Artık kargolar daha hızlı gelecek; Alibaba/Aliexpress, Aras Kargo’yla anlaştı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Artık kargolar daha hızlı gelecek; Alibaba, Aras Kargo’yla anlaştı


    Çinli e-ticaret devi Alibaba ve Aras Kargo el sıkıştı. Alibaba’nın Türkiye’deki kargo teslimatlarını artık Aras Kargo üstleniyor.



    Aras Kargo’nun dijital dönüşüm stratejisi ve teknolojik yatırımlarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında e-ticarete ve firmanın sunduğu servislere yönelik önemli açıklamalarda bulunuldu.
    Dünyanın en büyük e-ticaret devlerinden Alibaba, Aliexpress’le beraber Türkiye’de de oldukça tercih edilen yabancı e-ticaret siteleri arasında yer alıyor.
    Alibaba üzerinden yapılan gönderimler bugüne kadar PTT kargo aracılığıyla kullanıcılara ulaştırılıyordu. Ancak bugün yapılan açıklamayla beraber Alibaba’nın Aras Kargo ile anlaştığı resmi olarak duyuruldu.
    Bu anlaşmanın kargo hizmetinin süresini de kısaltması bekleniyor. Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Bulduk’un açıklamasına göre öncesinde 25-40 gün arasında gelen siparişlerin kullanıcılara ulaşma süresi kısaltılacak.


    Müşteri memnuniyeti ön planda
    2018’de devreye girecek rota optimizasyonu ışığında Türkiye’deki tüm araçların rotasının ana merkezden verileceği belirtiliyor.
    Aras Kargo’nun 12 bin çalışanı, 4 bin aracı ve 29 transfer merkezi ile sektörün en önemli oyuncularından biri olduğunun altını çizen Bulduk, kargo araçlarında “Kara Kutu” projesine başlanacağını da müjdeledi.
    Dijital dönüşüm yatırımları çerçevesinde eklenen bu özellik, tüm araçlara Kara Kutu isimli bir araç takip sistemi ekliyor. Söz konusu araç takip sistemi kurye sürüş tekniklerini geliştirerek, karbon salınımını daha da azaltıyor.
    Böylelikle 16 milyon TL’nin üzerinde yakıt ve yedek parça tasarrufu sağlanması planlanıyor.


    Müşteriler için de yeni bir kargo takip sistemi duyuran firma, Kargom Nerede uygulaması ile harita üzerinden anlık kargo takibi özelliğini de müjdeledi.
    Bu sistem sayesinde mobil cihazlardan ve bilgisayarlar üzerinden sadece kargo takip numarası girilerek anlık olarak harita üzerinden takip yapılabilecek.
    Bu uygulamaya da 2018’de başlanacağı belirtildi.




    kaynak : http://www.log.com.tr/artik-ka…a-aras-kargo-yla-anlasti/


    :thumbup::thumbup:

    Hatsan Hercules 6.35" QE

  • 3$ lık ürüne 20$ kargo ücreti talep etmesinler de ben kargoyu geç almayı tercih ederim.

  • Sitenin çok büyük satış hacmi var. Aras ile anlaşma yaptıysa normal fiyatlardan olmaz fiyatlar düşüktür. Yüksek olması ali baba tarafından da istenecek bir durum olamaz.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Açıklamayı güzel yapıyorlarda maalesef uygulamada çok değişiklik olmaz Türkiye de kargoların durumu belli , benim çok bir beklentim yok arasta ptt de aynı şeyin laciverti.

    "Ali Bumaye"!!!

  • şimdi anlaşıldı Aliexpress den aldığım eldivenleri neden ptt kargo bir türlü adresime teslim etmek istemeyip illa dağıtım merkezine yönlendirmesini.

  • Muhtemelen bu kayitli kargolar icindir yani 0.20 dolarlik kucuk mektuplar icin ugrasmaz-ugrasamaz aras kargo.
    Kayitli kargolarda 14 gunde alinca seviniyorduk eger arasa verirlerse tahminim 7-8 gunde gelecektir.


    Tabi aras bu teknolojilerle birlikte calisanlarinada egitim verdiyse, arasla cok guzel anilarimiz mevcut yanlis sehre giden kargolar mi istersin takipte subede gorunup gidip istediginde araba gelmedi diye kavga eden müdür mu istersin...

  • ülkemizde kargo lar berbat sorumlu davranmıyorlar şube yakın olsa bile adrese teslim yapmıyorlar telefonu bile açmıyorlar genel merkezi arıyorum şubeye geri yönlendiriyor şikayet ediyorum kimi kime şikayet edeceksin hep aynı yalan geldik evde yoktunuz ptt bana hiç bi zaman böyle yapmadı şahşen eğer tercih olursa sürekli ptt yi seçerim

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk

  • Telefonla ulaşıp dert anlatmak imkansız gibi bişey kargo merkezleriüne.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Alibabadan biz alışveriş yapabiliyormuyuz daha önce alibabadan alışveriş yapan varmı ben hep aliexpressten alıyorum alıcaklarımı

    Samyang Sumatra Carbin .22 + 3-9x32 optima

    Kral arms bigmax .25 (güç modifiyeli) 3-9x32

    Kral arms puncher breaker
    Hatsan at-44 10 .22 cal + 6-24x50 bsa
    Perfect line 60 libre makaralı yay + Lazer nişangah
    Hatsan mod 85 sniper .22 + 3-9x32 optima
    Beretta Stoeger x20 suppressor + Yatagun dampa + 3-12x44 AEO
    Hatsan mod 125 .22cal SportsMatch DM60 dampa breaker 3-9x32

    Cobra 80lb pistol crossbow
    Ekol 55 .177
    Crosman 357 .177
    Zoraki 925 full auto
    Zoraki 918
    Zoraki r1
    Blow magnum
    Blow c06
    Blow mini
    Blow class

  • Alibabadan zor toptan satış çünkü o site.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • urun aras kargoyla 10 günde paramparça geleceğine ptt ile 30-40 günde sağlam gelsin daha iyidir. Kargoların çalışma ahlâklarını az çok biliyoruz. Daha dün bir yurtiçi kargo şubesinde araçtan indirilen kargolarin barkotlarinin nasıl okutulduğunu görünce iyice soğudum bu firmalardan bildiğiniz kadın kargoyu okutup firlatiyordu paketleri sağa sola.

  • Aras kargo benim bugüne kadar gördüğüm en kötü firmadır,En son yine bir hata ettim aras kargo ile birinden ürün aldım ,ikimizde istanbul içinde oturduğumuz halde kargom 8 gün geçti halen gelmedi..


    Ama ptt ile gaziantep den kitap sipariş verdim, siparişi verdiğimin ertesi günü kargo kapımdaydı,

  • Açıklamayı güzel yapıyorlarda maalesef uygulamada çok değişiklik olmaz Türkiye de kargoların durumu belli , benim çok bir beklentim yok arasta ptt de aynı şeyin laciverti.

    aynen katılıyorum

  • Alibabadan biz alışveriş yapabiliyormuyuz daha önce alibabadan alışveriş yapan varmı ben hep aliexpressten alıyorum alıcaklarımı

    Alibaba toptan, aliexpress perakendeye yönelik satış yapıyor