İyi bir nişancı olmak için

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bence pratik çok önemli bu gün ayakta dürbünsüz 50 metrede tek dal sigarayı vurdum videosu mrt083 arkadşta bi iki gün içinde yayınlıcağız.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • şart ne olursa olsun elmacık kemiğinin uygun noktasını bularak kusursuz bir kaynak.şunu unutmamak gerekirki kaynaktaki 1mm lik sapma hedefi metrelerce ıskalamak demektir.tüfek insanın doğası gereği titrer.bu titremeti sağa sola olarak değil vücudu uygun pozisyona getirerek aşağı yukarı titremesini sağlamak.nefesini tutarken ne ciğerleri havayla doldurmak nede ciğerlerdeki havayı boşaltmak.kabzayı tutan sağ kolu vücuda kenetlemek. tüfek tepmesine karşı dirençli durmak ve laf olsun diye değil her atışta daha fazla bilinçlenmek.hepsi bu rastgele beyler ;avci;

  • haklısın üstad kapalı pozisyonda tüfeği eline al 3 cm öne eğil 5 saniye nefes al 2 saniye ver tut ve at işte tam isabet mavi bereli dağcı komanda bir abim yaklaşık bole yap işini görür demişti agt

  • Abiler ateşli silahlarda tepme nişancılığı etkilemez çünkü çekirdek namulunun ağzından çıktığı zaman oluşan, basınçtan dolayı teper.Yani silah şahlandiğında çekirdek çoktan namludan çıkmış oluyo(otomatik silahlar hariç,tepme ikinci veye3 . kes çıkacak olan çekirdeğin sapmasını neden olur )Tetiği ezerek düşürmek % 50 isabeti etkiler. bu pistonlu tüfeklerde oluşan tepme yayın vurmasıyla oluşan tepmemi yoksa ateşli silahlarda ki gibi pelletin namludan çıkmasıylamı oluşur bunu merak ettim.

    Hatsan optima 550 ;avci; agt

    Hatsan mod 135 QE vortex

    Swiss arms jericho 941

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen RealDeal ().

  • Abiler ateşli silahlarda tepme nişancılığı etkilemez çünkü çekirdek namulunun ağzından çıktığı zaman oluşan, basınçtan dolayı teper.Yani silah şahlandiğında çekirdek çoktan namludan çıkmış oluyo(otomatik silahlar hariç,tepme ikinci veye3 . kes çıkacak olan çekirdeğin sapmasını neden olur )Tetiği ezerek düşürmek % 50 isabeti etkiler. bu pistonlu tüfeklerde oluşan tepme yayın vurmasıyla oluşan tepmemi yoksa ateşli silahlarda ki gibi pelletin namludan çıkmasıylamı oluşur bunu merak ettim.


    Ateşli silahlarda tepme, mermi harekete geçtiği anda başlar. Klasik etki - tepki prensibine göre, mermi ileri doğru hareket ederken, mermi - silah kütlelerinin oranında bir güçle, silahta geriye doğru hareket eder.
    Mermi namluyu terk ettiği anda namlu içindeki basınç 500 - 700 bar arasındadır, bu da 25 - 35 kg ilave itme demektir (30 kalibre için).


    Yaylı silhlarda tepme çift yönlüdür. piston-yay grubunun ileri hareketi, ateşlilerde olduğu gibi silahın geriye doğru hareketine sebep olur. kütle oranı ilişkisi burada da geçerlidir, fakat yay -piston ikilisi ile silah kütlesi arasındadır.
    İleri hareketin sonunda, piston önünde oluşan hava yastığından geri seker. Bu sekme, silaha çok kısa süreli bir ileri çekme hareketi yaptırır. Dürbünleri katleden de bu ani silkme hareketidir. Pellet ağırlığı, silahın ağırlığına göre çok düşük olduğu için, pelletin hızlanmasından kaynaklanan tepme ihmal edilebilir.


    Söylenenin aksine, PCP silahler tepmesiz değildir. Düşük güçlerde bir tepme hissedilmese de, güçlü silahlar bariz olarak tepmektedir
    . Fakat bu tepme yaylı silahlara oranla çok daha düşüktür ve tek yönlüdür.

  • Simo Hayha ne demiş : pratik pratik pratik ;d;

    Ölürken gözlerimizde parlayan son ışık, milli mirasın hayali olacaktır.

  • bence sıfırdan baslıyorsan en önemlısı cok kucuk hedeflere pratık yapmak tabiii kullandın makınada iii olmalı bı zman sonra iii bi nişancı olursun

  • İyi bir nişancı olmak için süper sağlam bir göz süper refleks lazım.

