Tasko 6-24x50

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Uzun zamandır dürbün arayışıma son verdim ve tosko 6-24x50 yi almış bulunmaktayım.daha önce yüksek zoomlu bir dürbünüm olmamıştı ve hiç kullanma fırsatı bulamamıştım kullanmak hw de nasip oldu 3-9 da işmi görüyordu ama mildotlu olmayışı canımı sıkıyordu ;kihhik, ilerde fx imi aldığımda onunla kullanıcam bi yerde yatırım yapmış olduk(para buna yetti işte) ;tacli# İlk başta yerinde inceleme şansım olmadığından mercek çapı 40mm.olanını sipariş verdim bunun benim tüfekte daha iyi olacağına karar vermiştim ama dürbün geldikten sonra birde baktımki görüş alanı o kadar küçüktü ki bir anda hayallerim suya düştü ;( hemen aradım ve bunu değiştirmek istediğimi söyleyerek 50mm. olanını istedim hay hay dediler sağolsunlar onu göndererek şu anki dürbünümü aldım.Allah tan bunun görüş açısı ondan iyi çıktı :)


    Hemen bir kaç atış yaptım.dürbünü sıfırlamaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor hep aşağı vuruyor :him:s (yaklaşık 45-50m.fx pellet)clikte sona geldim ama nafile hala olmuyor.hemen arka ayağın altına resim kağıdından bir parça kestim ve yerleştirdim.dürbünün arka tarafı biraz yükselmişti atışlara başladım ve nihayet derin bir nefes alarak sorunu çözdüm ^^ Görünüşü gerçekten çok hoşuma gitti netlik fena değil paralaxda iyi neticeler veriyor yandan olsaydı paralax daha iyi olurdu aslında uzanmak zor oluyor.zannettiğim kadarda kötü çıkmadı fiyat-performans açısından güzel tavsiye ederim benim tüfekle biraz uyuşmadı o ayrı konu(bakarken çok hoş görünüyor ama) :) neyse çok uzun oldu umarım sıkmamışımdır herkese isabetli atışlar..saygılar..


    [Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081105/temp/wwe3vkv7.jpg] [Resim Engellendi: http://s9b.directupload.net/images/081105/temp/9buqperb.jpg] [Resim Engellendi: http://s9b.directupload.net/images/081105/temp/kzwvm4ot.jpg]

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • 4-16X50 olanınıda ben kullanıyorum. Güzel dürbün. Tek sorunu biraz ağır.
    Genellikle sabit atışlar yapıyorsan ve silahın ağırlık merkezini etkilememişse önemli değil.
    Hayırlı Olsun. Güle güle kullan

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Bende de 6*24-50 TASCO var.TORPEDO 155 üzerinde DAMPA ile 100 atış kadar denedim.Uygun fiyatlı ürünler.Marka ismi olmasa da fiyat hakkını veriyorlar.Bu tip ağır ürbünle ayakta desteksiz atış yapmak çok ama çok zor.


    Hayırlı olsun.Güle güle kullan hocam.

  • Güle güle kullan. Fakat bir yanlış bilgiyi düzeltmek isterim. Mercak çapı ile dürbünün görüş açısı arasında bir bağlantı yoktur. Mercek çapı yalnızca dürbünün daha çok ışık almasını, dolayısıyla görüntünün daha aydınlık olmasını sağlar. Görüş açısı ise tamamen dürbünün dizaynıyla alakalıdır. Sanırım yeni dürbününün daha geniş görüş açısına sahip olması hoş bir tesadüf olmuş.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Herkese teşekkür ederim sağolun.atışlarımı destekli yaptığım için bir sorun olmuyor ama desteksiz ayakta atış neredeyse imkansız.sonuçta çin malı diyip geçmemek lazım fiyatı siz ne kadar artırırsanız adamlar okadar güzel ürün yapabiliyorlar,fiyat olarak başarılı sayılabilir buda.

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • 4-16X50 olanınıda ben kullanıyorum. Güzel dürbün. Tek sorunu biraz ağır.
    Genellikle sabit atışlar yapıyorsan ve silahın ağırlık merkezini etkilememişse önemli değil.
    Hayırlı Olsun. Güle güle kullan


    Hocam, sizin dürbün gerçekten çok uygun fiyata gelmişti yanlış hatırlamıyorsam.Valla o paraya o ağırlık çekilir.Fiyatı öyle olsun dürbün 2 kilo olsun :)

  • Eblemis kardeş bunu bilmiyordum gerçekten açıklaman için sağol.o zaman benımkı gerçekten tesadüf olmuş :him:s (nasıl iş anlamadımda) hakkaten Allah Allaah.. ;şrofls;.

