Scuba Tüp Tavsiye

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar pcp işinde yeniyim. Başlangıç için kral np 01 aldım bir tanede puncher maxi alacağım. Scuba tüplere bakıyorum. Sorduğum kişiler sıfır çelik tüpe 1.000 tl vereceğine 2. el karbon tüp al diyorlar. Bende illaki sıfır almak istiyorum. Çelik tüp ağırlık yönünden çok sıkıntı olur mu. Bu tüpler nasıl sizce.


    http://www.emarpazarlama.com.t…-tup-300-bar-6-litre.html


    http://www.emarpazarlama.com.t…-pcp-6-litre-300-bar.html


    http://www.emarpazarlama.com.t…-tup-6-litre-300-bar.html

    Hatsan Mod 125 Sniper - SportsMatch DM60 Dampa - Tasco 3-9X40 Optik

  • Arkadaşım herhangi birini alsanda senin işini görür. Drager bu sektörde ekol olmuş durumda imkanın varsa onu al. Sonra satmasıda senin için kolay olur. Karbon tüplerin ömürleri sınırlı olduğu için bazıları sıcak bakmıyor. Ben 2013 den beri çelik kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım. Sadece biraz ağır. Biz su altına dalmadığımız için tüpler dış başınc görmüyor o yüzden çelik tüplerde de test değerleri uzun yıllar normal çıkıyor diye duydum.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Merhaba
    Pcp tüfeklerde 200 bar ve üzeri basınçlı hava kullanıldığı için dalış tankları konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Çelik tanklar aleminyum tanklara göre daha güvenli dezavantajı daha ağır olmaları. 2. El alacaksanız tank 5 yıldan eski ise mutlaka hidrostatik teste girmiş ve boğaz kısmı mühürlü bir tank seçin (ay/yıl), scuba tankları metal yorgunluğu nedeniyle her 5 yılda bir bu teste girmek zorunda.


    Dalış yapılan tankların dış basınçtan etkilenmesi için 200 metreyi geçmesi gerekiyor tabi bu tarz dalışlar teknik veya dünya rekoru amacıyla yapılıyor o nedenle çekinmeden alabilirsiniz, tek dikkat edilmesi gereken tank çok eski olmasın dalış, nedeniyle dış korozyon olmasın bir de mümkünse 10 yılı devirmemiş olsun

  • Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • 2. el mutlaka güvenilir bir satıcıdan alınmalı ne kadar yeni o kadar iyi(suistimaller hariç), sıfırda drager en iyisidir.Tüplerin ömürleri 15 yıl, tabi beş yılda bir yapılması mecburi periyodik kontrolden sağlam çıkarsa. Bildiğim kadarı ile bazı özel üretim karbon fiber MSA tüpler "sınırsız ömür" ibaresi ile piyasa güçte olsa bulunabiliyor.Yalnız karbon fiber tüplerin periyodik kontrolleri çelikten farklı olmalı onunla ilgili bilgi bulamadım.Bende bir çelik birde msa unlimited life karbon fiber var size kesinlikle temiz güvenilir bir satıcıdan alacağınız karbon fiberi öneririm (hacmi biraz daha fazla, hafif).Tüp işinde vana ve aktarma hortumuda önemlidir.Bunlarla ilgili forumda bilgiler mevcut.

    "Kendini bil"


    Hatsan mod. 45 (1993 model)
    Hatsan mod 87 QE
    Hatsan Escort MPA- TS


    Kral Puncher Maxi
    Kral NP01

    Kral Puncher Nemesis


    Huğlu Effecto PX5 Pro


    Zoraki HP 01-02 light (4.5)
    Zoraki HP01-02 ultra (4.5)


    Crosman Vigilante
    KWC Mauser M712

    Gamo PT85

  • mrb pcp camiasına hoş geldiniz..
    fp olarak celik tüp almanızı tavsiye ederim carbon alacaksanız son kullanım tarihi bulunmayan yani her 5 yılda bir test edilip testleri geçtigi süre boyunca kullanabileceginiz carbon tüp/msa unitor/ alın..
    diger son kullanım tarihi bulunan carbon tüplerden tarihi en yeni olanı almaya bakın eski tarihli carbon tüplerden ve celik tüplerden uzak durun orjinal boyalı bilindik markalı /drager-scoot-sapascianni-msa/ almaya bakın..
    msa unitor carbon tüp almak isterseniz satmak isteyen bir arkadaşim var..2.el çelik sucuba almak isterseniz bende mevcut ilanlarıma bakabilirsiniz..

