STOEGER X20 ve PELETLER

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar arkadaşlar,


    Foruma yeni dahil oldum, 27 yaşında bilgisayar mühendisiyim ve amatör olarak havalı tüfeklerle ilgilenmekteyim. Amacım amatör olarak kalmak değil, zamanla ilerlemek ve çeşitli tüfeklerle deneyim kazanmaktır.


    Şu anda STOEGER X20 Sentetic COMBO sahibiyim ve tüfeğimdem oldukça memnunum, fakat şu ana kadar forumda bu tüfekğin hangi peletler ile maximum verim alabileceği ile ilgili bir konu bulamadım. Genellikle dağınık konularda bu tüfeği kullanmış olan arkadaşların peletler hakkında yorumları var.


    STOEGER X20 ve onunla maximum performans alacağımız peletleri bu başlık altında toplamak istiyorum, diğer arkadaşlarında konuya katkıda bulunacaklarını düşünmekteyim.


    Bu tüfeği kullanıpta GAMO TS-10 kullanmayan yoktur diye tahmin ediyorum, bende bu peletten 1000 e yakın kullandım, TS-10 güzel fakat 60 metrenin üzerinde fazla performans alamadım.


    Yatagun'dan FX Airguns Diabolo Pelet ve GAMO Pro Hunter aldım henüz denemedim bu hafta sonu deneyeceğim, yorumlarımıda denedikten sonra yazacağım.



    Özellikle uzak mesafelerde hangi peletleri (70-100 m arası) ve dürbün sabitlerken hangi peletlerin kullanılmasını tavsiye eder arkadaşlar?

    • Official Post

    Size altta linkte verdiğim Falcon peleti öneririm, pistonlu (yaylı) , CO2 ve düşük güçlü pcp silahlarda bu pelet ağırlığı az olduğu için hedefe daha kısa sürede olaşacaktır, bu sayede rüzgardan az etkilenir, ayrıca bu pelet diğer FX , AirArms gibi JSB nin üretimidir.


    https://www.yatagun.com.tr/detay.asp?ID=987


    [Resim Engellendi: https://www.yatagun.com.tr/BDFalcon-1343-5,5.jpg]

  • Peki Mustafa Bey FX T12 için de bu peleti tavsiye edermisisniz. Ben Fx pelet kullanıyorum. Sizce benim silahımda hangisi daha verimli olur.

    FX ROYAL 400 ++++Hawke Varmint 25 SF 6-24 *44
    6 lt Scuba 300 bar+dolum aparatı

    • Official Post

    Peki Mustafa Bey FX T12 için de bu peleti tavsiye edermisisniz. Ben Fx pelet kullanıyorum. Sizce benim silahımda hangisi daha verimli olur.


    Sizin silahınız 930fps hızlarda ve ideal pelet ağırlığı 16grais, 670 - 870 fps hız aralıklarında bu yukarıdaki 13.43grains peleti tavsiye ederim, güçlü silahlarlada hafif pelet kullanılabilir ama 1050 üzeri hızlara ççıkmadan, amaçlarınız doğrultusunda pelet seçimi yapabilirsiniz ama 13.43grains peleti 800fps gibi hızlarda atan bir silaha 18 - 20grains ve üzeri ağır peletleri kullanmak pek mantıklı olmaz.

  • Mustafa bey, yaptığınız açıklama 5.5 kalibrelik tüfekler için sanırım çünkü FX 12 5.5 kalibre diye biliyorum.


    X20 gibi 4.5 kalibrelik 1250 fps bir tüfek için ideal grain değerleri nedir? :whistling:

    • Official Post

    Mustafa bey, yaptığınız açıklama 5.5 kalibrelik tüfekler için sanırım çünkü FX 12 5.5 kalibre diye biliyorum.


    X20 gibi 4.5 kalibrelik 1250 fps bir tüfek için ideal grain değerleri nedir? :whistling:


    Neye göre 1250fps? bu soru çok önemli, yukarıda linkini verdiğim falcon peletin 4,5 kalibreside var ve o da 7.33grains yani oldukça hafif ve X20 bu peletle bile bu bahsedilen hızlara ulaşamaz, (bol yağ yada mazotla disel yapma dışında)


    Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi yaylı ve CO2 gibi güçsüz silahlarda Falcon hafif peletler tercih edilebilir.

