işe yararmaz. tek kırma yedek silah olarak daha iyi olur. av vüfeklerinde yasal namnu boyu 47 cm dir. akkar markasının teleskopik dipçikli , mobil şoklu otomatik av tüfekleri var. bunlar hem güvenilir, hem de hafiftir. uzak mesafe yürüyüşlerde sizi yormaz.


    https://www.akkar.com.tr/altay-telescopic-2-569

  • İstatisliklere güvenin arkadaşlar, türkiye ormanlarında ve denizlerinde insan yiyerek hayatını sürdüren bir canlı türü malesef kalmamıştır. Hiç bir canlı "du bi gezineyimde önüme biri çıkarsa yiyim" diye gezmez, eğer gezersede fazla yaşamaz bu bir gerçektir. Ölme ihtimalinizin en yoğun olduğu durum trafik, kanser ya da olmadı korana v.s türü insan kaynaklı durumlardır. Eğer illede bir canlıdan korkmanız icap ederse bu insanoğludur. Bir araca binerken ya da yanınıza biri geldiğimde korkmanız çok daha istatiksel olarak mantıklıdır.

    Denizler de yüzerken de korkmanız gereksizdir lakin yılda ortalama 10 köpekbalığı saldırısı olur dünyada ama her gün fazla trafik kazası olur sadece türkiyede.

    Geçen yılı koronadan saymazsak 2019 yılında Türkiye'de 5473 insan trafik kazasında ölmüş ,283034 kişi de yaralanmış. Hayvan saldırısı benim bulabildiğim 1 ölümlü olay var. Çarpın bölün neden korkacağınızı ve ne önlem alacağınızı siz hesaplayın.