Geri tepmesiz silah

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Mod 54 teki geri tepme olmaması nasıl bir sistemle sağlanmıştır merak ediyorum????
    Birde tepmenin sebebi nedir tam olarak yayın silindire vurması mı ,giden paletin momentumu mu tam olarak bilmiyorum
    ama çözüm olarak tepmeye sebep olan kuvvetin tersine daha az bir kuvvet uygulayacak bir yay-ağırlık sistemi kullanırsak bu tempeye çare olabilir mi??
    Vereceğiniz bilgilere göre daha kapsamlı bişeyler düşünmek istiyorum şimdiden teşekkürler..

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • Mod 54 te nası bir sistem kullandıklarını bilmiyorum ama tepmenin sebebi momentumun korunumu ile açıklanabilir sanırsam. Pelet ve tüfek olarak düşünürsek bu sistemin başlangıçtaki momentumu sıfırdır (çünkü hiç hız yoktur). Ama sen peleti dışarı fılattığında pelet bir momentum kazanır. Toplam momentumu sıfır yapmak içinde (momentumu koruyup başlangıcındakine eşitlemek için) tüfek ters yönde harekete geçer ama kütlesi peletten çok daha küçük olduğu için daha az hızla teper.


    Bende ustalarıma sormak istiyorum: Ateşli silahlarda mermi patladığı ve baş kısmı (adını bilmiyorum) kovanı geri teptiği zaman kovanı yaylı bi sisteme sokup yada yaya bağayıp (arabadaki amortisörler gibi) tepmeyi azaltamazmıyız?

    Her Türk Asker Doğar... X]#+,


    Webley Patriot 5.5mm (1. nesil)

  • Ateşli silahlarda tepmeyi azartmak için yay var çiftede görmedim ama otomatikte var.otomatiğin tepmesi benim cfx den biraz fazla


    bu arada tepmenin sadece momentumdan olduğunu sanmıyorum eski mesajlarda mustafa amca yayın önündeki ağırlığı artırmanın sarmayıda etkilediğini söyledi illaki etkiler de ne derece etkiler o ağırlık çarpana kadar palet namluyu terketmiş olur mu acaba??

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • slm arkadaşlar tüfek depmesi derken havalı tüfeğiniz çokmu ses çıkarıyor? yada atış yaparken dipciği iyi şekilde kavradığınız halde dipcik belirgin bir şekilde omuzunuza vuruyormu? yada atış yaptığınızda tüfeğiniin yayından belirgin bir şekilde ses çıkıyormu tınnn diye?


  • Ateşli silahlarda tepmeyi azartmak için yay var çiftede görmedim ama otomatikte var.


    Benim aklıma gelmişti ;şrofls;. ;kihhik, ;rofl.;


    Ağırlığı arttırdığında tepme yine oluyor ama tüfeğinin ağırlığı arttığı için daha az geri teperek momentumu daha rahat sıfırlayabiliyor diye düşünüyorum (benim fikrim tabi ustalar daha iyi bilir). Zaten bu fiziksel açıklaması. Mesela diyebilirsinki patlama sonucu merminin ucu ileri kovan geri gidiyor silah geri tepiyor.

    Her Türk Asker Doğar... X]#+,


    Webley Patriot 5.5mm (1. nesil)

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen serkan ().

  • http://www.eddiecolwell.tzo.com/RWS-54.htm


    yukarıdaki linkte silahın sökülmüş şekli var. silahın altındaki mekanizma görülüyor.

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • yay piston veya gasram piston sistemiyle calisan hicbir havali silahta geri tepmeden bahsedilemez(goz ardi edilebilicek kadar azdir).bu tip havali silahlarda atesli silahlarin tam tersine ileri itme (tufegin ileriye dogru kacma)egilimi vardirki.Bununda muhimmatin momentiyle alakasi yoktur.tamamen yay ve piston sisteminin ileri momentinden kaynaklanir.Yayin gucu,strok boyu,piston ve yay onu agirligiyla orantili olarak degisen bu guc.Diana 54modelinde patentli rebound sistemiyle minimize edilmistir(tamamen yok sayilamaz)Bunun yani sira atesli silahlarda geri tepme muhimmatin cikis hizi,agirligi ve kovanin barut kapasitesiyle kullanilan barutun vasfi ile orantili ve momente baglidir.Sistemde kovani tutan mekanizmanin hareketli olmasi(yari otomatik ve otomatik modellerdeki gibi)geri tepmeyi ortadan kaldirmaz.Ancak kuvvet kolunu uzatarak kuvveti yayar(kuvveti azaltmaz)Bu konuda uygulanmis ve en basarili olmus sistem tum namlunun monte edildigi yatak uzerinde geri hareketine izin verilmesi ve namlu ucunda basincli havanin muhimmat cikis istikametinin tersine yonlendirilmesidir.

