Hatsan AT44-10 .177 (4.5) İnceleme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bu mesajınıza katılmıyorum. Burada hatsan kullanıcılarını bozuk/kötü/kalitesiz mal satıp yinede malına laf ettirmeyen sattığı malı sürekli övüp diğer malları yerin dibine sokan kurnaz tüccarlar gibi nitelendirmişsiniz bu bence biraz ağır olmuş. Ayrıca saydığınız somut kötü özelliklerin bazıları da çok öznel yaklaşımlar. Örneğin kundak tasarımı kime göre neye göre estetikten yoksun. Ahşap/sentetik kundak tercihi çok kişisel bir tercihtir bence. Ağır olmasını göze alan ve ille de ahşap olsun diyen çok tüfek sever vardır bence. Kendimden örnek vereyim T12 yi hiç düşünmemin sebebi sentetik kundaklı ve manometresiz oluşuydu. Ve tabiki yüksek fiyatı. Bence at44 ün en güzel yanı görüntüsü. Emniyet mekanizması ise yine bence fazla bile emniyetli her atışta emniyeti tekrar açmak gerekmesi unutulunca bütün atış konsantrasyonunu mahfedebiliyor. Bu bence dediğim kısımları "somut gerçekler" adı altında yazarsam ne kadar doğru olur. Keza benim tüfeğim bakım için komple olarak hiç fabrikaya gitmedi bende üzerinde bir ayar yapacak kadar profesyonel bir kullanıcı değilim lakin atış istikrarı ve isabetinden oldukça memnunum. Tüplerinin değiştirilmesi konusunda bu tip forumlara müteşekkiriz. Buradan okuduklarımız sayesinde fabrikayla iletişime geçmek haklarımızı savunmak ve daha güvenli silahlara kavuşmak şansına kavuştuk. Ama ben bu forumda imzama "fx'ler eritilip demiryolu yapılsa trene binmem" yazarsam neler olabileceğini kestiremiyorum. Eğer forum kullanıcılarının çoğunda bir "hatsan düşmanlığı" düşüncesi oluyorsa bu forumla ilgili, bunu paranoya olarak kabul etmemek birazda altında gerçeklik payı olabilir mi acaba diye düşünmek gerekir kanaatindeyim. Herkese selam ve saygılar.


    +1000000000000

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

    • Official Post

    Tüplerinin değiştirilmesi konusunda bu tip forumlara müteşekkiriz. Buradan okuduklarımız sayesinde fabrikayla iletişime geçmek haklarımızı savunmak ve daha güvenli silahlara kavuşmak şansına kavuştuk. Ama ben bu forumda imzama "fx'ler eritilip demiryolu yapılsa trene binmem" yazarsam neler olabileceğini kestiremiyorum. Eğer forum kullanıcılarının çoğunda bir "hatsan düşmanlığı" düşüncesi oluyorsa bu forumla ilgili, bunu paranoya olarak kabul etmemek birazda altında gerçeklik payı olabilir mi acaba diye düşünmek gerekir kanaatindeyim. Herkese selam ve saygılar.


    Altını çizdiğim satırlarınız konusunda bizimde kendimizi bir nebze sorgulamamız gerektiğine inanıyorum, ama bunların yaşanmasında arka planda forumlara pekte yansımayan tatsız olaylar yaşanmıştır ve bu tatsızlıkların ister istemez yansımalarını yaşadık, demiryolu konusunda kesinlikle haklısınız ve forumumuzda firma yada markalara yönelik aleni negatif yaklaşımlarada bundan sonra müsaade edilmemesi yönünde gayret edeceğiz, çuvaldız konusu düşünüldüğünde hoş görünmeyen bir durum.


    Fakat bir başka konuda maalesef bazı kesimlerin ufak tefek hediyelerle provokator olarak kullanıldıklarınada (kanıtlı) bizzat şahit oldum - olduk, amacımız forumumuzda birebir gerçek ve yapıcı eleştiriler yapmaktır, ama maalesef bu eleştirilerde zaman zaman kantarın topuzu kaçmıştır, en büyük örnekse bizzat benim 1.nesil patriotta övgülü sözlerimde (şak şaklar) hemen akabinde 2.nesil patriot hakkındaki ağır eleştirim bu olayların başlamasına neden olmuştur, bugün olsa yine aynı eleştirileri yada övgüleri yazmaktanda çekinmem, ilk AT44 ü elime aldığımda bizzat sentetik kundağı kalite olarak benim beğenimi almıştı ve bunuda yazmıştım, ama iç mekaniğindeki aşırı kalitesizliği yazdığımızda kıyametler kopmuştu, ama bizim amacımız hatsanın çok daha kaliteli üretimleri başarmasıydı.


