Spoton ve Jsb Exact Karşılaştırma

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba Spoton Pars 18,13 gr ve Jsb Exact Jumbo Heavy Dıabolo 18,13 gr ile grupman denemesi yapan varmı forumdaki herkes Jsb’nin mükemmel olduğundan bahsediyor ancak aralarındaki fiyat farkı çok fazla peki bu fiyat farkına değecek kadar aralarında fark varmı dır?

  • İlk 50-60 metrelerde fiyat farkı kadar fark yok sonraki 50-60 metrelerde fiyat farkından daha çok fark var.

    • Official Post

    aslında spoton da bir kalite standartı yok. geçen bir kutu spoton attım 60-70 mt lerde süper isbetliydi. farklı bir kutu açtım ve ilk şarjörden sonra hepsini çöpe attım.

    spotonun iyisine denk gelirseniz gerçekten sizi üzmeyecek kadar iyi atışlar yapılabilir. alp.eR Hocamında dediği gibi max 75 mt

  • Spoton pars Cemal bey in de dediği gibi birbirini tutmuyor.

    Bu konu ile ilgili spoton firmasından Cumhur bey ile görüşmüştüm .

    Bana kalıp iticilerinden dolayı bu durumun kaynaklandığını söylemişti.

    Son üretimden numune göndereceğim dedi ama sanırım virüsten dolayı olmadı.

    Eğer gonderirlerse sizi bilgilendiririm.

  • Ben de bi 5 kutu spoton almıştım çok güzel çıktı sonra dedim ki boşyere jsbye para vermişik yıllarca. Hemen spotonları stokladım. ikinci aldıklarım birinciler gibi çıkmadı. Dürbünde namlu da kundakta kendimde aradım durdum suçu. Sonra jsbye geri döndüm. 80 metrede denedikten sonra spotona elimi sürmemeye ant içtim. Spotonun her serisi aynı değil heralde. İyi olanlar yüz güldürür kötü olanlar kafa karıştırır.

    gamo cfx royal 4.5


    gamo cf 20 4.5


    hatsan alfamax 5.5


    hatsan mod 60 5.5


    gamo p 23


    beretta sp 12cal


    sarsılmaz kılınç 2000 light 9mm


    atüs 36 cal tek kırma


    zoraki hp ultra 4,5 - 5,5

    • Official Post

    Spot on ile jsb yi kıyaslamak yerli firmaya haksızlık olur. Öncelikle yerli firmaları en çok zorlayan iki unsur var bir kurşun yani hammadde ikinci unsur kalıp yada üretim sistemi hammadde sertlik farkı gösterir ise kalıp çabuk deforme olur yada tam olarak isleyemez buda son kullanıcıda patlak verir yani çok uzun olan yol (üretim bayi son kullanıcı) aslında çok kısa burada firma ciddi kayba uğrar ne yazikki birde bizim başımızın tatlı belası olan üretime tatlı tatlı balta vuran firmaları yanlış yönlendirme yetenegine sahip kişiler var. Firmalar kendi ayakları üzerinde durmalı.

  • Aslında spoton piyasayı bayaga ele geçirdi gayet iyiler her bayii firmaya sipariş veriyor ve ürünlerini satıyor. Yani bence artık filiz değil ve ağaç olma yolunda. Hatsan nasıl ki lw namlulu tüfekleri fiyat farkı koyarak profesyonel düşünen müşteriye yetişebiliyor sa; spot on da carefully selected saçmalarını fiyat farkıyla piyasaya sokmalı derim.

    gamo cfx royal 4.5


    gamo cf 20 4.5


    hatsan alfamax 5.5


    hatsan mod 60 5.5


    gamo p 23


    beretta sp 12cal


    sarsılmaz kılınç 2000 light 9mm


    atüs 36 cal tek kırma


    zoraki hp ultra 4,5 - 5,5

    • Official Post

    Aslında spoton piyasayı bayaga ele geçirdi gayet iyiler her bayii firmaya sipariş veriyor ve ürünlerini satıyor. Yani bence artık filiz değil ve ağaç olma yolunda. Hatsan nasıl ki lw namlulu tüfekleri fiyat farkı koyarak profesyonel düşünen müşteriye yetişebiliyor sa; spot on da carefully selected saçmalarını fiyat farkıyla piyasaya sokmalı derim.

    Yerli bir firma zor şartlar olduğunu sanıyorum üretim açısından bir miktar fark ile daha iyisi olabilecek ise neden olmasın ama hatsan konusunda yanılıyoruz firma ürettiği modellere biraz alıcı ve atıcı gözüyle bakmak lazım en son çıkardığı bir model var mesela lever action şimdi biz bu sistem tüfekleri kovboy filmlerinde görüyorduk peki hatsan bunu modelleme çalışmasını yaparken neden biraz görsellik konusunu da dikkate almadı lw namlu konusunda ben herhalukarda bir pazarlama stratejisi olduğu kanısındayım yerli firmalar peki hicmi düzgün değil size çok bildiğiniz bir örnek vermek istiyorum Atak arms yani Zoraki hp01-01ultra bu çok güzel bir örnek teşkil ediyor spot on da keza bu skalada yer alır ama sorunlu olan ürün piyasaya çıkmadan dur diyebilmeli yani kalite kontrol açığı kapatılmalı

  • Bende çömez bir PcP kullanıcısı olarak ilk pellet lerim spot on pars 18,13 ve Hatsan Jsb exact jumbo 18,13.

    Atış mesafesi 10-30 M. aralarde değişken hedefler.

    Spot on da şöyle bir şey var Her 4-5 pelletten biri çürük elma çok ayrı yerlere gidiyor lakin onu saymaz isek 15 metrelerde hiç fark yok. Ekonomi amacı ile 15-20 metrelere spot on ben atarım bir soda şişesine 0,5 lt pet şişe de farkı anlayamazsın.

    30 metrede ise kesin şu şudur diyemem atışlarım net doğrulukta değildi. Ama benim gibi acemiyi jsb birazda ha destekleyici yönde.

    FX Maverick Sniper

    700 mm. Superior 0.22 Cal.

    700 mm. Superior 0.25 Cal.

    Element Optics Helix 6-24x50 FFP

    FXairguns Wireless Chronograph

    6.8 L Ekstra hafifletilmiş Limitsiz Karbon tüp.

    Yong Heng Air Kompresör

    Side Shot Scope Cam ( Gökhan abinin hediyesi )



  • Burda siz ne amaçla kullanıyorsunuz beklenti ne o önemli; ben 50-60 mt şişe kırıcam hedefe atıcam derseniz spoton kafi . Uzun mesafe atışları, grupman vs atışlar için jsb. Benim atış sayım çok az fakat düzenli yılda 10 kutuyu geçmez. O yüzden jsb den başka saçma kullanmam az ve öz iş derim kendimce.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel