HATSAN AT44 GENEL YORUM.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • -Bushnell Trophy Red Dot Scope

    - Hatsan Mod 135 QE 6.35


    - Husan Arms 20GA
    - UTG Red Dot

    • Official Post

    mustafa bey bu at 44w kullanıcısıyım bu tüp olayı içime dert oldu
    biz ne yapmalıyız firmaya geri gönderip test edilmiş tüpmü isteyelim herkez istese bile bişey olmaz deyip yapmazlarsa tüketici mahkemesinemi başmı vuralım çünkü tüplerin geleceği belirsiz bi durumda ve acıkcası beni korkutmaya başladı bu tüpleri bana hatsan hediye etmedi paramla aldım tüplerde tehlike varsa canımı tehlikeye atmak için para vermiş oluyorum cevremde buna dail


    Hasan özellikle sözlerimin yanlış anlaşılmamış olmasını umuyorum diyerek söze başlayayım,


    Bu tüpler bu üretim şekli, bu işin yasasına aykırı, bu tüpleri hepsi patlarmı derseniz sanmıyrum, ama ihtimal dahilinde, şans kime vurur bilemem,


    Bakın o tüpün tornalanmayan kısmındaki fazla et kalınlığının o tüpe hiç bir faydası yok ve silaha artı ağırlık, demem odurki bir zincirin dayanımı en zayıf halkası kadardır dersek, bu tüpün inceltilen kısmının dayanımı kadar bir dirence sahiptir, burada mesele tüpün dışının tornalanmış olması, bu yanlış, olması gereken, arzu edilen basınç değerlerinin gerektirdiği et kalınlıkta bir seferde soğuk çekme olarak üretilmesi gerekiyor, valfin tüpe bağlandığı kısımdaki açılan diş derinlğini ölçtüm, orada yaklaşık 1,5mm et kalınlığı kalmış yani 200 bar basıncın en fazla riske ettiği kısımda borunun et kalınlığı 1,5mm . . .


    Hasan kardeşim tüplerinize 180 bardan fazla basmayın zaten en istikrarlı atış basıncıda buymuş bu yeni seride, silahın üzerinde tüp takılı iken tüpünde basınçlı hava varken yada sökülü tüpde basınçlı hava varken düşürmeyin,


    Tüpün dışı tornalı sadece HW100 vardır ama :
    Tüpün basınca tabi en ince yerinin kalınlığı olması gerekenin neredeyse 2 katı kalınlıkta, ve ayrıca bu kalınlığın üzerine düşme yada sıcakta kalma gibi olasılıklar düşünülerek ekstra çember halka kalınlığı bırakılmış, ayrıca HW100 ün tüpünde tüp kafalarındaki dişlerde basınçlı hava yok, bana göre en sağlıklı sistem budur.


    FX tüpleri alüminyumdur, tüp kafalarındaki dişler basınca tabidir, ama bu tüpü Dünyanın en kaliteli silahlarını üreten ve dünyaca teknolojisi tanınan isveç üretmiyor, bu işlerde dünyada kabul gören bir kaç tane basınçlı tüp üreticisi vardır, bunlardan biride Luxfer amerika dır ve ülkemizde de distribütörü mevcuttur, FX Luxfer den temin eder tüplerini, Türkiye Luxfer ile yada Faber ile irtibata geçebilir Hatsan.


    Bir arkadaşımız FX tüpü takılabilirmi demiş, evet takılabilir, ama YataGun a baktınızmı fiyatına neredetse AT44 fiyatı, değer bu silaha derseniz alın ama şu an bu silahın sadece tehlikelerini konuşuyoruz, tehlikeleri sonlandığında bu silah dünyanın en kaliteli silahı olmayacak, malum inceleme başlığını inceleyin ve mekaniğinde kullanılan tasarım ve işçilik ve seçilen malzeleri fotoğraflarıyla inceleyin. PCP Hatsan AT44-10 .177 (4.5) İnceleme


    Ve benim bu yazılarımı yanlış değerlendirip ticari kaygılarımdan dolayı yazdığım tezini ortaya atanlara bir sözüm var :
    1) Bu silahın tehlikelerinin olması tümden pcp lerin yaygınlaşmasına zarar vermektedir, bu anlamda haklısınız,
    2) Bu silahın tehlikeleri halledilmesi halinde, kesinlikle fiyatının cazip olmasından dolayı bize ticari anlamda faydası olacaktır, şu an bile az para ile bu silahtan satın alanlar pcp ile tanışıyor ve arkasından FX satın alıyor, bizden bu güne kadar pcp satın alanların %35 i ilk kez pcp ile tanışmasını Hatsan Raider yada Hatsan AT44 le yapmış kişiler.
    Buradan bu hizmetinden dolayı Hatsana tekrar teşekkür ederim.