    Hatsan Super Nova RG 5.5mm
    Hawke Eclipse 30 SF 6-24X50 Metrik Mil-Dot
    Drager 6LT 300BAR



    Scuba tüpleriniz Coltri kompresörümüzle 50 TL 'ye (gidiş geliş kargo dahil) doldurulur.

  • Mrb. 9 litre Dräger karbonfiber verebilirim. 2008 üretim 2028 final date 0505 384 07 39

    +5,5 mm 700mm slug liner

  • Merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldin. Diğer işlerimizin yanında sanayi dalgıçlığı / dalış okulu da işlettiğimiz için kısa bir bilgi vermek isterim tüpler ile ilgili;


    Çelik tüp - alüminyum tüp arasında ömür olarak hiçbir fark yoktur bizlerin hobisi açısından. Fakat iş şöyle değişir, aynı tüpü hem dalış hem de PCP'niz için kullanıyorsanız. Yani ömürde asıl olan solunabilir hava kalitesinin düşmemesi, tüpün içinin oksidasyon / paslanma ve tüpün ağırlıkça %4'den fazla bir yaşlanma belirtisi olmaması gerekir aksi durumda imha edilir. 9 litre Dräger tipi tüplerin ilk çıkış amacı kompakt kullanım amacı için Londra itfaiyesi için üretilmiştir, bilenin aksine dalış tüpü değil yangında kullanılmak için yapılmış BA (breathing apparatus) cihazı ile uyumludur. Dalışta kullanılan tüpler 12 - 18 LT tüplerdir. Peki 9 litre Dräger dalış için kullanılamaz mı? Uygun maps ile tabi ki kullanılabilir, ancak içindeki hava miktarı 18'lik scuba tüpe göre azdır, suyun altında daha az kalabilirsiniz + 200-220 bar basmak ile 300 bar basmak çok farklı iştir, basma zamanı uzar, kompresörün 300 bar basabilme kabiliyeti olması gerekir, filtre kirlenmesi artar, kamçılar vs derken maliyeti arttırır. Bu nedenle dalışlarda 12-18'lik scuba tüpler tercih edilir.


    Yani taşınması kolay tüplere yönelmek bence hobi için çok daha mantıklı, özellikle karbon tüpler, eğer bütçe yoksa alüminyum.


    Buarada şöyle bir bilgi vermek isterim, karbon tüp herhangi bir yara alması durumunda ki bu yarayı istemsiz olarak vermek imkansızdır ve olası hasarda yaralama riski çok çok daha azdır. Ancak çelik/alüminyum tüpler ağırlık olarak çok daha fazla olduğu için zarar vermesi çok daha muhtemeldir. Karbon yarılmaz, delinir, çatlaktan hava kaçırır çok şiddetli darbe alırsa fakat alüminyum ve çelik direkt olarak yarılır. Şehir efsanelerine lütfen inanmayın, hiç bir scuba tüp elden düşürmekle patlamaz, delinmez, fiziksel bir hasar göremez.


    Çelik / alüminyum tüpü araçta taşımak en tehlikeli durumdur aslında, kaza sırasında o kütle aracın içerisinde sizi çok büyük olasılık ile bulacaktır ve sonucu ölümcüldür. (Dalış ile ilgilenenler bilirler bu nedenle çokça hayatını kaybeden insanlar olmuştur) Aracınızda taşımak için en güvenli tüp hafif olan tüptür. Biz yılda 200 civarı yeni acemi öğrenci dalışı, ağır sanayi dalış işlerinde günde 30-40 doldur boşalt yaparak tüpü eskitemezken PCP doldurmakla hiç kimse eskitemez.