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • adamın yay takma aparatı çok hoşuma gitti resmi kopyaladım vallah saol dostum sanayi ye yolum düştüğünde ilk işim böyle yay takma aparatı hazırlatmak olacak

    • Official Post

    Arkadaşlar Ateşli silahlarda ateş alan barutun basıncı çekirdeği ileri itmesi sırasında çekirdeğin ağırlığı oranında silahı geriye iter,bizim kullandığımız küçük kalibre PCP silahlarda ise 1 gramlık pelleti itme sırasında 1 gramın fırlatılması kadar bir tepme oluşur ve bu da hissedilemeyecek kadar azdır,Fakat pistonlu silahlar söz konusu olduğunda,burada pelletin ağırlığının esamesi olamaz,bundan önce ateşli silahlardaki çekirdeğin ağırlığı oranındaki tepme ne ise,pistonun ağırlı oranında bir tepme sözkonusudur,tabi ateşlilerdeki çekirdeği itme şiddeti yada pistonlu havalı silahlardaki yay'ın itme şiddetide tepmenin oranını + - belirler,oldukça ağır olan pistonun bir anda ileri fırlatılması silahın ana şasisini geriye iter,bu geriye itim tetiği ezdiğiniz ve pistonun tetikten ilk kurtulduğu an yaşanır ve bunun dürbüne bir etkisi olmaz ama piston karşıdaki sıkışan hava sayesinde aniden durdurulduğunda geriye doğru esneyen silah şasisi ağır pistonun momentumu ile bir anda tersi istikamette yani öne doğru itilir.


    Diana Mod54 te durum şudur ; Altta gördüğünüz fotoğrafta açıkca görülen,silah ana şasisinin altındaki biri ileride diğeri gerideki 2 adet kızak vardır,bu kızaklara yataklama mil ile bağlanmış 2 tane sarı pirinç malzemeden kundak bağlantı adaptörleri vardır ve silahın kundağı bu adaptörelere 2 tane civata ile sabitlenir,bu şekilde silah kurulurken kurma kolu silahın şasisini ileri iter,tetiği ezdiğiniz ilk anda şasi,kundak ile arasındaki kızaklar sayesinde geriye ve mili saniyeler içinde de tekrar ileri gider,bu sayede bu pistonun momentumunun şasiyi ileri geri hareket ettirmesi sırasında kundağa yansıma olmadığı içinde ve bizde silahı kundağından kavradığımız için tepmeyi farketmeyiz ve silahın isabetliliğide bozulmamış olur,oysa diğer pistonlularda kundak şasiye sabit olduğu için geri ve ileri tepme doğrudan dipçiğin omuzumuzda yaslı olması ile önce namlu şahlanır,sonra tam tersi namlu ileri hareket ile bizde silahın ardından tuttuğumuz için aşağı salınır ve isabetlilik bu şekilde bozulmuş olur.


    airgunturk.com/attachment/1507/


    Fakat iyi tepmeli bir silahtada atıcı silahına ve tepmesine karşı silahın karakterini öğrenipte tutuşunu iyi ayarlayabildiğin de gayet isabetli atışlar yapılabilir.


    airgunturk.com/attachment/1508/


    airgunturk.com/attachment/1509/airgunturk.com/attachment/1510/airgunturk.com/attachment/1511/

  • dökümanlar için teşekkürler almanlar işte mekanik onların işi
    bizde kendi çabamızda almanlar kadar pratiği olmasada onlara yakın bir sitem hazırlaya biliriz sanırım biraz düşünüp birşeyler bulmaya çalışayım
    bu arada boş zamanlarım da bişeylere kafa patlatmak istiyorum şöyle bir probleme çözüm bulunsa süper olur dediğiniz şeyleri özelden yada forumun ilgili bölümünden yollarsanız sevinirim

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

    • Official Post

    dökümanlar için teşekkürler almanlar işte mekanik onların işi
    bizde kendi çabamızda almanlar kadar pratiği olmasada onlara yakın bir sitem hazırlaya biliriz sanırım biraz düşünüp birşeyler bulmaya çalışayım
    bu arada boş zamanlarım da bişeylere kafa patlatmak istiyorum şöyle bir probleme çözüm bulunsa süper olur dediğiniz şeyleri özelden yada forumun ilgili bölümünden yollarsanız sevinirim

