WD40 pas sökücü ve koruyucu sprey

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • WD40 pas sökücü ve koruyucu spreyi havalı tüfeğinde kullanan arkadaş var mı?Yani bu sprey acaba namlu yüzeyinde ve de harbileme esnasında yivler üzerinde kullanılabiliyor mu?Bu konuda bilgisi olan arkadaş, bilgisini paylaşırsa sevinirim.

    • Official Post

    Bu yağı temizlik için kulanabilirsin ancak sonrasında mutlaka kurulamalı ve ince dikiş makinası benzeri bir yap ile yağlamalısın aksi halde silahında kalıcı hasar oluşur, çünkü bu sprey temizlik yağı kir ve yabancı maddeleri sökebilmesi için asit türevleri içermektedir.

    • Official Post

    Yağ konusuna değinirsek, 1 - 2 YTL'lik silah yağları dış yüzey koruması için yeterli özellikte midir?İnce yağ - kalın yağ farkına da değinebilir miyiz?

    Aslında yazım anlaşılır, dikiş makinası yağı dedim, yani oldukça ince şeffaf kaliyeli yağ,

  • bu sprey bana da lazım ama bulamıyorum. istanbulda (kocaelide olur) bunu nerede bulabilirim acaba? veya bir alternatifi varmı?

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • ben 4 yada 5 gün önce karaköyden temin etmişdim 200ml 5 ytl 400 ml olanı 10 ytl fiyata prekande veriyolar

  • ben 4 yada 5 gün önce karaköyden temin etmişdim 200ml 5 ytl 400 ml olanı 10 ytl fiyata prekande veriyolar


    karakoyun neresinde ? bide ne tip bir yer nelerde bulunur başka acaba ve başka adı varmı? ben adamlara sorunca wd-40 diye o ne diyorlar.

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • Başka adı yok. Kimsenin bilmemesi de çok tuhaf. Çok çok fazla kullanılan ve satılan bir ürün çünkü. Koçtaş, Bauhaus gibi yerlerde tonlarca var.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Ben benzin istasyonlarında bile görüyorum.

    S&W 686-6

  • Bu yağı temizlik için kulanabilirsin ancak sonrasında mutlaka kurulamalı ve ince dikiş makinası benzeri bir yap ile yağlamalısın aksi halde silahında kalıcı hasar oluşur, çünkü bu sprey temizlik yağı kir ve yabancı maddeleri sökebilmesi için asit türevleri içermektedir.

    Maalesef ben bu yoruma katılmıyorum.Çünkü WD40 ın en çok kullanıldığı alan nemin veya kimyasal maddelerin metalle veya elektronik parçalarla temesını engellemektir.Çok mükemmel temizlik yapar ve bir o mükemmeliyette koruma sağlar.Nerdeyse her türlü kimyasalı temizleyebilir ve ince zar tabakası halinde yağlama yapabilir.RC ci arkadaşlar bilir.Nitro RC araçların motorları aliminyumdandır ve kullanılan yakıt nitroludur.Nitronun en sevdiği şeyde nemi bünyesine çekmektir.Bir çok ünlü RC üreticisi after run oil olarak WD40 ı önerir.Yani sürüş sonrası motor yağlaması, motorda kalan nitro yakıtlarını arındırmak ve oluşturduğu zarımsı yağlamayla aliminyumun hava ve nemle temasını engelleyerek oksitlenmesinin önüne geçmektir.Benim bir offroad RC aracım var ve after run oil olarak WD40 kullanıyorum,bazen günlerce aracı çalıştırmadığım oldu.Motordaki WD40 en ufak bir arızaya neden olmadı.Tüfeğimdede temizlikte kullanıyorum.Çok mükemmel temizlik sağlıyor aynı zamanda korumada sağlıyor..Tabiki Sayın Mustafa SERDAR'ın dediğiyle benim fikirlerim çelişiyor.Ben kullan derim ama üstad iyi temizle demiş.Tercih senin.Ayrıca hertür büyük markette,sanayide,oto yedek parça satıcılarında ve çoğu benzinlikte bulursun.

