pcp dolum hakkında

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hiç sorun olmaz, oksijen tüpüde kullanabilirsin, oksijen tüpüne kuru hava da basabilirsin ve habaşta azot mutlaka vardır, azot yoksa argon vardır, argonda olur (sıfır oksijen) ama argon biraz pahalı,
    Adamın dediği doğru kuru havada oksijen var ve bu yüzden hep yazılarımızda aman O-Ring lerde silikon gres kulanın, petrol esaslı yağlardan uzak durun uyarısı yapıyoruz.


    Bildiğimiz, hastanelerde kullanılan mavi veya yeşil renkte olan oksijen tüplerini scuba tüp yerine azot veya kuru hava ile kullanabiliyoruz yani ???Herhangi bir sakıncası yok yani değil mi?Peki scubadan farkları nedir?Ağırlık ve kullanılan malzeme mi?

  • 1_-- arkadaşlar silahlarda bu azot veya argon kullandığımızda tüfeğimizin gücünde bi değişiklik olurmu ....?
    2_--Birde silahımda azot veya argon dolu sıktım bar düştü tüpümde gazda kalmadı silahımın pompası var onula basayım dedim kuru hava bastım iki gazın birleşmesi ile bir yanma veya patlama meydana gelebilirmi tehlikesi vvarmıdır ___?

    Evanix Blizzard S10 Bolt Action PCP Combo ++ Hill PCP hava pompa ++ Optima 3-12x44 AOE Dürbün

  • Oksijen tüpü mavi dir ve erkek tip dişilidir
    Azot tüpü ise yeşildir dişi tip dişlidir
    Tüfeklerle birlikte alınan hızlı dolum aparatları bundan dolayı (erkek tip olduğundan) sadece azot tüpüne uyar oksijen tüpüne uymaz

  • Basınçlı tüpler belli standartlara göre üretilirler. Temel olarak oksijen tüpü ile azot tüpü arasında fiziksel farklılık yoktur. Karışıklıkları önlemek için, farklı renklerde boyanırlar. Ayrıca gene karışıklığı engellemek için bağlantı parçalarında da farklılıklar vardır. Önceki mesajımda belirttiğim gibi, oksijen tüpünü alıp vanasını azot vanası ile değiştirtirsiniz, bir de boya attınızmı olur azot tüpü. Basınç testini de yaptırdıktan sonra ister azot doldurtun isterseniz kuru hava. Güvenlik tedbiri olarak yağlanması gereken yer varsa, buralarda silikon gresi kullanın yeter.
    -Azot kullanımında güç %2-3 artabilir, argon kullanımında güç düşer.
    -Argon veya azot hava ile karışırsa hiç bir şey olmaz. Azot tüpüne hava basma ihtimali varsa, baştan itibaren, silikon gresinden başka yağlayıcı kullanılmamalı.

  • ben oksijen tüpünün kullanım basıncının 150 bar olduğunu duymuştum.

  • Bir vana 10 lira olduğuna göre avantajlı gözüküyor. Özellikle aracı yeri müsait olan 50 litrelik bir tüple ohoooo ;şrofls;. 2 litreden 50 litreye kadar seçenek var.


  • -Azot kullanımında güç %2-3 artabilir, argon kullanımında güç düşer.
    -Argon veya azot hava ile karışırsa hiç bir şey olmaz. Azot tüpüne hava basma ihtimali varsa, baştan itibaren, silikon gresinden başka yağlayıcı kullanılmamalı.


    tşk ederim bende bunu öğrenmek istemiştim en güzeli azot o zaman inşallah 230 bar basarlarda bizde sağa sola aramaya gitmyiz komperesör ;keyf;;keyf;;keyf;

    Evanix Blizzard S10 Bolt Action PCP Combo ++ Hill PCP hava pompa ++ Optima 3-12x44 AOE Dürbün

  • yani bu co2 tüpleri scuba tüp ü gibi kullansak olur öylemi ustalar :him:s


    CO2 tüpleri sıvı CO2 dolumu için üretiliyor. Tüpün hacmine göre doldurulabilecek CO2 miktarı bellidir. Fazla doldurulması tehlike yaratır. Normal dolumu yapılmış bir tüp 50 derece sıcaklığa kadar güvenlidir. Bu da kullanım basıncının 160-170 bar civarında olduğunu gösterir. Test basınçları 250 bar. Arazi şartlarında ısınabileceği düşünülürse, hava veya azot dolumunda 120 bar'ı geçmemek güvenli olur.

