Hatsan mod 125 detaylı incelemesi "Avcıhoca"

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Ellerine sağlık Aykut,Hatsan Mod125 malum son yılların en çok satılan silahı olması yanında bu güne kadar bu silah ile ilgili böylesine bol fotoğraflı bir bakım ve inceleme yazısı yapılmamış olması bir eksiklik idi,bu eksiği tamamlayarak bir çok hobidaşın gönlüne girdin,


    Bende burada yazısı olsun olmasın tüm üyelerimiz adına teşekkür ederim.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • çok iyi olmuş hocam ellleerinee sağlık. ;d;

    hamdım piştim yandım oldum.

  • Çok güzel hazırlamışsınız ;d; Böyle resimli anlatımlar gerçekten çok iyi anlamamı sağlıyor elleriniz dert görmesin.Devamlarını herzaman bekliyorum saygılar. ^^

    Geox gtx-120 4.5cal
    gamo ts-10 pellets .177
    gamo magnum .177
    baskomutan_59 £tabanxalı$ ?( ;tufey#
    anadoluteam.png

  • Hocam eline sağlık, neticede düzelebildi mi silah?

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Bu ne ya bütün hatsanlarınki plastik mi? Kırılmıyor mu o? Biz boncuk tabancalarıyla oynarken zamanında 2-3 şarjör atınca bozuluyordu açıp bakıyordum tetik kırılmış. Üstelik aradaki yay farkını düşünün bi de. Böyle silaha nasıl dayanıyor acaba?

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • plastik var, plastik var. Diana tetikleride plastik mesela.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Herkesin düşüncesi farklıdır ama tetiğin plastik olması benim atışımı dahi etkiler psikolojik olarak. Atış yaptığım tüfeğin önce güven vermesi lazım bana. Mesela çelik veya platin olabilir. Neyse alınca değiştiririm bari. Gamo altın tetik var ama altında eğilir gerçi o da zaten bi tüfek parası. (tüfek dediysek SMK :) )

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • smk nin tetiği sac dan bir şeye benziyor mekaniz ma sistemi biraz farklı diğer yaylı tüfeklere göre..yani tetik ile yay tutucusunun arasında 4 5 cm lik bir boşluk var..yay tutucusu önde tetik mekanizması daha da geride.bildiğimiz yerli mallarından biraz farklı yöntem uygulanmış

  • SMK derken Gamo altın tetik ile fiyatının yakınlığını karşılaştırdım. Yoksa başka bişeyden değil. Zaten o fiyata fazla bişey beklemek doğru değil.

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • ellerinize sağlık güzel çalışma olmuş

  • benim hatsan mod 125 in tetik hassasiyet vidasını sonuna kadar sıkmama rağmen vidanın ucu dışarıya çıkmıyor ne oldu acaba kırıldı mı yoksa bunun orjinalinde de mi aynı?


    yani viday ha sıkmışsın ha sıkmamışsın bişey değişmiyor. bana biri bunu anlatır mı?

  • Alıntı

    Kazimusta


    benim hatsan mod 125 in tetik hassasiyet vidasını sonuna kadar sıkmama rağmen vidanın ucu dışarıya çıkmıyor ne oldu acaba kırıldı mı yoksa bunun orjinalinde de mi aynı?


    yani viday ha sıkmışsın ha sıkmamışsın bişey değişmiyor. bana biri bunu anlatır mı?


    Tetik plastik , maliyeti düşünülerek plastik yapılmış yada zaten ağır olan tüfeği hafifleştirmek babından düşünülmüş olabilir .Plastik tetiğin omuzladığı kısım çelik tir ki plastiğin çelikle olan bu münasebeti ne kadar dayanır, işte bu sebele çelikle plastik kısmın görev yaptığı yani bir biriyle olan sürtünmesinde tetik altından çelik oranı düşük bir vida plastik tetiğin içinden geçirilerek çelik parçayla olan münasebeti sırasında kısa zamanda törpülenmemesi için plastik tetiğin mukavemeti artırılması düşünülmüştür.
    Bu vidayı sonuna kadar sıkılı tutmak gerekir ki vidanın alt ucu tam sürtünme bölgesine böylelikle ulaşır ,bu arada tetiği metalden yaptırıp içinden 4 lük simetrik vida yatağı acılıp vida ucuyla iç kurtarma kancasına bu vida ayarlanarak yaklaşıp uzaklaştırmak suretiyle tetik ayarı elde edilebilir fakat bu plastik vida için söz konusu değil çünkü plastik içindeki vida sac vidası bu vidayla ayar olmaz (vidayı değiştirip uzatıp alt tetik kancasına yaklaştırma düşünülürse )kısa zamanda plastik içindeki yatağını bozup tehlikeli hale gelir tetik hareketini bozabilir yanlış zamanda tetikleme yapar çok hassas bir nokta güvenliğimiz olduğu için belirtmek istedim modifiye yapayım hassas tetik elde edeyim derken Allah muhafaza başımızı ağrıtmayalım, ilk sayfada resim 32 ye de bir bir göz atarsınız,kolay gelsin kazımustam