  • Bildiğim kadarıyla Hatsan AT-44 leri ihracat da yapıyor. Eğer ihracatı yapılıyorsa mutlaka CE belgeside olması lazım diye düşünüyorum. O zaman bu tüplerin belli bir standartda olduğu anlamı da çıkmaz mı?

    Hatsan AT44WX-10 Premium Combo 5,5 mm.+Optima 3-12x44 AOE
    Hatsan Mod 95 SAS 4,5 mm+Optima 1x40 Red Dot
    Huğlu 104A Süperpoze Çift Tetik. (Av tüfeği ama avcı değilim, rahmetli babamın hediyesidir.)

  • Arkadaşlar, basınçlı tüpler konusunda dünyaca kabul edilmiş belli standartlar vardır. Bu kurallar belli kalite kontrol firmaları tarafından test edilip onay verildiği taktirde tüplerin üzerinde okunabilecek şekilde belirtilir. Kendimizin ve sevdiklerimizin zarar görmesini istemiyorsak, yerli ya da yabancı bir silah alıyorsak bu onay işaretlerinin bulunması bizim yararımızadır. Peki bu isaretler nedir neye benzer diyecek olursanız. Birinci vereceğim örnek RÖHM firmasının Twinmaster PCP tabancasının basınçlı hava tüpünün üzerinde yazan yazılardır. Dünyaca kabul görmüş tüm firmalar silahlarında bu tür bilgilendirme ve tip onay işaretlerini bulundururlar ve sizde gönül rahatlığıyla bu ürünleri kullanırsınız. Bu bilgi RÖHM resmi sitesinden indirilmiş Twinmaster PDF kataloğundan alınmıştır. İnanmayanlar ya da RÖHM lerde yazı bulunmaz diyenlere duyurulur.
    http://www.roehm-rg.de/index.p…045&juHash=f5d0b2f058


    [Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/090117/pz9xpjb5.jpg]


    Yer Havalısilah Forum Konu


    HATSAN AT-44 10 COMBO 5 KURUŞ BİLE ETMEZ!!!


    http://forum.havalisilah.com/v…c.php?t=5255&start=60


    "Aitho


    Kayıt: 06 Ekm 2005
    Mesajlar: 637
    Nerden: İSTANBUL

    MesajTarih: Cmt Oca 17, 2009 0:15 Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
    Delinin biri kuyuya taş atmış, kırk akıllıda nasıl çıkar diye düşünüyor..??


    Demişlerle mişli geçmişlerle, falan filanlarla bu işler olmaz. Varsa elinde ciddi bir kanıt, korsun resmini hepimiz bakar amenna der geçeriz ama böyle olmaz bu iş. Israr devam ederse kasıt ve kötü niyet aramak gerekir, hatta karalama çamur vesair şeyler de denilebilir.


    NightHawk'ın dediği onay vesair seri numaralar formatlar gaz tiplerine dair yazılar Röhm marka pistollerin tüplerinde de yok, onlardamı kötü, onlarda da mı patlama riski var.?


    Torna hikayesi de yeni çıktı, Allah aşkına üç kuruçluk plastik tutucuyu raybalamak/değiştirmek yerine kim uğraşır basınç tüpünü tornalamakla traşlamakla. Makinadan işçilikten anlamayan benim gibi biri için bile oldukça mantıksız, araba örneğiyle falan daha fazla anlaşılabilir açıklamaya gerek yok.


    Poligonda Hatsan'ın ürettiği ilk seri AT-44'lerden birinin tüpüde nedense aynı tornaya tutulmuş gibi duruyor ilk üretim serisi olmasına rağmen, ve bu dar geldiği söylenen AT-44W premiumlara da cukkadanak oturuyor üzerinde CAMO kaplama olmasına rağmen. İnanmayan varsa resimlerini çeker seve seve postlarım buraya.