  • Neye göre 1250fps? bu soru çok önemli, yukarıda linkini verdiğim falcon peletin 4,5 kalibreside var ve o da 7.33grains yani oldukça hafif ve X20 bu peletle bile bu bahsedilen hızlara ulaşamaz, (bol yağ yada mazotla disel yapma dışında)


    Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi yaylı ve CO2 gibi güçsüz silahlarda Falcon hafif peletler tercih edilebilir.

    Açıkcası, neye göre olduğunu tüfeği satın alırken özelliklerinde 1200 fps (olarak düzeltiyorum) yazdığından biliyorum. Satıcı firma bunu neye göre yazdı emin değilim.


    Aldığım FX paletler nasıl sonuç verecek çok merak ediyorum, dün hava elverişli olmadığından deneyemedim, bugünde çalıştığımdan dolayı deneyemeyeceğim, haftaya kaldı artık.


    Netice olarak bu tüfek ile en iyi performans alınabilecek peletleri belirlemek amacım, Mustafa bey saolsun yardımcı olmaya çalışıyor fakat X20 sahiplerinden konuya gerekli ilgi yok gibi.

    • Official Post

    X20 sahiplerinden konuya gerekli ilgi yok gibi.


    X20 zaten 1 yıldır ülkemizde satılıyor, isabeylilik anlamında FX, AA yada Falcon aynı sonuçları alırsınız ama dediğim gibi silahta tam verim alabilmeniz yani mükemmel sonuçlar için falcon 4,52mm 7,,33grains.

  • stoeger x20 de falcon 4.52 denedim bugün epey (yarım kutu kadar attım) daha önce kullandığım jsb exact'te aldığım sonuçlara pek yaklaşamadım.(sebebini bilemiyorum) ancak vuruş noktalarım ciddi anlamda dağıldı hatta şöyle söyleyeyim bir attığım yeri bir daha vuramadım bile bir attığım 3 cm yukarı öbürü 4 cm sola bir diğeri 5 cm sağa vs gibi.(50 mt)İlk rüzgara verdim bahaneyi hatta ben atamıyorum günümde değilim dedim,destek alamadım adam gibi vs dedim,yakına aldım hedefi (28-30 mt), rüzgarsız anları kollayıp attım sonuç aşağı yukarı aynı.Tüfekte mi bir dengesizlik var hız mı çok değişiyor filan derken kalan son jsbler ve ts10 ile yaptığım atışların falcona göre gayet stabil olduğunu atışlarımın birbirine büyük oranda yaklaştığını görünce falcon dan vazgeçtim stoeger için.Yatagundan fx pellet alıp birazda onunla deneyeceğim sanırım jsb exact ile aynı pellet.falconlar da co2 tabancama kısmet oldu sanırım :) Şunu söyleyebilirim ki stoeger x20 için şimdiye kadar en iyi sonuçları jsb exact ile aldım,jsb exact ve muadili fx aa vs gibi 4.52 mm 8.4 grain pelletler stoeger x20 için başarılı pelletler.bana sanki falcon'un eteklerinin çok kısa olması stoeger x20 de iyi sonuç vermedi gibi geldi yanılıyor da olabilirim tabi.

    Ankara TR

    • Official Post

    Hafif rüzgarlı bile olsa, yada sizin rüzgarsız zamanları seçtim dediğiniz an bile sizin 30 metre ilerinizde hedefin olduğu yerde rüzgar olabilir, buradan çıkan sonucu, kaliteleri aynı olan mühimmatın ağır olan hafif olanına göre rüzgardan daha az etkilenir, ayrıca silahınızın bakım durumu yani yeni bakımdan çıkmışsa disel yapma durumları, namlu kirliliği gibi onlarca etken isabetliliğe etkendir, silahınız ortalama hızlarda atabildiği (800 - 1000 fps) en ağır pelet en iyi pelettirde diyebiliriz, işte bunun için silahın yada namlunun sevdiği pelet diyebiliyoruz, ama bu son söylemde kalite kontrolünde sorun olmayan üreticilerin silahlarında - namlularında geçerlidir.