    GAMO CFX


    GAMO SHADOW 640


    GAMO DELTA FOX


    HATSAN MOD 125


    HATSAN MOD 33


    WEIHRAUCH HW 100 T


    GAMO COMBAT R 77 TABANCA


    DAISY POWERLINE 617 TABANCA


    İKİ-ÜÇ DÜRBÜN, BİR TANE RED DOT, BİR TANE LASER VS

  • fazlasıyla bilmesi gerekiyor daha ne ler neler war bununla ilgili elimde Güzel bir kaynak war kitabı nerdeyse ezberledim ama yetmiyor pratik anlamada çalışmam gerekiyor sanırım


    Kitabın adını, yazarını, nereden aldığını yazarsan herkez yararlanmış olur :)

    anadoluteam.png


    WEBLE JAGUAR 5.5 + 4 X 20 HİLLMAN +;tuftabV#

  • Güçlü kollar,sağlam bir vücut duruşu,iyi nefes kontrolü,tetik ezmeyi bilmek,patlama fobisini yenmek ve marka model ne olursa olsun silahını tanıyıp bütünleşmek ve bol bol antrenman yapmak lazım diye düşünüyorum,çok da alim olmaya gerek yok bu konuda, 2. dünya savaşının efsane Finli sniperi sıradan bir çiftçidir,yanlış hatırlıyorsam düzeltin.

  • Güçlü kollar hariç gerisine katılıyorum,iyi bir nişancı olmak için güçlü kollara gerek yok,güçlü koldan kasıt silahı titremeden tutabilmekse o da sinir sistemiyle alakalı bişey.Kadınların kolları güçsüzdür ama elleri erkeklere göre daha az titrer.

    Beretta FS92 9mm parabellum 15+1
    Ata Pompalı 12 cal. 7+1
    SATILIK;avci;

  • Naçizane düşüncem:
    1-Hedefi çıplak gözle görebilmek gereklidir. Kullanılan tüfek dürbünleri uzaktaki nesneyi büyültürken, görüş alanından kesmektedir. Tüfek dürbünleriyle hedef aranamaz.
    2-Atış yapılırken, vücudun duruşunun, nefes durumunun, ve techizatın durumunun bilincinde olunmalı. Kendimizi dinlemek anlamında değil, hedef ve artıkılla konuşurken yukarıdaki şartların farkında olmaktır. Yapılan değişikliklerin, tekil olarak, sonucu ne kadar değiştirdiği takip edilmeli, bu tekil faktörlere göre çözüm üretilmelidir. Aynı anda duruşu değiştirip, farklı şekilde nefes kontrolü yapılmaması gibi.
    3-Bir de şu kuralı unutmamak:


    O gün içerisinde berbat atışlar yaptıysanız, gün sonunda mükemmel atışlar yapabilirsiniz. İyi atışlar yaparak başladıysanız günün sonunda hüsrana uğrayabilirsiniz.

    Diana Mod 56 TH .22 + YataGun Dampa + Diana 4-16x42 AO :love: (Sonuna kadar yaylı! Hep yaylı!) :love:
    Hatsan mod 95 SAS .177 + 1x30 Optima Red Dot
    '85 Model kol + Şahin bakışlarım + Yurdumun taşları

  • Kadınların kolları güçsüzdür ama elleri erkeklere göre daha az titrer.

    Bu söylediğiniz stabil durumda geçerli olabilir ama atış için geçerli olduğunu düşünmüyorum,uzun namlulu silahlarda omuzdan destek alındığı için ve destekli atışlar yapılıyorsa belki kollarınızın kuvvetli olması gerekmez ama tabanca atışlarında iyi bir atıcı olmak isterseniz spor yapmanız tavsiye edilir.Normal şartlarda insanın eli titremeyebilir ama silahı nişan hattına kaldırdıktan 15-20 saniye sonra kaçımızın eli hala titremeden durabilir(deneyip cevaplarınızı yazabilirsiniz)?Bunu sağlamanın en iyi yolu sağlam vücut sağlam kollardır g;$i

  • Yarışmalarda(askerdeyken) ödül almış arkadaşım diğerlerinden farkının uzun mesafede hedefleri net olarak görebilmesi olduğunu söylemişti.

  • Kısaca iyi bir nişancı olmak için;


    Sağlam kafa
    Sağlam vücut
    İyi gören gözler :!:
    ve en önemlisli
    bol antreman yapmak gerekiyor. ;kovboys;:thumbdown:

  • veya bir site var, üye olanlar internet üzerinden eğitim alıp sniper oluveriyorlar ;şrofls;.;şrofls;.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    veya bir site var, üye olanlar internet üzerinden eğitim alıp sniper oluveriyorlar ;şrofls;. ;şrofls;.


    :him:s :whistling: :him:s :whistling:


    ;kihhik,

  • Artıkılın ortasına hedefi oturtup tetiğe basmak en kolay ve en son kısım mesafeye ve dış etkenlere göre hedefin neresine atıcağını bilmek bence atıcılığın en önemli tarafı.. ;tufey#