    Beni FX ler konusunda inceleme yapmayıp paylaşmamakla suçladılar, yanıtım çok basit, FX leri biz ithal ettiğimiz için benim yapacağım inceleme raporunun tarafsızlığının tartışma konusu olacağı endişesi ile başkaları bu incelemeleri yapsın adına ben inceleme yayınlamadım, ama gördümki benim buradaki amacım ne iken başkaları bunu bizim aleyhimizde yorumlamaktan imtina etmediler, bu yüzden çok yakında vakit bulabildiğim ölçüde tek tek marka ve modeller konusunda inceleme yazısı yada yapabilirsem videoları hazırlayacağım.

  • eblemis


    İkinci el AT44 satışları hususunda ve de kullanıcıların beğenileri konusunda oldukça yanlış bir düşünceniz var.Böyle kişiler olabilir de tabi.Ama bu geneli yansıtamaz.Ben AT44 silahımdan olabildiğine memnunum.Ama yarın öbür gün bir AA, bir Evanix veya başka bir marka tüfek aldığımda kendimi maddi olarak rahatlatmak için elimdeki AT44'ü satmaya karar verirsem ben de mi bu guruba dahil olacağım?Oldukça tutarsız bir yaklaşım.AA S410'lar geldiğinde FX tüfeklerini satanlar olursa ben de böyle mi düşüneyim?


    Tüfeğin artılarını ve eksilerini tartışmayacağım.Bu tartışma hep oluyor.PCP'lerde teknik boyutta hiç bilgim yok desem yalan olmaz.Ben son kullanıcıyım.Saçmamı alırım atışa çıkarım.Ama kullandığım kadarı ile emniyet sisteminde hiç bir sıkıntı görmedim.Tetik için de birşey diyemiyorum.O kadar ay yaylı pistonlu tüfek kullandıktan sonra bu tetik benim için iyi.Ama daha iyisi var mı?Tabi ki de var.


    İsabet konusu tamamen ayrı bir durum.İyi silahın yanında iyi mühimmat, iyi çalışma ve iyi konsantrasyon ile oldukça alakalı.Kendi AT44 WX10 L&W tüfeğim ile FX veya JSB 16 grain saçma kullandığımda 50 metre içinde yatarak veya oturarak destekli olarak kibrit kutusu büyüklüğünde her hedefi atıcı hatası dışında her seferinde vururum.100 metre içinde ise mekâna göre dürbün mildot ayarlarını iyi ezberlemek ve iyi konsantrasyon lazım.Ama çalıştıkça oluyor.Sonuç olarak isabet olarak da kullanıcıyı yarı yolda bırakacak bir tüfek değil.


  • +1000


    bende at 44 kullanıyorum.


    tabi daha iyisini bende biliyorum ama bütçeme göre at 44 bana uydu

    hatsan at44-10 ....4.5.....square 3-9x40 scuba tüp(rüştü bey)
    Hatsan torpedo 150 th....4.5---- optima 3-9x32mm
    crosman 357 8.
    klasik tekli martını henry
    k.üzümlü klasik çifteli

  • Arkadaşlar sanırım anlatamadım. Ben tüfeğinden memnun olmayıp da susanlardan bahsettim, memnun olduğunu söyleyenlerden değil.


    Kundağın estetikten yoksunluğu subjektif bir konu, evet. Fakat bence yine Hatsan'ın Mod 95SAS'ının kundağı AT-44 kundağından çok daha estetik. İnce ve güzel işlemelere sahip.
    Emniyet mekanizmasının güvensiz olduğu kanısını tetik grubunu söktükten sonra edindim. Emniyeti yerinde tutan bir sabitleme yöntemi bile kullanmamışlar ve mekanizma işleyiş olarak hassaslıktan fazlasıyla yoksun.
    İyi bir silaha denk geldiyseniz ne mutlu fakat ben zaten "iyisine denk gelirseniz" diye yazmıştım aşağıya. Gerçi bu adamların Türkiye pazarına ve Türk kullanıcısına verdiği önem .com.tr uzantısına rağmen Türkçe dil seçeneği bile olmayan internet sitelerinden biraz anlaşılıyor.