  • merhabalar ben de x20 sentetik combo kullanıyorum.


    denediğim pelletler; fx, gamo pro hunter, gamo pro magnum, ts-10, yerliyi saymıyorum.. :)
    en iyi sonucu fx ile aldım, 50 metre kola kapağını vurursunuz( iyi bir destekle)
    ikinci olarak pro hunter (şansıma çapak çok azdı)
    üçüncü olarak ts-10 ama ben kullanmayı önermiyorum, namluya girerken zorlanıyor, atarkende tüfeğin zorlandığı hissediliyor..
    bence stoeger yaylarının kırılma sebebi bu olabilir
    son olarak pro magnum (şansıma kanatları, ben kendi başıma giderim der gibiydi ;şrofls;. )
    bu arada size silahı sıfırlarken ya da pellet denerken dipçiğe de destek koymanızı öneririm, diğer türlü tetik atışlarınızı çok etkileyecektir.. gerçi hertürlü etkiliyor ama öyle daha iyi sonuç aldım :)

  • Merhabalar


    Aldığım FX peletleri sonunda deneyebildim. Özellikle uzak mesafelerde isabetlik noktasında gayet başarılı sonuçlar aldım.
    Fakat tahribat gücü konusunda çok iyi şeyler söyleyemeyeceğim.
    70m'deki bir maden suyu şişesine isabet ettirdiğimde, sadece şişeden "tınnn" diye bir ses geliyor ama şişe kırılmıyor, buna bir kaç kere tanık oldum.


    Gamo Pro Hunter ile yaptığım denemelerde TS-10'dan çok daha iyi olduğunu gördüm, hem isabetlik hemde tahribat gücü açısından (40-50m arası).


    Diğer bir ayrıntıda, X20 yi ilk aldığımda TS-10 peletleri denerken her atışımda pelet yatağından hafif bir duman gelmekteydi, daha sonra bu duman atışlar ilerledikçe kayboldu. Forumda bu dumanın tüfeği ilk kullanımlardaki yağın yanmasıyla oluştuğunu okumuştum.
    FX peletleri denerken bu dumanı tekrar gördüm tüfeğimde, acaba FX peletlerin üstü belli bir kayganlaştırıcı madde ilemi kaplı? :whistling:



    Bu arada önemli bir not ekleyeyim, ;(
    Yatagundan FX,Falcon veya AirArm gibi peletler sipariş ederken PTT kargoyu seçmemeye dikkat edin, yatagun peletleri çok iyi sarmış ve paketlemiş üzerine düşeni fazlasıyla yapmış olsada, FX'in kutusunu açtığımda etekleri yamulmuş onlarca peletle karşı karşıya kaldım. Belliki ulaştırma esnasında PTT, kargoya hiçte nazik davranmamış.

  • bende bu tüfeği kullanıyorum yaklaşık 700 pellet falan attım çoğu gamo ts 10 du gayet iyi ama çapaksız olanı denk gelirse son aldığımda biraz çapak var gamo rocket de fena sayılmaz hatta kısa mesafede yaptığım(7m) grupmanda ts 10dan daha iyi geldi jet marka pellet tam bi fiyasko atarken tuhaf bi ses çıkıyo pellet ses hızını aşıyo heralde zaten kağıt gibi nereye gittiğini anlamak mümkün değil zaten fazla denemedim 5-6 kere attım gamo pro hunteri kullanmadım hiç bulunduğum yerde gamo satılmıyor bidahakine onu deniyecem kullananlar memnun gibi

  • x20 de Hatsanın pointed pelletlerini denedim 4.5 mm.Oldukça istikrarlıydı pelletler 25 metrede çok iyi sonuçlar aldım.Gamo expander da gruplar biraz dağılıyordu.


    Ts-10 da kullandım.Çapaksızları denk gelmişti ve olduka düzgün görünüyordu.Grup yapmaya çalıştığımda hatsan kadar iyi değildi biraz dağılıyordu ama uzun mesafelerde (benim uzağım 70 metre ;kihhik, ) şişeleri de vuruyordu. :him:s


    Daisy 'nin pelletlerini denedim 25 metrede.Görüntüleri düzgün olsada hepsi birbirinden istikrarsız.Bir atıyorum hedef kağıdının ortasının biraz ustunde,öteki sol köşede,üçüncü atış orta noktanın sağında.15 atış yaptım bende bir problem mi var diye ama hepsi alakasız yerlere isabet etmiş.Sorunun bende olmadığını hatsanları atarken anladım.İlk 2 atış neredeyse aynı noktaya isabet etmişti. Tabi diğerleri de çok yakındı ilk 2 atışa.


