M&R Dürbün bağlantı ayağı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Foruma yeni katıldım ama uzunca süredir faydalanıyorum bilgilerinizden ,öncelikle tüm faydanız için teşekkür ederim.

    Benim tüfeğim mod 125 sniper. Uzunca süredir bu hobiyle ilgilendiğim için belli başlı şeyleri artık biliyorum ama bu konuda güncel piyasadan örnekler olmadığını düşünüyorum. Örneğin yatagun dampa ayağı yıllardır piyasada olmamasına rağmen hala adı geçiyor veya hatsan protectorun üzerinde bi güven sorunu var.

    Üniversiteye geçiş dönemimde ve ilk 2 yılımda pek ilgilenemedim ama bu yazdan itibaren tekrar hobiye döndüm ve yazın bir dürbün aldım. Dürbün boğazı 30 mm ve genelde önerilen dürbün ayaklarını 25.4 mmlik. Böyle olunca bir süre daha araştırmak için dürbün ayaklarını sonraya erteledim ve dürbünün yanındaki ayaklarla atış yapmaya başladım. Daha önce bu kadar net bir şekilde hissetmemiştim dürbünün etkilenişini ama bu atışlarımda adeta dürbün yerinden çıktı. Tam sıfırlıyorum dürbünün montaj vidası gevşiyor. Bunu görünce tüfeği satmayı bile düşündüm.

    Açıkçası artık zerre oynamasın diye bir düşünceye girdim ve yivli dürbün ayaklarına bakmaya başladım. M&R sniper'ın yivli dürbün ayakları gözüme çarptı. Ama iki parça olmaz hatta tek parça da yetmez dampa olması lazım görüşü kafamı karıştırıyor. Bu konudaki kıymetli tecrübelerinizi bekliyorum.

  • Dampadan önce seçtiğiniz dürbünde önemlidir mod 125 sniper gibi magnum sınıfı tüfeklerde büyük mercek çaplı dürbün kullanırsanız dampa da bir işe yaramayacaktır kısa sürede ayar bozacaktır hatta dürbün merceğini bile çatlatabilir, benim tavsiyem ZETAX abiminde önerdiği gibi maksimum 40 mercek dürbün kullanmanız yönünde olurdu. Dampa ayağa gelecek olursakta aslında çok basit ayak içerisine yerleştirilmiş oringler sayesinde titreşim absorbe ediliyor ve dürbünün titreşimden zarar görmesini engelliyor, protector ayak aynı işi yaylar ile yapıyor, montaj yaparken ayağın boğazının dürbünün ön veya arka merceğe tam sıfır olmaması gerekiyor.

    Rifle - Pistol

    Kral Empire X RG / .25
    Huğlu Effecto Px5 Pro / .22
    Hatsan AT44 Long RG / .177

    Hatsan Mod 85 Sniper / .177

    Hatsan Mod 85 Sniper Vortex / .22
    Zoraki HP 01-2 Ultra / .177

    Kral Demon Underlever / .177

    Corsman Vigilante Co2 / .177

    Ersüs ERS-2017 / .410 ga


    Scope - Red dot

    Vector Optics Everest Gen2 3-18x50 SFP
    T-Eagle EOS 6-24x50 AOE HK
    T-Eagle March ST 4-16x44 AOE

    Solognac 4-16x50 SFP
    Hawke Vantage 2-7x32 IR
    Victoptics S4 1.5-6x28

    Vector Optics Maverick-lll 1x22 S-SOP 2 MOA

    Solognac 1x30 Red Dot 3 MOA

  • Benim nacizane tavsiyem o silahta 4x32 den başka kullanmayın ben 6-24×50 de taktım kullandım tek parça ayakla ama arkasına extra stoper yapmıstım kayma ayar bozma veya dürbün arızası falan yapmadı ama yinede tavsiye etmem en hafif dürbünü kullanmanız en doğrusu benim kanaatim

  • Dürbünü çok iyi monte ettin dediğin gibi zerre oynamıyor diyelim, bu sefer iç mercekler dağılacaktır. O darbe titreşim salınım vs bu sefer dürbünün içinde olacaktır.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Vector Optics marka protectör dampa ayak aldım ama millerde Hafif bir boşluk var bu normal mi arkadaşlar.saticiyi aradım bu markanın bütün dampa ayakları bu şekilde oluyor boşluk olmazsa tutukluk yapar dedi hatta ordan aynı marka bikactane dampa ayağa baktı bunlarda aynı dedi.bende Hatsan protectör de bu boşluk yok dedim ama hiç tutukluk yapmıyor dedim her marka ayrı üretiyor dedi.Sizce bu boşluk daha çok sarsıntıya sebep olmaz mı arkadaslar kullanan varmı bu dampayi varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.Tufegim Hatsan mod 125sniper vorteks