    Tüpler için yapılan testler 17 madde ile sıralanır,



    1- Vana ve tüp karşılıklı olarak markalanır. Bu yol ile vana ve tüpün diğer vana ve tüplerle karışması önlenir.

    2- Vana tüpten ayrılır.

    3- Tüp tartılır. % 4'ten daha fazla ağırlık kaybı olan tüpler, diğer işlemler yapılmadan imha edilir.

    4- Tüp içerisinde bulunabilecek su ve yağ birikintisi boşaltılır.

    5- Tüp içerisi gözle kontrol edilir. Bu kontrol sırasında tüp içerisine sarkıtılan bir ışık kaynağından yararlanılır.

    6- Tüp içerisinde gözlenen oksidasyon var ise, oksidasyondan arındırılır. Bunun için tüp içerisine küçük çaplı çelik bilyeler doldurularak tüp yatay konumda ve agir devirde döndürülür. Bu işlem sırasında tüpün oksidasyondan arınmış olup olmadığı zaman zaman kontrol edilir. Tamamen oksidasyondan arındığından emin olunarak işlem tamamlanır.

    7- Tüp tekrar tartılır. % 4'ten daha fazla ağırlık kaybı söz konusu ise tüp imha edilerek test işlemine son verilir.

    8- Tüp içerisi tamamen su doldurularak test cihazına bağlanır. Pimetre ile tüp çapı ölçülür ve çizelge üzerine not alınır.

    9- Tüp üzerinde yazan test basıncına ulaşılana kadar hidrolik basınç artırılır.

    10- Pimetre ile tüp çapı tekrar ölçülerek, tolerans cetvelinden genleşme kontrolü yapılır.

    11- Uygulanan test basıncı boşaltılarak tekrar pimetre ile ölçüm yapılır. Genleşip geriye dönmeyen veya test anında yarılan, patlayan tüp imha edilir.

    12- Testten saglam çıkan tüplerin içleri kurutulur . Kurutma işlemi tüp içerisine hava tutularak, nemin uzaklaştırılması seklinde olur.

    13- Tüpün dis kısmının boyaya ihtiyacı varsa boyanır.

    14- Tüp üzerine testi yapan kuruluş ve test tarihi silinmez yazı ile kazınarak yazılır.

    15- Markalama notlarına göre tüpün vanası tespit edilerek, yeni o-ring takılan vana tüpe bağlanır.

    16- Tüp içerisine 20-30 bar kuru hava basılır.

    17- Test raporu hazırlanarak, ilgili kurulusun yetkili kişilerince imza altına alınır. Test raporunun bir sureti de tüp ile birlikte, tüp sahibine teslim edilir.


    Umarım faydalı olmuştur.


    Kazasız belasız atışlar dilerim...

    I watched a movie once, where the only people with guns are the Police & military




    It was called Schindler's List

  • scubalar hakkında böylesı deneyımlı bırının burda olması çok guzel ıyıkı burdasın gustbora kardeşim


    Yakın zamanda almış oldugum MSA 200 bar 3.1 litre karbon fiber tüpüm içinde ne kadar iyi ettıgımı birkere daha anladım,,verdiğin bılgıler için çok tskler kardesım


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • scubalar hakkında böylesı deneyımlı bırının burda olması çok guzel ıyıkı burdasın gustbora kardeşim


    Yakın zamanda almış oldugum MSA 200 bar 3.1 litre karbon fiber tüpüm içinde ne kadar iyi ettıgımı birkere daha anladım,,verdiğin bılgıler için çok tskler kardesım

    Teşekkürler abi. Siz de iyi ki varsınız... Hayat ve bilgi paylaştıkça güzel :)

    I watched a movie once, where the only people with guns are the Police & military




    It was called Schindler's List