    Yapmaya çalıştığım şeyin Hatsan düşmanlığı olmadığını, aksine Hatsan'ın hatalarını düzeltmesini umarak yazdığımı belirtmek isterim. Bahsettiğim handikapların tümünün çok çeşitli çözüm örnekleri var. Hatsan aynen AT-44ün çekiç sistemini Raider'dan aldığı gibi bu çözümleri de başka firmalardan alıp üzerinde özgün yenilik ya da değişiklikler yaparak kullanabilir. Orta kalite bir tetik sistemi, basit ama güvenli bir emniyet sistemi, akıcı bir kurma hareketi gerek tasarım, gerekse üretim açısından hiç de zor şeyler değil. Beni kızdıran şay Hatsan'ın kendi doğrularını saplantı haline getirerek hiç bir eleştiriyi duymaması. Bunun en büyük örneği yaylı silahlarındaki güç ısrarı. Olmuyor işte arkadaş, bu silahlar bu gücü kaldırmıyor. Ama Hatsan en iyisini bilir, yollarsan yaparlar.


    Ben yollarsam yapılacak tüfek değil, yollama yapılma gerektirmeyecek tüfek isterim.


    Fiat da servise giden aracı garanti süresi içinde ücretsiz olarak onarmadan teslim etmiyor ama servise girmeyecek bir Mercedes her zaman tercih edilir. İstisnai tercihleriniz olabilir fakat istisnalar kaideyi değiştirmez.


    Ben her konuda istenildiğinde dünyaya meydan okuyacak işler çıkarılan bir sanayiye sahip olan ülkemde bir İspanyol, bir Alman, bir İngiliz kalitesini aratmayan, rekabeti fiyatla olduğu kadar yeri geldiğinde kalite ile de yapan bir havalı tüfek üreticisi istiyorum arkadaş. Çinli BAM bile kopya mopya canavar gibi silahlar yapıyor, bizim yaptığımız tartışmalara bakın.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • yeni başlayanlar ve bütçesi kısıtlı olanlar için iyi bir seçenek tüfeğimi yeni aldım daha tanıma aşamasındayım ilk mesajdaki fotoğraflarda namlu ucu crown yok(öyle deniliyor nasıl birşey bilmiyorum) akşam baktım benimkinde varmı diye iyi açılmışmı bilemem ama ilk mesajdaki resimden farklı şekilde içeri giriklik var bu crown mu oluyor :D dahada geliştirilip eksiklikleri buralar okunularak giderilse ithal tüfeklerle başa baş seviyelere gelebileceğini düşünüyorum umarım buraları okuyan bir yetkili vardır:)

    Air Arms S410 SL XTRA Ambi Deluxe .22 40FT/LBS & Gamo 4-16x50 MD
    Benjamin Marauder Pistol .22 & Nikko Stirling NRD25 Red Dot

  • eblemis


    Ben tetiği, mekanizmayı, kozmetiği geçtim.Takıldığım konu onlar da değil zaten.Ama tüfeğin ikinci el satışı hususunda bu yazılanlar yeri gelince daha üst modeller için tüfeği satmaya niyetlenen ve maddi olarak kendini rahatlaymaya çalışan arkadaşlar hakkında kafa karıştıracaktır.İşe yeni başlayan ve uygun fiyata pcp sahibi olmak isteyenler kuşku duyacaklardır.Ondan sonra kendimizi temize çıkartmak için tüfekleri Paul Capello'ya mı göndereceğiz ;tacli#

  • Arkadaşlar bende bir at44wx10 aldım memnunda kaldım. Ben çok çok iyi anlamam bu işten yasakmıdır bilmiyorum ama başka bir forumdan bir arkadaşın hatsan pcp tüplerinin testi hakkındaki resim ve bilgilerini paylaşmak istiyorum.



    Alıntıdır...



    Selam bir süredir tatilde olduğumdan dolayı formu takip etme şansım olmadı tatilden önce yaptığım Hatsan ziyaretime ait fotoğrafları ancak şimdi yayınlama şansım oldu.Bana fabrikayı gezme fırsatı veren ve misafirperver yaklaşımından dolayı Sayın ABDULLAH TAŞYAĞAN'a ve diğer fabrika çalışanlarına çok teşekkür ederim.Fabrikayı gezdiğimde ilk dikkatimi çeken tüplerin ve pompaların tek tek test cihazlarıyla kontrol ediliyor olmasıydı daha önce birçok yazıda firmanın kontrol etmeden ürünlerini satışa sunduğunu okumuştum ancak öyle olmadığını orada gördüm.Tüpleri kapalı bir ortamda 350 bar basınçta test ediyorlar ve bunu her tüp için uyguluyorlar sonuçta bu testi geçen tüpler satışa çıkıyor ayrıca şunuda belirteyim o güne kadar testi geçemeyen bir tüpe rastlamadıklarını söylediler.Pompaları test etmek içinde resimlerde göreceğiniz gibi bir cihazları var bu aletin üzerine pompayı takıp otomatik olarak pompalayıp belli bir sayıya ve basınca ulaşana kadar bekliyor ve pompayı çıkarıyorlar yani tüm pompalar bu cihazdan geçiyor.Bu arada HATSAN'ın WINCHESTER firması için ürettiği tüfekeride gördüm.Dünyaca ünlü bir silah firmasının ülkemizde HATSAN'a tüfek yaptırdığını görmek beni ayrıca mutlu etti