    Daha öncede söylediğim gibi Hatsan benim babamın oğlu değil, şakşakçılık ya da yalakalık gibisinden bir hareketle elde edeceğim herhangi bir çıkar falan da yok ki olsa bile kişiliğime çokça aykırı bir hareket olur beni tanıyanlar bilirler, ama durduk yere ortada fol yok yumurta yok o ööle dedi bu bööle dedilerle karalama kampanyası başlatılıyorsa hoop derim, her haksızlığa karşı duracağım gibi. Sezarın hakkı sezara.


    Yurdumda üretilmiş bir üründen gurur duyarak, olumlu eleştirilerle daha iyiye gitmeyi sağlarım karalamak yerine, biraz daha olumlu yaklaşırım. Artı hiçbir delil, eder veri yokken elde sanki bende biraz kuyuya eğilip bakar gibi oldum bu taş nasıl çıkar diye, taşı atanın kim olduğunu düşünmeden, bilmeden.


    Herkese İyi Atışlar."


    Uzun zamandır yazı yazmaktan imtina ettiğim bir foruma yine dayanamayıp mesaj atıp insanları uyarmaya çalıştım. Sağlık olsun. Artık tamamen yazmama kararı almış bulunuyorum. O yüzden cevabı buraya yazıyorum. Üyeliği varsa RÖHM de işaret varmı yok mu görebilir.


    O forumda belirttiklerimi burada da belirtmek istiyorum. Diğer örnek ise Weihrauch Firmasının HW100 modelinin tüpüdür.


    [Resim Engellendi: http://wb3.indo-work.com/pdimage/60/856660_cylinder6.jpg]


    Tüpün sertfikasının adresi budur.
    http://www.quatis.de/DG/Recher…/pdf/0036-069-02_Rev2.pdf


    Taşınabilir basınçlı ekipmanların taşıması gereken özellikleri bildiren Avrupa birliği dokümanı (Pi ye benzer işaret onaylı olduğunu belirtir)
    http://eur-lex.europa.eu/LexUr…1999:138:0020:0056:EN:PDF


    Bendeki FX gladiatörün tüpünde ise LUXFER firması tarafından üretildiği, 898 LUX UK (öyle gibi okudum soğuk damga şeklinde) m960535 AA6065 (tüpün alüminyum olduğu) T6 Metrik 18x 1.5 dişe sahip olduğu ISO GB yazısı var, altında da 5.00mm 0.81kg 0.50L PW250 (çalışma basıncı) PH375BAR
    pi işareti 0038 (Pi yukarıda belirttiğim avrupa birliğine giren ekipmanların taşıması gereken bir işaret) -40 derece EN1975 GB2007/10 Onay işareti ve UN1002 Basınçlı hava (basınçlı hava için üretilen tüplerde 1002 yazar)


    http://www.luxfercylinders.com/


    http://www.luxfercylinders.com…intball/cylindermarkings/


    Üzerindeki -40 derece yazması
    http://ec.europa.eu/transport/tpe/guideline/tped03b_en.pdf


    Tüplerin nasıl üretildiği


    http://www.luxfercylinders.com…all/manufacturingprocess/


    Dahasını benden daha teknik olanlar istek üzerine ekleyebilir. Benden bu kadar ;kihhik,

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Bismark'a


    sanırım benim söylemeye çalıştığımı yanlış anlıyorsunuz, yada ben yanlış anlatıyorum.


    şimdi bu kampanyaya siz dürbün, pellet veya sas95 için girmediniz sanırım. buradaki ana amaç hesaplı PCP sahibi olmak. buradan yola çıkarak firma kaynaklarını yanındaki "siz beğensenizde" ana amaç olmayan ekipmanları vermek için harcıyacağına "güvenli ve kalite kontrolü yapılmış" bir PCP ile Çin'den misal 10dolara aldığı bir dürbün değilde 20 dolara aldığı bir dürbün ile kolayca kullanılan ve bozulmayan bir pompa verseydi (ki birtek sizin pompada problem olmayabilir, scuba ile dolduran, başka marka pompa kullananlar var. yani pompaların hepsi kullanılmıyor) diyorum.


    bu alışverişten ve sonrasından daha mutlu olmaz mıydınız?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Arkadaşlar forumlar kavga yeri değil paylaşım yerleridir, TheNightHawk Murat burada son noktayı koymuş kendisine hepimiz adına teşekkür ediyorum, ama işte böyle böyle 1. dünya ülkesi olacağız herhalde.