    HATSAN AT44 - 10 .22 cal & Remington 6-24x50
    HATSAN Mod125 .22 cal & Tasko 3-9x44
    HATSAN Mod95 SAS .177 cal & Optima 3-9x32
    HATSAN Modxyz .177 cal (Kadim dost) & Optima 1-40 Red Dot
    GAMO CFX Royal .177 cal & Tasco 2-8x32 Bugbuster


    uɐʞɹǝs™
    ll|l|lllll|l||ll||lll||lll|
    ²¹°¹³²³ °¹²¹³¹³²¹¹
    All Rights Reserved®

    Mesaj 4 düzenlendi, son düzenleyen serkan_esk ().

    • Official Post

    WD40 ın metalde oldukça etkili temizleme özelliğini zaten yazdım, ciddi bir kir ve pas sökücüdür ama içinde kullanılan kimyasallar özellikle kauçuk ve poliüretan malzemelerde yani bizim silahlarda kullandığımız contalar ve O Ring lerde büyüme ve bozulmalar gözlemlenmiştir, google dan biraz araştırırsanızda bunları görmek mümkün, en fazla zararıda O Ringlere vermektedir.


    Yukarıda bahsettiğim gibi wd40 çok iyi bir temizlik yapar, kir, pas ve nem'i kaldır ama devamında silahımızda bu yağın kalıntılarını çok iyi temizleyerek ince makina yağı ile yağlamalıyız, mümkünse conta ve O Ringler e temas etmemesini sağlayın ve conta ve O Ringlerinizi sentetik baslı silikon yağlayıcılar ile yağlayın.

  • Yağ konusuna değinirsek, 1 - 2 YTL'lik silah yağları dış yüzey koruması için yeterli özellikte midir?İnce yağ - kalın yağ farkına da değinebilir miyiz?


    Geçenlerde,ne alırsan 1 ytl yazan yerden aldığım yağ ile silahımı yağladım. Bir kaç gün sonra DİANA yazısının üzeri kırmızıya dönmeye başlamıştı. Muhtemelen içinde su karışımı vardı. En iyisi sağlam bir yerden dikiş makinesi yağı alın veya 10 numara yağ kullanın. En ince yağ bildiğim kaarıyla 10 numara olanıydı.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Neden silahınıza silah bakım yağı kullanmıyorsunuz? Adı üstünde Silah yağı. Ben yıllardır Kleen Bore ürünleri kullanıyorum. Liqui Moly ve Browning Legia yağları da önerebilirim. Özellikle Browning yağ sprey olmasına rağmen sprey basınçlı değil, her basışınızda bir miktar yağ sıkıyor. Genel pas korumasında kullanışlı ve göreceli olarak ucuz. Kleen Bore Formula 3 'ü bakımda tek geçerim. Bulabiliyorsanız kaçırmayın. Ahşaba ve plastik kısımlara da zarar vermiyor. Hem temizlik hem de koruma için çok güzel bir yağ.


    http://secure.armorholdings.com/kleen-bore/gunchemicals.html

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • arkadaşlar merhaba, silahlarımızda temizliğe başlarken önce wd 40 ile silip kuruladıktan sonra browning temizleme ve koruma yağı ile işlem yaptığımızda silahta hiçbir sorun olmuyor.nighthawk arkadaşımızında belirttiği üzere browning yağ tüpleri basınçlı olmadığından dolayı içerisinde basınç yapıcı başka maddede yok.ayrıca browning yağın kundak kısmında beslsyici ve koruyucu olanı da var,bu da çok iyi sonuç veriyor.selamlar.hunter2

  • Bir yanlışlık olmasın. Legia nın 2 çeşidi var, kırmızı kutuda olanı temizlik için diğeri gri kutuda koruyucu, kırmızı olanı kullandıktan sonra sürdüğünüz kızımları kurulamanızı öneririm.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776