    http://img72.imageshack.us/img72/1756/1001056.jpg
    http://img195.imageshack.us/img195/4117/1001057m.jpg
    http://img269.imageshack.us/img269/5732/1001058g.jpg
    http://img26.imageshack.us/img26/1900/1001060m.jpg
    http://img195.imageshack.us/img195/8237/1001061m.jpg
    http://img23.imageshack.us/img23/3643/1001062tuj.jpg
    http://img26.imageshack.us/img26/866/1001063g.jpg
    http://img23.imageshack.us/img23/6929/1001064e.jpg
    http://img8.imageshack.us/img8/4084/1001065k.jpg
    http://img269.imageshack.us/img269/3812/1001066d.jpg
    http://img72.imageshack.us/img72/2295/1001067d.jpg
    http://img269.imageshack.us/img269/2002/1001068w.jpg
    http://img8.imageshack.us/img8/1906/1001069n.jpg
    http://img34.imageshack.us/img34/4923/1001070.jpg
    http://img87.imageshack.us/img87/4707/1001071.jpg
    http://img200.imageshack.us/img200/6252/1001072.jpg
    http://img200.imageshack.us/img200/1429/1001073.jpg

    Hatsan AT-P2 m;s,S
    Magnum Research Desert Eagle ;#taban^l
    Daisy Powerline 5501
    Crosman 1077

  • Test ediliyor, bu fotoğraflar daha önce de yayınlanmıştı zaten fakat doğru şekilde test edilmiyor.
    Basınçlı kapların test işlemi su içinde yapılır. bir basınçlı kabın basınç altında göstermesi gereken maksimum esneme miktarı bellidir. Boş tüp ölçekli havuz içine sokulur ve tüp test basıncına kadar su ile doldurulur. Tüp dolduğunda ölçekli havuzdan ne kadar suyun yer değiştirdiği yani tüpün ne kadar esneme yaptığı ölçülür. Bu esnemenin kabul edilebilir aralık içinde olması gerekir. Bu test işleminin sonrasında da hatırlayamadığım bir kaç adım olmalı. Yani öyle "bas havayı, patlamazsa tamam" anlayışı ile test yapılmaz, yapılsa bile bir şey ifade etmez.


    Test prosedürünü benden iyi bilenler vardır, onlar da neyin nasıl yapılması gerektiğini yazarsa daha iyi anlaşılır sanıyorum.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

    • Official Post

    Test basıncı kullanım basıncının %50 üzerinde yapılır, amaç patlayıp patlamayacağı değildir, amaç tüpte hava yokken tüpün formu ne ise yapılan test sonrasında yine eski formuna %100 geri dönmesidir, aksi halde deformasyon olduğu ve o tüpün kullanılamayacağıdır.


    Su kazanı içinde yapılan test eski bir yöntemdir, artık terkedilmiştir, bu su testini biraz açalım; tüpler bir su kabına yerleştirilir, tüpün içinede kullanım basıncının %50 üzerinde bir basınçla su basılır, doğal olarak tüp şişer ve tüpün dışındaki kazan içinde bulunan suyun seviyesi yükselir, tekrar tüpdeki basınç iptal edildiğinde dış suyun seviyesi eski haline dönmesi gerekir, dönmüyorsa o tüp kullanılmaz imha edilir,
    Dediğim gibi bu kap içinde su seviyeli test artık geçerli değil, şimdiki geçerli yasal yöntem Laser ile kontrol sistemidir, bunun uygulama yöntemi ise; tüpün dış yüzeyinde boylamasına laser ışını yüzeye teğet olarak konumlandırılır, tüp içine tüpün kullanım basıncının %50 fazlası su basılır, doğal olarak tüpün yüzeyinden geçen laser ışını tüpün şişmesi ile kesintiye uğrar, tekrar tüpteki basınç iptal edildiğinde yine laser tüpe teğet geçmeli kesintiye uğramamalıdır, kesintiye uğruyorsa tüp deforme olmuştur ve kullanılamaz imha edilmesi gerekir.


