Havalı tabanca hikayem ve Sig Sauer p226 deneyimim

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba bugün ortalama 2000 atışı devirmiş biri olarak sizlere bu tabacandaki olumlu ve olumsuz özellikleri ve bendeki hikayesini anlatmak istiyorum.Öncelikle ateşli silahlara aşinaysanız bu tabanca size gövde ve tetik ağırlığı olarak p226 nın birebir orjinal hissiyatını yaşatacaktır.Güç olarak dersek tabikide ateşli silahlardaki barut patlama hazzını sizlere vermeyecektir.Fakat taktik ve antreman olarak kullanmak isterseniz biçilmiş kaftandır.Gerçek bir tabancadan farkı yoktur. Özellikle ülkenin güvenlik güçleri,kolluk kuvvetleri için taktiksel anlamda gayet ideal.Ekonomik açıdan değerlendirirsek Mke'de mermi fiyatının 2.22tl civarı olduğunu düşünürsek ateşli silahların yanında bu tabancalar gerçekten su yakıyor diyebiliriz.P226 nın özelliklerine gelecek olursak tabanca yiv set çekilmiş 4.5mm kalibreli iyi bir çelik namluya sahip.Firma silahı Japonya'da ürettirmiş.Üst kızağı blowback hareketli.Şarjör kapasitesi 2x8 pellet.Ben ortalama 20 metreden hedeflere atış yapıyorum.Bir tüp ile nizami olarak 2 şarjör kullanabiliyorum 3. şarjörde tabancanın enerjisi düşüyor böyle bir durumda hedefi küçültüp mesafeyi daraltıyorum.3. şarjörüde atıyor ve ardından yeni tüpe geçiyorum.Uzaktan atmaya devam etmek istersem 2. şarjörden sonra kalan gazı umursamayıp yeni tüpe geçiyorum.Pellet sıkıştırma olayına gelirsek bir kaç kez başıma geldi.Seri atışlarda nadirde olsa pelleti atmadığı oluyor.Açıkçası yapması gereken tek görev pelleti atmak olması gerekirken bunu arada yapmaması insanın canını sıkıyor.Çünkü bunun için para ödedim ona.Ama bu olay ateşli silahlarda da başıma geldi.O yüzden bu durumu bir nebzede olsa mazur görebilirim.Bunun dışında bu tabancaya alıştıktan sonra polimer gövdeli diğer ateşli yada havalı tabancalar biraz oyuncak gelecektir sizlere.Poligonda hep ağır olanları tercih ediyorum eski alışkanlıklarda var tabi.Bunların dışında pellet seçimiyle ilgili çok bir bilgim yok. Tabancayı alırken toptan aldığım Victory Sport pelletler vardı.Piyasanın en ucuzu gibi bir şey bir problem yaşamadım.Kesim olarak bazıları kötü çıkabiliyor şarjörü zorlayacak gibiyse kullanmadan çöp yapıyorum.Bunların dışında gaz konusuna değinmek istiyorum burası önemli. Piyasada bulunan 4 adet markayı denedim Fts,Umarex,Asg ve Gamo.

    Fts enerjisi fazla olan ve çabuk biten bir gaz.İlginçtir ki piyasanın en ucuzu olmasına rağmen en güçlü gaz bu diyebilirim ama kademesiz ve çabuk biter ayrıca dış kalibrasyonu kötü olduğu için tüp tabancanın gaz yuvasında sıkışabiliyor ve muhtemelen ağız kalibrasyonundan dolayıda tabancanın conta bölümüne uzun vadede problem yaşatabilir diye düşünüyorum.

    Umarex gerçekten kaliteli bir gaz enerjisi güçlü 3 şarjörde güzel gidiyor.Fakat benim için biraz dalgalı düz bir çizgide ilerlemiyor.Yani gaz düşerken kademeli düşüşü 100 90 80 diye baz alırsak bu 100 90 70 65 50 40 gibi ilerliyor.

    Asg nasıl denir yumuşacık bir gaz kendileri.Enerjisi 3 şarjörü tamamlamaya yetsede gücü sanki yeterli değilmiş gibi geliyor yani hissettirmiyor kendisini.

    Gamo benim için en iyisiydi.Enerjisi dalga yapmıyor düz bir çizgide ilerliyor gibi gayet kademeli düşüyor.Gücüde gayet iyi.

    Benim için sıralama 1 Gamo 2 Umarex 3 Asg 4 Fts. Ve Fts gerçekten diğer gazlara ulaşamıyorsanız alınmalı.

    Özet olarak ufak tefek problemlerine rağmen p226 iyi gerçekten iyi bir tabanca.Taktiksel hazzı size sonuna kadar yaşatacaktır.Tecrübelerimi aktarmak istedim umarım faydalı olabilmişimdir.Herkese iyi forumlar.

    Mesaj 10 düzenlendi, son düzenleyen ilker34 ().

  • Emeğinize sağlık böyle bir paylaşım için teşekkürler =)

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • Tabancalarla ilgili bilgi toplamaya çalışırken bu paylaşım çok iyi geldi. Teşekkürler değerli deneyimleriniz için.

  • teşekkürler hocam. Çok güzel paylaşım. Bende P226 ve P320 M17 (ABD ordusu versiyonu) var. P320'den daha çok keyif alıyorum 20 pellet aldığı için.

    Air Arms S510 TC - 5.5 mm

    FX Dreamline Tactical Compact - 5.5 mm

    Reximex RP - 5.5 mm

  • Bende P226 Elite (2x8 pelet şarjörlü) ve P320 (30 pelet şarjörlü) havalı tabancalar var. İkisi de çok başarılı. P226 hissiyatı ve atışı çok başarılı. P320 de ilk başlarda çok sorun yaşadım. 30 pelet şarjör çok sıkıntılı hep takılıyor peletler. Hatta bunun üzerine 20 lik şarjörler çıktı. O şarjörler sıkıntısız.

    Ben ise şunu fark ettim. Özellikle P320 de kullandığın pelet çok çok önemli. Önce bilye attım sorunsuz. Sonra birçok pelet denedim ve araştırdım. Sadece ve sadece RWS Hobby ( Pistol pelet ) Peletleri hiçbir sıkıntı vermiyor. Bu peletler daha hafif havalı tabancalar için özel yapıldı. O peletlerle 30 pelet şarjörünü sorunsuzca kullanıyorum ve inanılmaz zevkli. RWS'in pahalı modellerini denemedim. Amacın P320 ile sorun çıkarmayan uygun fiyatlı pelet bulmaktı. Ki buldum. Bu arada P226 bana daha gerçekci geldi. EN iyi hissiayti ise Walther CP88 ile aldım bu arada.

    Diana
    Weihrauch
    Crosman

    Hatsan
    Reximex

    Evanix

    KalibrGun
    Air Arms

    AirForce

    FX

    Zoraki

    Walther

    Daisy

    Beeman