Havalı Tüfekler için Moderatör

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • +1
    temel mesele ses dalgasının oluşumunu engellemek için namlu ucu çıkış basıncının düşürülmesi diye özetleyebiliriz.
    tasarlanacak aparatın iç yapı özelliği tamamen basınç düşürmeye yönelik olmalıdır benim daha önce yaptığım denemelerde sonucun başarısız olmasında temel hata ses dalgasını önlemeye yönelik düşünmemdi ,sonradan jeton düştü aparatın içinde daha ses oluşmadan sesi kesmeye çalışmak hata .yapılması gereken basıncı düşürmek olmalıydı bilginize .

  • Hmm enteresanmış... Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... :)

    Her Türk Asker Doğar... X]#+,


    Webley Patriot 5.5mm (1. nesil)

  • bu arada susutuculardan ses çıkmıyo. +;tuftabV# ;)


    biraz sabır " katresu " herkezin derdine çare olacak .sadece biraz zaman gerekli .saygılarımla

  • evet abi katresu baya bir ilaç olacak bize baksana silahlar,dürbünler,parçalar.daha ilerde bilmem artık neler olur.AMA ben sabırsız bir adamım ne yapayım :P

  • Arkadaşlar terim ile ilgili bir önerim olacak. Susturucu yerine "modaratör" kelimesini veya başka bir kelime kullanırsak daha iyi olmaz mı? Havalı silah nedir sorusunun cevabını bilmeyen ve amacımızın evde atış yaparken sesi minumuma indirmek olduğunu bilmeyen yeni üyeler daha farklı düşünebilirler. Sonuçta havalı tüfekler için imal edilen modaratör plastik veya alimunyumdan üretiliyor. Susturucular daha farklı malzemeden ve farklı amaçlar için kullanılabiliyor.

  • kusura bakmayın ama bu buz gibi espriyi yapmadan gecemedim :)


    bu arada susutuculardan ses çıkmıyo. +;tuftabV# ;)


    e zaten amac da bu değil mi :D


    dikkate almayın bu mesajı ;grin;

  • Susturucunun ingilizcesi silencer dir. Google dan arayınız...Yaptığım denemelerde plastik ve aliminyum susturuculardan herhangi bir verim alamadım. Kastım havalı silahlar için değil. Ateşli silahlar için.... Ateşli silahların şok basıncına sadece çelik dayanabilir (daha yüksek kalite metallerde var tabii ,titanyum gibi). Zaten kanunda da çelik denmesinin sebebi de budur. Aliminyum da plastik de hem basınca + oluşan ısıya dayanamıyorlar. Çelik en iyisi... Fakat illegal işler insanların başını derde soktuğu için uğraşmamak lazım...

  • elımdekı 4.5mm namlulu 1077 yı susturucu yaptırmak ıstıyorum ama sole bırkac sorunum var 1.si ben bu tufegın namlu diş olcusunu bilmiyorum
    2.sorun ise tufek ic ve dıs olmak uzere 2 namluya sabıt ve arpacıgı cıkardıgım zaman namlu ıcerde sabıt durmuyor bu durumda susturucuyu nasıl yapmalıyımkı susturucu takıldıgında namlu sabıt dursun tıpkı arpacıgın takılı oldugu gıbı


    2. sorunda bahsettıgım olay alttakı resımdekı namlu ucundakı 766B102 nolu parca


    [Resim Engellendi: http://www.airgunhome.com/forumdocs/Cr1077/ch1077diag.gif]

  • yapacağın parça o parçanın üzerine geçme olmalı. Düşündüğün gibi bir sistem weihrauch tarafından HW77 lere uygulanıyor, ondan fikir alabilirsin. Weihrauch 'un sitesinde var.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • saol bakıyorum sımdı


    simdi baktımda benım ıstedıgım olayla aynı degıl ben arpacıgı tufekten cıkartıp yerın susturucuyu takmak ıstıyorum alttakı resımdekı gıbı ama arpacıgın bulundugu parca ıc namluyu dıs namlu ıcınde sabıtlıyor halıyle ben bunu cıkarıncada namlu sabıt durmuyor susturucuyu dıs namluya ole bır takmalıyımkı aynı arpacıgın bulundugu parca gıbı ıc namluyu sabıtlesın
    [Resim Engellendi: http://www.airgunhome.com/forumdocs/Cr1077/1077wmain.jpg]

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen kazekage ().

  • o zaman borunun içine bir somun falan at, namlu içinden geçer hem de boruyu ortalar, başka çözümü de cihazı tam oraya oturacak şekilde yapmak. Benim söylediğim yöntem daha basit olur hem de arpacığı kullanma imkanınız da olabilir.


    hw77 nin çözümü şöyle


    [Resim Engellendi: http://www.weihrauch-sport.de/bilder/b_produkte/b_zubehoer/original/schalldaempfer_aufsteck_doppel.jpg]

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • cok tesekkur ederım seceneklerı degerlendırecegım tufek aslında cok fazla ses cıkarmııyor ama 12 pelletı pes pese atınca ınsanlar ıster ıstemez bı donup bakıyorlar

  • merhaba arkadaşlar, arazideki atışlarınızda birden susturucu lazım olursa, küçük su pet şisesinin arka tarafını bıçakla kesip, ağız tarafından namluya takın ve kağıt bant ile sabitleyin, çok faydasını göreceksiniz. selamlar.