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • hayırlı olsun kardeş,bende x20 de 3.9x50 olanını kullanıyorum,5 kutu pellet heder ettim hem büyük hemde ağır olmasına rağmen dürbünde bir sorun yok,135 metre de pellet yere çarptığında ekin saplarını havaya kaldırdığını görebiliyorum,kalibre 4,5mm olmasına rağmen,bende 2 tane var tasko netlik bundan iyisini kullanınca belli olur,bana göre tüfeğin etkili menzili içersinde süper,pellet in gitmediği yere baksam ne değişecekki ;şrofls;.


    sizin tüfeğiniz ağır bir tüfek,bide buna dampa ayak ve dürbün ekledinizmi ayakda atışlar çekilmez

  • Teşekkür ederim Kadir abi sağol,sizin tüfeğinizle ilgili yazılarınızı okumuştum gerçekten çok güçlü ve isabetli.benim tüfeğimin menzili aşağı yukarı belli zaten 50-60 metre ötesinede atmıyorum,dediğiniz gibi daha öteside şu durumda ilgilendirmiyor beni ancak daha ilerisine baktığımda da sorun yok zaten pcp dede rahatlıkla kullanılır.tüfeğin ağırlığına gelince şuanda tam olarak kaç ton geliyor bilmiyorum ama #hims ayakta atış iptal oldu benim için :) dahada ağırlaşsa bile kullanırım tüfeğime aşığım diyebilirim seyretmesi bile güzel..

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • 50 metre atışlarınıı kral magnumu satınca bıraktım ;şrofls;. beni 100 metre altı kesmiyor artık kardeş,patriot ile pelletin gidebildiği yere kadar şişe dikeceğim ;şrofls;. acayip zevk alıyorum,


    geçen gün tarlanın bir ucuna şişeleri dikerken ;kihhik, atış yapacağım yerden bir atlı geçti ;şrofls;.#hims adam atın üstünden bir bana bakıyor bir tüfeğe ;şrofls;.
    kesin demiştir bu manyak burda ne yapıyor diye ;şrofls;.#hims
    mesafe 135 metre idi ;tacli#

  • ;lol; #hims ;kihhik, ;şrofls;.

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • Hiç gülme dunwolf
    Geçenlerde askerden emekli bir dayım var. Onunla tarlaya gittiğimizde biraz atış yaptım 100 metre civarı
    Dayım ; Olm neye atıyon habire diyo (100 metre gözle zor görüyor)
    Ben; Dayı bak orada teneke var ona atıyorum dedim
    Dayım; Hadi len oraya bu saçma gidermi ? bu tüfekle 10 metrede kuş vurulur.


    Tabi tenekenin yanına gidip delikleri görünce önce afalladı bir kaç atışta ona yaptırdım. İkna oldu.3
    Herkes bizi deli sanıyor yaaaa. ;dance;:him:s

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Aynen katılıyorum herkez bizi deli sanıyor, bide alay etmeleri yokmu bırak bu boş işleri diye adamı hasta ediyorlar .. X(:Bal:taC:

  • O yüzden hiç çaktırmamak lazım. Bilen adam dalga geçmez bilmeyenede yivli diyin geçin, yalan da değil hani. ;şrofls;.;şrofls;. Yoksa havalı tüfek diyince milletin suratında rahatsız edici bi tebessüm oluşuyor X(

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • O dalga geçenler hala milattan önce yaşıyorlarda ondan herşeyi eskiden bıraktıkları gibi sanıyolar bu silahların güçlerini ve etkilerini bilseler senden benden önce stokları bitirirler.Türkiyede bu hobinin ilerleyemeyişinin sebebide bundandır zaten.ne diyeyim ''eğitim şart''.. :Bal:taC:

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • bir benzer olay,
    bizim sitenin bekçisi atış yaparken yanıma geldi,kendisi yörük çocuğu,ben atış yapıyorum 100 metre 3 tane şişeye,bu ara üst clik ayarı yapıyorum,vuramayınca başladı sen kafayımı yedin yiğen o sıkı oraya gidermi demezmi ;şrofls;.#hims


    yavv dayı sen dur ben şunu bir ayarlayım gidermi gitmezmi gör dedim


    bu ara gitti 1 tane 1,5 litrelik pet şişe bulup geldi,tahmini 30 metreye dikti :!: atacaksan buna at demezmi ;tacli#
    dayı dedim ben tükürsem burdan onu vururumdedim ;şrofls;.


    bu arada kendisinede atış yaptırdım x20 ile 3 atış yaptı hiç azımsanmıyacak grup yapmış dayı pet şişe üzerinde :!:


    sonra onun gözü önünde önce efes şişesini ardından 70 lik istanblue votka şişesini kırınca :rolleyes: dedi dayım,seni bizim yaylaya götüreyim orda uzun kulak vurursun bununla dedi ;şrofls;.
    boş verin böyle gitsin,sonra zararı bizi bulur

  • Uzunkulak yeni bir marka mı hiç duymadım ;kihhik,


    Bu arada ağır da olsa ben de 97K ya hastayım. Eskimesin diye atış bile yapmıyorum doğru dürüst :) El izi oluyor diye yağlıyorum, mikrofiber bezle silip özel aldığım metal şifreli çantaya koyuyorum :)

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • internetden bir resim bulur eklerim yanında webley patriot da olur (?)
    69 yani
    6 rakamın kıçına bir kuruk yap ;şrofls;. sonra 9 rakamın içine 2 tane göz yap,sonra yine 9 rakamın üstüne 2 tane uzun kulak yap,neye benzediğini görürsün kardeş ;tacli#