    Ayrıca beni deli diye niteleyen kişiyede teessüflerimi sunarak, kötü söz sahibine yakışır demekle yetiniyorum, bir insan daha önce karşılaşmadığı, tanımadığı biri için sanki çok iyi tanıdığı biri gibi, kim olduğunu bilmeden kuyuya bakmış, bilseymiş bakmazmış herhalde, doğru anladım sanırım, kendisinide tanımadığım bu kişi ile sanırım hafta sonu poligonda karşılaşacağız, belki tanışacağız, acaba tanımadığı birine bu şekilde hakaret etmiş olmasının kendisine ne gibi bir kalite katkısı yaptığnı ve benimle karşılaştığında yüzünde bir kızarma olup olmacağını doğrusu merak ediyorum

  • burda sanki BMW ile TOFAŞ kıyaslaması yapılıyor gibime geliyor. :him:s

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • burda bmw ile tofaş kıyası değil tofaşın neden kalitesi düşük otomobil ürettiği düşünülüyor

  • Raptorx'e


    Tabi ki ana ekipman AT44 için girdim ben bu kampanyaya.Belirttiğiniz gibi de mesela red dot öyle çok da aman aman kullanacağım bir ürün değil.Ancak boş bir ürün de değil.Bununla birlikte sadece 800 YTL'ye tüfeği LW namlulu olarak verselerdi başka herşey hariç gene de bu tüfek alınırdı.Benim görüşüm bu.Bununla birlikte mesela diğer hediyeler yerine daha kalite bir dürnün olabilir miydi?Evet olabilirdi.Ancak beraberinde gelenler de işe yaradı.Hiç yoktan ürünler eline geçince alıp hemen satanlar bile tüfeğin hemen hemen 3/1 parasını çıkarttı.Satmayanlar da var benim gibi.Kullanıyorlar güzelce.


    Hakkınızı yemeyeceğim.Mod 95 SAS ve diğer ürünler mi yoksa kalite bir dürbün mü deseniz ben de kalite bir dürbün derdim haliyle.Ancak bu hediyelerle birlikte gelmiş olması da benim için tatminkârdır.Hiç bir işe yaramayan hediyeler fikrinize katılmıyorum.

  • bu linktede http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20590.html kurallarımız var.


    bu tarihten sonra ilave yada değişiklik olup olmadığını bilmiyorum.araştırmak lazım.
    kural var ancak uyulup uyulmadığı ayrı bir tartışma konusu.


    saygı ve sevgiler


    FİLİNTALAR GRUBU
    AA S410 fac extra 5.5 mm + Hawke 8x32-56 30 mm,
    AA TX 200 5.5 mm hc +bushnell 4x12-40,
    Diana Mod 54 5.5 mm +bushnell 6x18-50,
    ve diğer yaylılar

  • İlgilenen arkadaşlar için Ankara'da dalış kulüplerinin scuba tüplerine test uygulayan Habaş'ın internet sitesinden alıntıdır.



    Yüksek Basınçlı Tüplerin Bakımı :
    Tüplerin bakımı için TS 7450'de belirtilen farklı kontrol safhaları aşağıda özetlenmiştir.


    1-Tüpler içerisinde gaz olup olmadığının kontrolü :
    Vananın açık olması kesinlikle tüp içerisinde gaz olmadığını ifade etmez, vana kirlenme ve/veya kilitlenme suretiyle kapalı olabilir. Tüpte gaz var ise, tespit edilip boşaltılmalıdır.


    2-Tüp koruma başlığının ve vananın sökülmesi :
    Tüpün üzerindeki koruma başlığı çıkarıldıktan ve tüp içerisinde gaz olmadığından emin olduktan sonra, vana dönme momenti kontrollü torkmetre ile sökülür.




    **************************************************************************************************


    3-Tüp boynunda markalamış bilgilerin okunması ve tesbiti:
    İmalatçı firma tarafından yazılan bilgiler,
    - İmalatçı adının,
    - İmalatçı tarihinin,
    - İmalatçıya ait tüp numarasının
    - İşletme basıncı ( İB ) ve test basıncının ( TB ),
    - Boş ağırlığının ( vana ve kapak dahil ), tespit edilmesi gerekmektedir.


    Aşağıda belirtilen durumlarda tüpler hurdaya ayrılmak suretiyle imha edilirler.


