Webley Raider 10 (5,5)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • webley raıder 10 lusu fiyatı 850 ytl ,pompa ve dürbün fiyata dahil deyil.pompanın fiyatı 335 ytl :)

  • Hatsan,hatsan,hatsan!!!!.Ya kardeşim bu firmayla ilgili okadar olumsuz yazı okudumki (Sadece bu forumda değil) hakikaten kabak tadı verdi.Haklı veya haksız tartışılır.Ama kardeşim bir firma ve onun ürettiği ürünler hakkında bu kadar olumsuz (Olumsuz diyorum çünkü genelde olumsuz görüşler ağırlıkta)düşünce söz konusuysa,her türlü teknik alt yapı,kalifiye eleman ve makine parkı zenginliğine sahip bu müessesenin olaya daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşması ve Türk insanına yakışır kalitede üretim yapması gerekmezmi.Ben istenirse en kıralının yapılabileceğine inanıyorum .Haksızmıyım,arkadaşlar????

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • yapıyorlar tabii ki, ama yurtdışına iyileri, bize kalite kontrolde takılanları düşüyor anlaşılan :him:s

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • merhaba benim bi sorum olucaktı ben pcp konusunda biraz yeniyim aslında çok ilgimi çekmeye başladılar fakat sanırım biraz masraflılar sormak istediğim sey acaba bu yanında almamız gereken dalış tüplerinle silahı kaç kez doldurabileceğimiz atıyorum webley raider bu silahı 9 lıtrelık tüple kaç defa doldurabilirim ve kaçtane bi dolumda atış yapabilirm bide tüplerin dolum fiyatları nedir acaba yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler ^^

    Webley patriot .22 -- 3-9x40 bushnell + tek parça ayak


    Walther cp99 compact 4.5


    Torun 4.5 heralde 4 sene önce almışımdır(ilk deneyimim)


    Walther cp99 -- 9mm kurusıkı


    Voltran f92 -- 9mm kurusıkı

  • Mesela 9 lt tup aldın dıyelım , buda 9000 cc desek sılahın tup hacmı de 200 cc sen gerısını hesapla işte ortalama 45 kere falan dodurursun.Tup doldurma işlemi cok ucuz taş çatlasın burda hava doldurtacak olursan 10 ytl istiyorlar 12 lt lık tupe ama azot doldurtacaksan fıyatı bılemıyorum.
    Atıl sayısına gelınce raıder 10 lu ıel yanlıs hatırlamıyorsam ortalama 60 atış yapılıyordu yanlışım yoksa.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • airarms 7 lt lik tüp ile 8 kere dolum oluyormuş bence 45 dolum yapılmaz hw 100 ede 10 dolum yapılabiliyormuş.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • mesela 200 bar 7 lt lik tüpten tüfeğin tüpüne dolum yaptığımızda her dolum yapışımızda kullandığımız hava miktarına oranla basınçta düşer bu nedenle tüp içindeki havanın tamamı iş görmez ana tüp basıncı 100 bar civarına düştüğünde tekrar dolum yapmak gerekebilir.sanıyorum en ideali 300 bar'lık yüksek hacimli tüplerdir zira bunlar çok ağır olacaklarından yerlerinde sabit kalırlar ^^
    ben pcp kullanmadığımdan biraz kendi yorumlarımı kattım ama yinede en doğru cevabı kullanan arkadaşlar, üstadlarımız verecektir.


    saygı sevgi selam

  • number zone ye +1 basınç la hacim kardeş olduklarından herdolumda basınç ve hacim düşecektir ,100 barın altında tekrar dolum gerekli ,
    hesap kabaca yapılırsa 9 lt x 220 bar = 1.980 - ölü alan 9lt x 100 bar 900 = 1.080 bölü tüfek tüp hacmi mesela 200 cc = 5.4 x 35 atış = 189 atış çıkar ki bu hesap tamamen yanlış olur çünki her atışta ve dolumda basıç düşer ve buna bağlı hacim de değişir doğru hesap [Resim Engellendi: http://img233.imageshack.us/img233/1333/atisru9st4.jpg] ihtiyar ın havalı silahta yaptığı deneme sonuçları saygılarımla .

  • Mesela 9 lt tup aldın dıyelım , buda 9000 cc desek sılahın tup hacmı de 200 cc sen gerısını hesapla işte ortalama 45 kere falan dodurursun.Tup doldurma işlemi cok ucuz taş çatlasın burda hava doldurtacak olursan 10 ytl istiyorlar 12 lt lık tupe ama azot doldurtacaksan fıyatı bılemıyorum.
    Atıl sayısına gelınce raıder 10 lu ıel yanlıs hatırlamıyorsam ortalama 60 atış yapılıyordu yanlışım yoksa.