  • Yeşil azot tüpünden temin edip dolumunu da yaptığımızda haliyle tüp için manometreli başlık gerekli olacak.Piyasada satılan scuba tüpten tüfeğe hava bağlantı aparatı bu tip azot tüplerine uyumlu olur mu?

    • Official Post

    Yeşil azot tüpünden temin edip dolumunu da yaptığımızda haliyle tüp için manometreli başlık gerekli olacak.Piyasada satılan scuba tüpten tüfeğe hava bağlantı aparatı bu tip azot tüplerine uyumlu olur mu?


    Azot tüplerinin bağlantılarının bizim silahlarda kullanıdığımız dolum aparatlarına uyumlu olduğunu Ülkü bey yazdı, Ayrıca Scuba tüp üzerinde manometre olması şart değil çünkü FX in Dolum aparatı yada aynısı manometreli olan dolum aparatlarını işini görür.


    https://www.yatagun.com.tr/detay.asp?FX%20airguns_FX%20Dolum%20Aparatı=&ID=342



    [Resim Engellendi: https://www.yatagun.com.tr/XD1B8M0W1Y0J7N0O6E6H6N.jpg]

  • Bilgi için teşekkürler.Sanırım scuba işini azot veya oksijen tüpü ile halledebileceğim ;box;x


    aynen bende öyle yapacağım arkadaşım gerçi daha silahım yok ama şimdideden parçalarınız ayarlamaya başladım bilem araştrmaalrım sürüyo yaza benimde bir pcp silahım olacak hehehe

    Evanix Blizzard S10 Bolt Action PCP Combo ++ Hill PCP hava pompa ++ Optima 3-12x44 AOE Dürbün

  • arkadaslar bende bişey sorayım evimin alt katında bi dalış merkezi var ordaki abiylede görüştüm derdimi tam olarak anlatamadım ben ama skubadan kuru hava basarsan her basıştan sonra basınç azalacagından senn tüpede düşük basınçta basar dedi. bişeylerde sordu ama tam hatırlayamıyorum ve pcp hakkında fazla bilgm olmadıgından yanıt veremdm.
    sorum şu skuba tüp yerine yedek pcp tüpü alsam ve bu 2 tüpü skubaya hava basan komparesörden bassam olurmu 2 tüple 100 atış oluyo sanırım buda bana yeter zaten. yetmesede yakın zaten..

    Hatsan mod 95 SAS + hillman 3-12x42 mm mildot +Optima 1*40 Red Dot +Hatsan Bipod+kılıf
    Huğlu süper poze
    çakı,kama,pala vs....


    korfezteam.png

  • arkadaşlar merhaba . ben yeniyim ve pcp ler hakkında çok az bilgim var hatta yok diyebilirim.tüp dolumu yaparken oksijen kullanılabilir mi?

  • arkadaşlar merhaba . ben yeniyim ve pcp ler hakkında çok az bilgim var hatta yok diyebilirim.tüp dolumu yaparken oksijen kullanılabilir mi?


    Benim pcp'im yok ama forumda bu konu hakkında o kadar çok durdu ki üstatlar ben bile biliyorum.Pcp tüpünü oksijen gibi yakıcı bir gazla doldurursan, silahı tetiğe bastığında infilak etmeye hazır bir bombaya çevirirsin.Çok çok tehlikeli olur :!: Bence forumu iyice araştırmanda çok fayda var,pcpler çok teknolojik aletler ancak yanlış kullanımda çok tehlikeli olabilirler....

  • PCP tüfeğe AZOT ve Kuru HAVA dışında basılacak her türlü diğer gaz çok tehlikelidir. Özellikle Oksijen patlamaya, parlamaya sebep olabilir, tüfeğiniz çıra gibi yanar.


    [Resim Engellendi: http://www.pyramydair.com/blog/images/201-left-web.jpg]


    [Resim Engellendi: http://www.pyramydair.com/blog/images/201-right-web.jpg]


    Hava yerine Oksijen basılmış bir Career.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Sıfır olarak 10 litre azot tüpü Rize'de 230 lira.Vana ve ilk dolum dahil.Argon veya kuru hava, fark etmiyor, basımı için ise tüp başına 25 lira talep ediyorlar.Tabi burası bir tüp satış yeri.Yangın tüpü, azot tüpü, oksijen tüpü vs satıyorlar ve testini yapıyorlar.Haliyle dolum da yapıyorlar.Birkaç yer daha var.Bakalım onlar ne fiyat verecek?

  • Dolum çok pahalı burada gaz dolum merkezinde (sahille alakası yok) 7.5-8 ytl ye dolduruyorum.