    GAMO CFX


    GAMO SHADOW 640


    GAMO DELTA FOX


    HATSAN MOD 125


    HATSAN MOD 33


    WEIHRAUCH HW 100 T


    GAMO COMBAT R 77 TABANCA


    DAISY POWERLINE 617 TABANCA


    İKİ-ÜÇ DÜRBÜN, BİR TANE RED DOT, BİR TANE LASER VS

  • Arkadaşlar, Patriot' um için uzun zamandır yapmayı düşündüğüm moderatör için topladığım parçalar üzerinde bugün işleme başladım. Henüz bu konuda bahsetmem için aslında biraz erken, yani bitirdikten sonra işlem akışının anlatımlı fotoğraflarını yayınlamak daha uygun olurdu aslında. Fakat sormak istediğim, daha doğrusu nasıl yapacağıma karar veremediğim bir konu var.


    Bildiğiniz gibi moderatör çalışmasındaki sistemlerden biri (bizim gibi havalı silah kullanıcıları için uygun olanı), içiçe geçmiş iki boru ve arasında keçe benzeri bir malzeme kullanılması ve içteki borunun üzerine basınçlı havanın keçe dolu kısıma aktarılabileceği delikler açılması şeklindedir. Hem yapımı kolay hemde işlevselliği gayet akla yatkın olan bu sistemi esas alarak bir moderatör yapacağım. Moderatörün gövdesini oluşturacak olan dış boru ile ilgili bir sorunum yok, hatta yapacağım moderatörü, Patriot' un namlu ucundaki vidalı parçayı söküp oraya kolaylıkla yivleyerek monte edebileceğim. Fakat iç boru ile ilgili kafama takılan noktalar var.


    1. soru şu;


    İç boru üzerine, basınçı havanın keçe dolu kısma geçmesi için açacağım deliklerin açısı ve sıklığı ne olmalı. Bugün bu konuyu epeyce düşündüm ve kararsız kaldım, Şöyleki; Aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere pellet namludan moderatöre geçtiği zaman (resimde kırmızı renkle gösterdiğim) arkasındaki basınçlı havanın da namludan, moderatördeki basıncı düşürecek olan hazneye geçişini kolaylaştırmak için iç boruya 45 dereceyle delikler açacağım. Fakat bu deliklerin yönü ne olmalı? Önceleri Şekil-B deki gibi geriye doğru olması gerektiğini düşünmüştüm fakat daha sonra Şekil-A daki gibi ileri doğru açılı olursa nasıl olabileceğini tahmin etmeye çalıştım ve o da mantıklı geldi. Yani burada benim mantığımla bulamadığım şey, pellet gerisindeki basıncın bir akış yönü olup olmadığı.


    2. Sorum ise şu;


    İç boruya açacağım bu deliklerin bir sırası borunun çevresinde bir tur atacak şekilde 4 delik dizilecek, daha sonra belirli bir arayla tekrar 4 delikli bir tur daha ve tekrar, bu şekilde 6 veya 8 sıra delik olacak. Bu delik dizilerinin aralarındaki mesafe nasıl olmalı, yani 1. sıra ile 2. sıra arasında kısa bir mesafe ve daha sonraki 2. ve 3. sıra arasında daha fazla mesafe bırakmam faydalı olurmu sizce. (pul ile yapılan moderatörde pullar arasında bıraktığımız mesafeler gibi...)


    Son bir hususta şu; ;şrofls;.


    Bu deliklerin namlu tarafında olanlarını ince açıp, ileriye gittikçe her dizideki delikleri 1 er mm. kalın olacak şekilde açtırsam daha iyi olmazmı?


    Umarım anlatımlarım anlaşılmıştır. Anlaşılmayan yer olursa sorarsanız izah etmeye çalışırım.


    [Resim Engellendi: http://demo.achtube.com/vassili/silencer.jpg]

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



  • şekil a işe yarar da be işe yaramaz. a daki şekilde hava daha kolay yayılacaktır

  • açacağın deliklerin açısı ile vakit kaybetme oradaki et kalınlığı 1mm'den az olacak zaten açının çok önemi olmayacak birde içteki boruyu namlunun uzantısı gibi aynı çapta yapmamalısın daha geniş tutup araya pul koyarak en az üç odacık oluşturman. Senin söylediğin biçimde olmazmı? olur olmasına ama sesi istediğin kadar azaltmaz.
    [Resim Engellendi: http://img145.imageshack.us/img145/8227/silenceryb8.th.jpg][Resim Engellendi: http://img145.imageshack.us/images/thpix.gif]


    Söylemek istediğimin daha rahat anlaşılması için çizimin ile biraz oynadım kusura bakma
    Kolay gelsin

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam

  • Delikle falan ugrasma icboru icin bigudi kullan

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)