yeni yerli peletler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • abi peletler okadar güzelki tüfek olmasada aksesuar olarak alıp duvara asılacak cinsten emege saygı yapan kişi inşallah piyasada tutnur ve ithal peletlere okadar para vermeyiz bizm peletlerde dış piyasaya cıkar inşallah

    At44Wx10 Lw Webley Pompa.


    Ömer AŞUT


    Airgun Team Malatya..

  • Togaycım, çok güzel ürünler.. İzmire yarışmaya getirme imkanın olursa numuneleri incelemek isterim..

  • Üreticiye yakınlık uzaklığı anlayamadım, yazıştığımıza göre bildiğim kadarıyla üreticinin babası zaten bu forumda üye (yazışarak fikir alışverişinde bulunduğumuz birisidir).

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen army ().

  • Togay bey anladigim kadariyla ürün hazir değil veya piyasaya çıkmak için uygun zaman değil. Tamam bunlari anladik inşallah en uygun zamani en iyi kaliteyi yakalarsiniz.


    Simdi birisi sacmayi uretmis, digeri denemiş, birisi aracı, bu kisim karisik olduğu için şaibeli yazdim. Yoksa kötü bir elestiri olsun diye yazmadim.
    Forumda zaman zaman bazı arkadaşlar kendileri urettikleri veya imal ettirdikleri ürünleri burda satmakta forum uyeleride gönül rahatligi ile alip kullanmaktadir. Bu olay benim icin 10 numara seffaf bir durumdur.


    Şimdi babasi buraya üye ise biz oglumla böyle bir ürün urettik dese satışa sunsa bizde adamlar süper sacma yapmış helal olsun deyip alsak durmu benim gözümde daha guzel olurdu onu belitrmek isterim.
    Elbettekki ticari bir beklentileri olabilir ureten kisilerin burdada siz ve diger av bayileri devreye girer ürünün tum Türkiye capinda satilmasinda yardımcı olurdunuz.
    Bunlar benim dusuncelerim katilan olur katilmayan olur polemiğe hic gerek yok.
    Saygilar.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Murat bey öncelikle şunu belirtmek isterim. üretici firmanın beni tercih etmesinde bir av bayisinde çalışıyor olmamın hiç bir alakası yok. ben üretici ile oldukça uzun zamandır görüşüyorum hatta bu işler başlamadan öncesinde bile.
    Siz beni tanmıyor olabilirsiniz belki ama benim bundan önceki üretici firmalarla ilişkimde hiç bir şekilde maddi çıkarlar olmadı.Kaldı ki olablirde çok normal bir durum ve benim bileceğim bir iş.
    Sadece çorbada az da olsa bizim de tuzumuz olsun diye giriştiğim işler bunlar.
    Benim gibi bu işe sadece hobi olarak bakmayıp tamamen yaşam tarzı haline getirmiş insanlar için yapması gerekn şeyler bunlar.
    Ben 22 yıldır bu yaşam tarzından hiç kopmamış,atışa gitmediğinde dahi hiç bıkmadan,her gün istisnasız tüfeğini sevip sarmalayan biriyim.
    İşte benim için en basit haliyle hayatımın anlatılmış hali bu.
    Hal böyle olunca bunu bilen arkadaşlarımızın,abilerimizin bize ulaşması pek te zor olmuyor.
    Ayrıca bu iş sadece üretmek le bitmiyor.O mermiler sizlere gelene kadar o kadar çok aşamadan geçip deneniyor ki şaşarsınız.Olmadığı zaman sil baştan tekrar deneniyor.
    Üretici üretir ölçer biçer bana gelir aynı şekişde bende ölçer biçerim,atış yaparım.olması gerekenleri gözlemlerim vs.
    Yani bu hobi için yapacak çok şey var daha benim için.Yeter ki hobi gelişsin,kıymeti bilinsin.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • yerli ve kaliteli pelet üretmenin fikri bile forumda ciddi tartışmalara sebep olurken, üretilmiş peletin resmi nelere sebep oluyor :)
    herkes heyecanlı ve sabırsız olduğu için sorular - cevaplar biraz keskin olabilir. aynı hobiye gönül vermiş insanlar olarak hepimiz aynı gemideyiz. umarım en kısa zamanda söz konusu peletler piyasaya çıkar ve biz burada bu peletlerle yaptığımız grupmanları paylaşırız.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • yerli bi urun uzerinde bu kadar konusma ve ilgi guzel ama tartismalar bos gibi geliyor bana nasil nerden geldi tartismak yerine kalitesi ve neler yapila bilinecegini tartisip konussak daha verimli olur gibi geliyor bana mesela ne gibi eksikleri kalmis alasim urettigi enerji tahribat gibi mesela
    benim kullandigim pallet hn barakuda pover bakir kapli olan sertlik guzel yive guzel oturuyor buda oturacakmi namnuya sivanir mi o kadar sorulacak soru varken neden nerden gecti elinize niye siz dememek gerek bence

    DAYSTATE AİRWOLF MCT 5,5 22 CAL
    HAWKE SİDEWİNTDER 30 8-32X56 SR PRO
    DRAGER KARBON FİBER 6,8 LT 300 BAR
    BERETTA A 400 XPOLAR ÜNİKO 12 CAL 71 NAM

  • beklemek nekadar zor değilmiiiii g;$i


    neyse gerçekten ürün görünüşü dört dörtlük dilerim farklı pcp lerle deneyip grupman ve tahribat bilgilerini paylaşırsın bu yerli palet beklentileri karşılarsa göğsümüz gerilir inşaallah

    BT65 ELİTE 5.5
    AT 44 TH 22
    GAMO PT85 4.5
    CALİBREGUN CRİCKET 6.35 & HAWKE 6-24 X 56 SR
    AT P2 5.5

  • at44 ya da webley gibi nispeten güçsüz pcp ler için de 20 grain civarında ağırlığı olan solidler üretilecek mi bilgisi olan var mı?