    Kullandıklarım arasında en iyi sonucu hatsan da aldım.Tüfeğim gelince fx pelletleri de denemek istiyorum.Grupman ve uzun mesafe atışlarında rahat ederim :)


    En son biten kutu daisy di.Her attığımın başka yere gitmesi beni deli etti. f;s;sBide simsiyahtı bunlar,dokunduğu yeri kirletti.

  • benim tüfeğinde yayı kırıldı nedendir bilmiyorum. ts 10 kullanıyordum ondan sonra böyle oldu.salı günü kargo ile yolladım.bugün gelecekmiş.bakalım gelince görcez ne yapmışlar.artık ts 10 kullanmasam mı diyorum. kim kullandıysa yayı kırıldı.

    Metehan TURKİSH AİRGUNNER


    Weihcrauch HW 97 K .177 Field Target & Hawke Tmx 10-50x60

    Hatsan At44 .177 Field Target & Vector 8-32x52

    Niksan Escalade TC .22

    Niksan Elf S .22.

    Niksan Tacto S .177

    Niksan Özark TC .22

    Niksan Escalade .25

    Niksan Özark T .25

    Diana Mod 52 .177


    Beretta F92 .177 Full auto

    Gamo Pr776 .177 Revolver

    Süperhawk Revolver Airsoft 6 mm


    ;director; YOUTUBE Kanalım: http://www.youtube.com/c/ShootingAndSports



    Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır,aptallığın sınırı yoktur... A.Einstein

  • Tüfeğime kavuştum bugün,özlemişim. :P
    Yay kırılmalarının ts-10 ile alakalı olduğunu sanmıyorum.Neden derseniz ts-10 u tüfeği yeni aldığımda kullanıyordum zaten ts-10 lar çok zor oturmuyor namluya,tatlı bir sıkılıkta giriyor.Bende bu sorun daisyleri kullanırken olmuştu.


    Bir de servisten gelen yay,tüfeği yeni aldığımda kurduğum yaydan daha sert geldi. 7-8 atış yaptım vurduğu yerlerden çıkan ses...:!:Çok daha güçlü şu anda tüfek. :)


    Kafama takılan ise bu yay kullanılmamış,tüfeği aldığımda da kullanılmamış yay vardı içinde,tabi dükkanda müşteriler denerken boş atış yapmadıysa...


    Bu durumda ilk aldığımda yayda bir problem vardı? :him:s


    Not:Tüfeğin yalama olma yolunda ilerleyen vidaları servisten geldiğinde değişmiş,tüfek tertemiz sorunsuz geldi.

  • benim tüfeğinde yayı kırıldı nedendir bilmiyorum. ts 10 kullanıyordum ondan sonra böyle oldu.salı günü kargo ile yolladım.bugün gelecekmiş.bakalım gelince görcez ne yapmışlar.artık ts 10 kullanmasam mı diyorum. kim kullandıysa yayı kırıldı.

    valla bende ts 10 kullanıyorum şuana kadar kırılmadı ;şrofls;. bende pro huntere dönücem bundan sonra bide onu deniyelim bakalım kullananlar memnunmuş

  • bende yarın sabah deniycem pro huntur bakalım nasıl.

    Metehan TURKİSH AİRGUNNER


    Weihcrauch HW 97 K .177 Field Target & Hawke Tmx 10-50x60

    Hatsan At44 .177 Field Target & Vector 8-32x52

    Niksan Escalade TC .22

    Niksan Elf S .22.

    Niksan Tacto S .177

    Niksan Özark TC .22

    Niksan Escalade .25

    Niksan Özark T .25

    Diana Mod 52 .177


    Beretta F92 .177 Full auto

    Gamo Pr776 .177 Revolver

    Süperhawk Revolver Airsoft 6 mm


    ;director; YOUTUBE Kanalım: http://www.youtube.com/c/ShootingAndSports



    Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır,aptallığın sınırı yoktur... A.Einstein

  • gamo pro hunter dan ziyade size crosman premier ultra magnum u da denemenizi siddetle tavsiye ederim.. pro hunter hedeften sapma yaparken ultra magnum bir harika..
    bugun torpedo 155 ile 7mt den kibrit copu vurdum (evde alanim musait olmadigindan max atis mesafem 7 mt).. ve sansa degildi, cunku 2 de iki yaptim :) ultra magnum cok istikrarli gidiyor.

    Crosman 357 8" .177 Cal made by Karaoğlan

  • bende Fx diabolo aldım x50 me bakalım. nasıl olcak, memnun kalırım inş