    Murat bu sözü kime dedin ve ne istediğini anlayamadım. :)

  • Aslında belirli birine değildi .dediğim konuda yardımcı olacak herhangi biri içindi g;$i . Mekanik yönümün gelişmesi gerektiği kanaatindeyim Bu nedenle çeşitli problemler için düşünmek faydalı olacaktır. tüfek tepmese gibisinden herhangi alanda mekanik problemler.dediğim gibi çözemesem bile düşünmek istiyorum


    Ama bu konuda sizden pek yardım alabileceğimi sanmıyorum(15 yaşında tabanca modifiye etmeye başlayan biri olarak bildiğimden) en fazla düşündüğüm şeylerin onayı için yada geliştirmek için yardımınıza sığınırım

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • Diana Mod. 54 "Airking" için yaylılarda son nokta, PCP tadında yaylı tüfek gibi tanımlamalara sık rastlıyoruz. Mod. 48/52 tüfeklerin "retrograde" denilen bir sistem ile geri tepmesiz hale getirilmişi aslında mod. 54. Ancak nedir bu "retrograde" teknolojisi? Bu teknoloji ile ilgili herhangi bir şekil yada şema varsa, bilenler paylaşabilir mi? Bir de kullananlar varsa bu tüfeği, gerçekten bu çözüm işe yarıyor mu? Tepme ve titreşim gerçekten düşük mü PCP ile kıyaslanınca?
    Herkese saygılar ve isabetli atışlar dliyorum.

    Webley&Scott Patriot .22 cal (1. nesil)
    Optima 3-9x44+( Sportsmatch Dampa Mount 1" )
    Webley&Scott Tomahawk .177 cal
    3-9x32E Tasko+Tek Parça Ayak


    Hatsan At-44 10 .22 cal 6-24x50 Tasko

  • mod 54'ün mekanizması, bir yatak üzerinde hareketli, sabit olmadığından kurulurken mekanizma ileri doğru gidiyor ve atış anında mekanizma yatağı içinde geri doğru hareket ederek, tepmeyi kundağa dolayısıyla atıcıya yansıtmıyor. Aynı PCP'lerde olduğu gibi dürbünden açtığınız deliği seyredebiliyorsunuz.
    olumsuz yanı ise ağır olması ve yay yorgunluğunun bundada gerçekleşmesi.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • sonuçta silah gücünü bir yaydan aldığına göre bu yayın belli bir süre sonra yorulması ve perfromans düşüşü normal....Ama pcp tadı veriyorsa güzelmiş..ciddi ciddi düşünüyorumda...patriot kafamı bozdu, kurmada sıkıntı var.

    Webley&Scott Patriot .22 cal (1. nesil)
    Optima 3-9x44+( Sportsmatch Dampa Mount 1" )
    Webley&Scott Tomahawk .177 cal
    3-9x32E Tasko+Tek Parça Ayak


    Hatsan At-44 10 .22 cal 6-24x50 Tasko

  • Peki Hw lerde bahsi geçen sanırım BAM tüfeklerin konusunda rastladım hareketli silindir nasıl bişeydir? mantığı ve faydası nedir acaba?

    webley patriot 5.5

  • Piston ve sindir havalı tüfeklerdeki(yaylı) olması gereken ana unsurlardandır .Yayın ileriye hareket ettirdiği piston bu hareketini silindir içinde yapar,hareketli silindir ise bir dış gömlek içindeki ;ilk olarak geriye hareketinde pistonu kurar ileriye hareketinin son bulmasıylada diger görevi olan piston silindirliğine ve tabiyiki bu hareketli sindiri manuel olarak kurma kolu ile yapan insan kuvvetidir ,yine bütün bu işlem yani hareketli silindir mevcut başka bir dış gömlek (silindir) içerisinde oluşur
    Hareketli silindir içerisindeki pistonun daha verimli yağlanmasına ve oluşan basıncın daha stabil değerlerde seyretmesine yardımcı olur.Gövdeye sabitlenen sabit namlulu havalı tüfeklerde en verimli sonuçlar bu piston düzeneği ile sağlanmaktadır hw 97,tx 200 gibi sabit namlulu tüfeklerde de yine aynı sistem kullanılmakta ve yine Bam b-4 ve b-21 de aynı sistem üzerine inşa edilmektedir.

  • avcı hocam açıklamalar için teşekkür ederim :D

    webley patriot 5.5