    Tüpünüzün tamanını kullanacaksanız doğru ancak scuba tüpünüzde 100 bar hava kaldığında iş görmezliği de artacaktır.


    airarms 7 lt lik tüp ile 8 kere dolum oluyormuş bence 45 dolum yapılmaz hw 100 ede 10 dolum yapılabiliyormuş.


    scuba tüpü bu başlık altındaki açıklamam size kabaca bir örnek verebilir.




    mesela 200 bar 7 lt lik tüpten tüfeğin tüpüne dolum yaptığımızda her dolum yapışımızda kullandığımız hava miktarına oranla basınçta düşer bu nedenle tüp içindeki havanın tamamı iş görmez ana tüp basıncı 100 bar civarına düştüğünde tekrar dolum yapmak gerekebilir.sanıyorum en ideali 300 bar'lık yüksek hacimli tüplerdir zira bunlar çok ağır olacaklarından yerlerinde sabit kalırlar ^^
    ben pcp kullanmadığımdan biraz kendi yorumlarımı kattım ama yinede en doğru cevabı kullanan arkadaşlar, üstadlarımız verecektir.


    saygı sevgi selam


    Tüpün ağırlığı etkileyen faktör BAR derecesi değil kullanılan materyal ve hacmidir.



    Scuba tüpleri konusunda uzman değilim gerçi, sadece bildiklerimi PCP alacak arkadaşlara faydası olur ümidi ile paylaşıyorum.


    PCP kervanı büyüsün ;d;

  • Tüpün ağırlığı etkileyen faktör BAR derecesi değil kullanılan materyal ve hacmidir.


    kendi adım açıklaman için çooook teşekkür ederim. ;tese;kkur


    MATERYAL ve HACİM hakkında da bilgilendirir misin bizleri ½bay£bay`;

  • kendi adım açıklaman için çooook teşekkür ederim. ;tese;kkur


    MATERYAL ve HACİM hakkında da bilgilendirir misin bizleri ½bay£bay`;


    Doğru söylüyor, 300 Bar'lık tüp kevlar tüp de olabilir. Ağırlık tüpün kaç LT lik (Hacim ve Ebat olarak) ve çelik mi, alüminyum mu, karbon fiber mi, kevlar mı (Materyel) olduğuna göre değişir. İçindeki hava da tabii olarak ona göre bir ağırlık yapacaktır ama esas ağırlık tüpün üretildiği madde ile alakalı.



    Ayrıca tüpten tüfeğe her hava bastığınızda, dolum aparatının hortumunda kalan hava tahliye edilmektedir, bu da ciddi bir kayıptır. Bu yüzden bir tüfeğin deposu ne kadar büyük olursa skubadan doldururken kaybı da o kadar azalacaktır. Ülkü abi hangi tüfekle denedi bilmiyorum ama, hw'nin tüp ufak olduğundan her 4 şarjörde bir dolum gerekiyor, her dolumda bir miktar hava ziyan oluyor. En güzeli tüp yanınızdaysa, tüpü skubaya direk bağlayıp kullanmak.


    Son bir ekleme yapayım, öyle her yer tüpünüze 250 bar dolum yapmaz, tüpün tipini beğenmezse 180-200 zar zor basarlar. hesabınızı ona göre yapın.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen TheNightHawk® ().

  • hayırlı olsun. benim iki sorum olucak cevaplarsanız mutlu olurum.


    1- pompa ile tam dolum ne kadar zamanda oluyor ve pompa dısında başka dolum imkanı var mıdır ?


    2-tam dolum bir tufekle 20 metre mesafeye kaç adet etkili atış yapılabiliyor.?


    tesekkurler...

  • 1.pompayla sanırım 5 dakka tam dolum yapabiliyorsunuz başka bir yolu var scuba dalış tüpleriyle dolum yapabiliyosunuz
    2. 20 metrede fabrika çıkışı haliyle yani fabrika ayarında 50 etkili atış rahat yapabiliyorsunuz

  • pcp alacak arkadaslara benım tavsıyem mutlaka pompada almalarıdır.sonucta scuba tüpü alıp yıne dolum tesıslerıne muhtac kalacaksınız.ama pompa tamamen sızın elınızın altında kendı ımkanınızla istediginiz zaman ve istediğiniz kadar dolurmak elinizde.ayrıca sanıldıgı kadar zorda degıl.demek istediğim sınırsız özgürsünüz.yok tüfekte ne kadar hava kaldı yok scubada ne kadar hava kaldı derdiniz yok.varsayalım bayramdasınız şimdi oldugu gibi ve doyasıya atıs yapmak ıstıyosunuz ama scuba tupunuz bitti :(her yer tatılde:(ve senın elınde mılyarlık tufekle ah cekıyosun!ne anladım ben bu işten.


    sonuc olarak benden size tavsiye scubamı pompamı kararsız kalan arkadaslar varsa her ıkısınıde kullanmıs bırı olarak kesınlıkle pompayı tercih edın derım.


    Saygılar ve iyi bayramlar...

    Weihrauch hw100s 5.5 + remington 4-16 *50AO


    hatsan at44-10 optima 4-12*44