    · İmalatçı firması bilinmeyen,
    - Ağırlığının belirli miktarı kaybeden,
    - Tüp üzerindeki bilgilerde değişiklik yapılmış olan,
    - Ağırlığı, test basıncı, tarihi, tüp numarası v.s.. den herhangi biri belirtilmeyen tüpler.




    **************************************************************************************************


    4-Tüpün Fiziksel kontrolü :


    4-a Tüpün Dış Yüzey Muayenesi :
    Tüpün boyun ve gövde kısmı aşağıda belirtilen hususlar yönünden incelenir;
    - Çarpma, çökme olup olmadığı,
    - Tüp yüzeyinde derin çizik, ezik ve çatlak olup olmadığı,
    - Metalde ve kaynakta (dikişli tüpler için) kopma olup olmadığı,
    - Metal, ilavesinin olup olmadığı,
    - Tüp ayak bağlantı yerinin çökmesi,
    - Kalibrasyonlu bir kantar yardımı ile ağırlık ölçümü yapılarak tüp üzerinde yazılı dara bilgisi ile karşılaştırılması sureti ile genel korozyon tesbiti,
    - Ultrasonik kalınlık ölçme cihazı vasıtası ile et kalınlığındaki değişimin tesbiti,
    - Yangın izi belirtisinin bulunup bulunmadığının tespiti,
    amacıyla ayrıntılı olarak muayeneden geçirilir. Yukarıda belirtilenlerden herhangi birinde veya birilerinde TS7450 standardında belirtilen şartları ve toleransları karşılayamayan tüpler, bir daha kullanılmayacak şekilde tahrip edilerek hurdaya ayrılır.


    4-b Tüpün iç kısmının muayenesi :
    Özellikle dip kısmındaki korozyon izlerinin ve çatlakların meydana çıkarılması için tüpün iç kısmı fırçalandıktan sonra ayrıntılı olarak muayeneden geçirilir. Bu muayene sadece soğuk ışık lambası ile yapılabilir.

    5- Hidrostatik test :Hidrostatik test, tüplerin tehlike yaratmadan kullanılabilmesi için, dolum basıncının 1,5 katı basınca tabi tutulması işlemidir. Standarda uygun olarak imal edilen ve işaretlemeleri yapılan tüp üzerinde tüplerin işletme ve test basınçları belirtilmiştir. İmalatçı firma bu standarda göre tüpleri imal eder. İsminden de, anlaşılacağı gibi hidrostatik test su ile yapılan testtir. Tüpün hava ve gaz ile ani basınçlandırılması sonucu tehlikeli boyutta patlamasının önüne geçebilmek için tüpün su ile doldurulması ve su basıncına tabi tutulması sureti ile gerçekleştirilir. Tüpün kopma ve deformasyona uğramadan, TS7450'de belirtilen esneme toleransları ile bu testten olumlu netice alması halinde, boyun kısmına damga basılır ve test tarihi yazılır.


    6- Tüpün iç kısmının kurutulması:
    Tüp içerisindeki hidrostatik test suyunun boşaltılmasından sonra, daha sonradan oluşabilecek her türlü korozyonun önüne geçebilmek için, iç kısım Kuru Hava veya Azot ile kurutulur.

  • Yazılan bu kadar yorumdan sonra elimdeki tüfeği kullanmaktan korkar oldum.
    6,35 kırmalı ya devammı etsem ne yapsam :) Özellikle tüpün patlama olasılığı, ateşli silah kullanırken bile gözünü kırpmayan beni korkuttu.
    Kaliteli bir yabancı marka almadığıma pişman olmadım desem yalan olur.
    Saygılarımla,

    HATSAN MOD135-Ø6,35mm+TASCO 3-9x40 3x Zoomlu Dürbün+Diana Bipod
    HATSAN AT-44WX10 Premium Combo Ø5,5 mm PCP+TASCO 3-9x40 3x Zoomlu Dürbün

    UMAREX-COLT 1911-Ø4,5mm CO2 Airgun
    SMITH&WESSON 586-Ø4,5mm 6 INCH SİYAH TOPLU HAVALI TABANCA

    VURSAN MD2000 Ø12mm Slugger Otomatik Av Tüfeği+TASCO 6-24x50 Tüfek Dürbünü
    £tabanxalı$ ;tufey#