    Bu tüplerle ilgili en son yazdığım mesajlara bakın, yeni tasarlanan tüplerin manometre kısmında gerekli iyileştirmenin yapıldığını ama valf tarafında bu iyileştirmenin yapılmadığını dolayısıyla bir zincirin dayanımının en zayıf halkası kadar olduğunu belirtmiştim ama sonrasında bu sözlerimiz sanki hiç yazılmamış gibi unutuldu, aynı 1999 deprem sonrasında 5 - 6 şiddetinde bile yıkılacak evlerde umursamazca ailemizle otururken, bu tüp konusununda unutulması gayet doğal, umarım bir gün bir kaza olmazda birileri ağlamaz.

  • Ben de yazımdaki test metodunu araştırdım. Hidrostatik test olarak geçiyor fakat artık bilgisayarlı sistemlerle yapılıyormuş.
    Her şeye rağmen derme çatma da olsa Hatsan'ın tüpleri bir şekilde testten geçiriyor olması memnun edici. Sonuçta yazdığımız her şey mevcudu daha iyiye taşımak maksatlı.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Arkadaşlar hepinize selamlar ben hem foruma hemde havalı silah dünyasına yeni katıldım ikisininde müptelası oldum foruma iyi veya kötü birşeyler katmaya çalışıyorum yeni olduğum içinde kusurlarım af ola


    saygılarımla...

    Hatsan AT-P2 m;s,S
    Magnum Research Desert Eagle ;#taban^l
    Daisy Powerline 5501
    Crosman 1077

  • Estağfurullah,ne kusuru? Aksine paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederiz. Ayrıca hepimiz kusurda bulunuyoruz zaman zaman. Esas mesele birbirimize kusurlarımızı hoş görerek yaklaşabilmek.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • ben aranıza yeni katıldım. hatta günlerdir alacağım ilk havalı tüfeğimi araştırıyordum. ilk yaylı dediler,sonra kırmalı baktım olumsuz yanı çok. keseyi açalım dedik pcp iyi dediler hatsan at44 hedefe koydum 1 haftadır araştırıyom valla hiçbirini alamadan soğudum.ithal mallar güzel de tabi expensive olsun napalım birazdahamı para biriktireyim.gamo almak için iyi diyorlar tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim ne alalım?

  • Pcp'de teferruat fazladır ama çok isabetli ve güçlü atışlar yapılır. Forumdan ikinci el veya bayiden sıfır olarak alacağınız 5.5mm bir at44 uzunca bir süre memnun eder sizi. Teferruatla uğraşamam derseniz, forumdaki konular ışığında, kullanımınıza ve bütçenize göre bir yaylı beğenebilirsiniz.


    Bu arada forum kuralları gereği TANIŞALIM başlığında kendinizi tanıtınız.

  • ben aranıza yeni katıldım. hatta günlerdir alacağım ilk havalı tüfeğimi araştırıyordum. ilk yaylı dediler,sonra kırmalı baktım olumsuz yanı çok. keseyi açalım dedik pcp iyi dediler hatsan at44 hedefe koydum 1 haftadır araştırıyom valla hiçbirini alamadan soğudum.ithal mallar güzel de tabi expensive olsun napalım birazdahamı para biriktireyim.gamo almak için iyi diyorlar tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim ne alalım?


    helal olsun direk konu açıp kirlilik yapmak yerine 4 senelik konuyu okuyup cevap yazmış demekki uğraşmış araştırmış ;d;
    şahşi düşencem at44 ler ilk çıkanlarında daha iyi durmda çeşitli geliştirmeler iyileştirmeler yapılmış pcp ye geçiş için uygundur forumdan 2.el alınarak istenildiği zaman zarar etmeden satılabilir.

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk


  • helal olsun direk konu açıp kirlilik yapmak yerine 4 senelik konuyu okuyup cevap yazmış demekki uğraşmış araştırmış ;d;
    şahşi düşencem at44 ler ilk çıkanlarında daha iyi durmda çeşitli geliştirmeler iyileştirmeler yapılmış pcp ye geçiş için uygundur forumdan 2.el alınarak istenildiği zaman zarar etmeden satılabilir.


    +1

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • hocam cevap için teşekkür ederim ben at44 ü gördüm çok ağır geldi webley raider 10 at44 de nazaran çok hafif tabi öğrendimki webleyide hatsan yapıyormuş çok şaşırdım acaba webley raider sizce nasıl