  • Çeşidimiz çok,teknolojimiz buna müsait. ağırlık ve çap konusunda istediğimiz ölçüleri yakalayabiliyoruz.


    kullanılan yöntem ve kurşunun içeriği şimdikilerin hepsinden farklı.bu zamana kadar yapılamayan şekilleri,hammaddeyi kullanıyoruz.Kalitemize güvendiğimiz için.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Togay bey bu çeşitlilik ve kalite ile silahın sevdiği pelleti bulmak zor olmayacak sanırım geriye kalan tek sabırla beklemek olacak herhalde

    At-44 Long Lw .22 + Hawke 6-24x50 mil-dot IR
    Drager 6 LT Scuba

  • Togay bey bu çeşitlilik ve kalite ile silahın sevdiği pelleti bulmak zor olmayacak sanırım geriye kalan tek sabırla beklemek olacak herhalde


    Aynen Ahmet bey ve diğer tüm arkadaşlar lütfen biraz sabır.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • kurşunun içeriği şimdikilerin hepsinden farklı.bu zamana kadar yapılamayan şekilleri,hammaddeyi kullanıyoruz.

    sizin açıklamalarınızdan sonra düşündümde;
    acaba arkadaşların dediği gibi sert kurşunmudur..
    çiziliyor ve eziliyor olması sert olmadığının bir göstergesidir fikrine katılmıyorum, hani kurşunun en sert halindeki yapısıda çizilir ve ezilir diye düşünüyorum..
    ama saf kurşundan elde edilecek yüzey kalitesi bellidir..
    bu baya baya alaşım bişey.. neler var acaba içinde :)



    merakla bekliyoruz; umarım güzel şeyler çıkar, hepimiz faydalanırız..


    teşekkürler.. kolay gelsin.. :thumbup:

  • valibey arkadaş,


    Malzemenin içerisinde hamurlaşmayı engelleyici düzeyde Tellür ve kararmayı engelleyici düzeyde de Gümüş var. Bağlayıcılığı artırmak için de bir miktar Bor var. Malumunuz, Bordan başka bağlayıcıların hepsi girip çıkarken, ya kendinden birşeyler bırakıyor, yada içerden bir şeyler alarak çıkıyor. Bor bu manada bir şans. Almıyor vermiyor, sadece bağlama görevini yapıp madenden çıkıp gidiyor.


    Ürünlerin parlak olmasının iki sebebi var ; temiz, pürüzsüz yüzey parlaklık oluşturuyor, gümüş de bu parlaklığı bir müddet koruyor. Sertliğe gelince ; bir dizi teknik terimle yazıyı boğmak yerine, mukayese ile belirteyim ; JSB 18,13 den biraz sert, AA 16 Grainden biraz daha yumuşak.


    İşleme açısından ise, bizler için saf bakırı işlemek ne ise, saf kalayı işlemek de odur. Bu malzemeler içinde kalaydan daha zoru yoktur. Bizim için Kurşun, Kalaydan daha kolay, Bakırdan daha zor işlenen bir malzemedir. Yumuşak metal işlemek, kendi başına bir dünyadır desek yeridir. Bilgi-proses eşlenmemiz, alüminyum soğuk dövmeden, hareketli kalay kalıbına dek uzanan bir gama sahiptir. Kurşun da bu gamın alt aralığına denk geliyor.


    Elbetteki, mamül fiyatı düşük ürünlere bu teknolojiler uygulanmaz, çünki yatırım maliyetini karşılamaz. Ne var ki, bu iş aynı zamanda bizlerin de hobisi ve kaliteli ürün konusunda dünyada genel bir açık var. Bizler yatırım maliyetini bu ürüne yansıtmıyoruz. Çünki söz konusu yatırım bu ürün için yapılmış değil.


    Bu ürüne torpil yapıp aradan çıkarıyoruz diyelim. :)


    Umarım bu açıklama, merakını bir miktar gidermiştir.


    Saygılar.

  • teşekkür ederim, oldukça faydalı oldu şahsım adına..
    Nitekim en zorlandığım derslerden biriydi ''Mazleme Bilgisi''.. fazla bir tecrübem ve bilgimde yok açıkçası, biz öylesine konuşmuş olduk, ta siz üşenmeyip açıklama yaptınız, tekrar teşekkürler..


    Allah kolaylıklar versin, mahçup etmesin..


    Dediğimiz gibi, sabırsızlıkla bekliyoruz :)

  • bu arada umarım 15 gr civarında 0,17 cal. solidler vardır, hayal kuruyorduk geçenlerde, gerçek oldu galiba..

  • Dolu Model Mermiler :


    4.5 Çap :


    17,5 - 15 - 11 - 9.4 Grain


    5.5 Çap :


    30 - 25.4 - 21 - 18.1 - 16 - 14 Grain


    6.35 Çap :


    40 - 35 - 25 - 22 Grain


    7.62 Çap :


    67 - 60 - 42 - 38 Grain.


    Tüm testleri geçene dek, gramajlarda küçük değişiklikler mümkündür. 5.5 Çapın Tüm gramajları sabitlenmiş durumda.


    İmalatla ilgili gelişmeler Tanıtım Sitesinde internet üzerinde yer alacaktı. Bu konu başlığı erken bir müdahale olduğundan bu tür ara açıklamalar zorunlu hale geldi.


    Saygılar.

  • Sabır Ferhat abi eline aldığında Hayaldi Gerçek Oldu dersin o zaman :D:D:D

    At-44 Long Lw .22 + Hawke 6-24x50 mil-dot IR
    Drager 6 LT Scuba