Hatsan mod 95 sas - güç kaybı ve nedeni :(

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Niye ? yanıt basit arıza yapmıyorlarda o yüzden, nadiren olsada ki kul yapısı olabilir, o zamanda görüşüyorsun ve sorununu çözüyorlar.

  • Mustafa serdar bey bence haklı sonucda forumdaki en tecribeli kişilerden birisi her konuda oldugu gibi tecrübe çok önemli ve bu hobi hakında edindigi tecrübeleri bizimlede paylaşması bence çok güzel bişi bu işe gönül verenler için bir yol gözterici konumunda bende yakın bir zamanda pcp almayı düşünüyorum dürüst olmak gerekirse at 44 alıcakdım ama serdar beyin bu mesajından sonra vazgecdim çünki oda mod 95 gibi olursa ben bu işden gercekden soğuyabilirim benim hatsan alma sebebimde yerli oldugu içindi birde fiyat uygun geldi yoksa yerli üretim sarsılmaza bir dünya para verdim ama verdigim paranın son kuruşuna kadar haketdiğini gururla söyleyebilirim ha ateşli ayrı dersenin sarsılmazın havalı tüfegide var bende nerden baksan 5 sene kullandım elime aldıgımda 500 600 pellet atdıgımdan pistonu tutan tetik tırnagı aşındı ve tetik kacırıyor ve şunu söylim hatsan mod 95 halt yemiş yanında ^^ demek istedigim bu işi adam gibi yapan yerli firmalar olsa ben mesela aynı parayı ödeyip yerli üretimi tercih ederim türkiyede bu alanda bir boşluk var gercekden sarsılmaz bu işe bir el atsa eminim çok güzel işler çıkarır hiç değilse hatsan gibi kalite kontrolunden geçmemiş silahları yur içinde satışa sunmaz .. saygılar

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • Almayalım abi şu adamlardan sıfır silah bi siLkinsinler.


    Burada sitede az mı yazıldı bu konuda.Çok da duydular sanki.
    Hele Lüleburgaz gibi küçük bir yere gel de hatsan dan başka silah bul bakalım.
    Vatandaş ne yapsın bilmeden almak zorunda kalıyor.
    Aldığına da alacağınada pişman oluyor.
    Ama ne yaparsın, ana ithalatçılar bir katalog ve dağıtım tazında bir şey düşünmediklerinden meydan hatsana kalıyor.
    İthalatçı da katalog dağıtım vesaire'ye girmiş olsa buna da sermaye lazım.Pazar çalışması lazım,vs,vs, kısaca büyük sermaye gerekiyor.
    Zaten bu tür parasal olarak bir seferde ödenerek alınamıyan malları da bilinçli alıcılar internetten araştırarak alıyorlar.
    Bayide katalog olsa dahi elinde mal olmuyor.Çünkü onlarda sermaye bağlıyamıyorlar.


    Bu tür satışlar sadece havalı silah satışlarında değil, elektrikli el aletlerinde bile durum böyle.
    Siparişi al ithalatçıdan malı getir tüketiciye teslim et.
    Ticaret tamamen büyük sermayelerin eline doğru kayıyor.
    Küçük sermaye sahipleri sadece komisyoncu gibi çalışıyor.(mecburiyetten)

  • Mustafa Bey elinize sağlık.garanti konusunu süper açıklamışsınız,,,


    125 ytl lik bir hatsan havalı tüfeğine fiyat/performans olarak baktığınızda ne söylersiniz ? birde bunu 1000 ytl lik diana larla karşılaştırırsak ? 125 tl nin hakkını veriyormu veremiyor mu ? Hatsanı kayırdığım düşünülmesin lütfen...(ki iki hatsanımda şuan garantiye gitti )

    Webley Patriot 5.5
    Hatsan Mod 90 5.5
    Hatsan Mod 95 sas 4.5

  • Birkez daha tebrik ediyorum,Hatsan garanti olayını mükemmel ifade etmişsiniz,üzerine söyleyecek söz bulamıyorum,saygılar... ;d;

    Webley Patriot 5.5
    Hatsan Mod 90 5.5
    Hatsan Mod 95 sas 4.5

    • Official Post

    Zaten bu tür parasal olarak bir seferde ödenerek alınamıyan malları da bilinçli alıcılar internetten araştırarak alıyorlar.
    Bayide katalog olsa dahi elinde mal olmuyor.Çünkü onlarda sermaye bağlıyamıyorlar.


    Bu tür satışlar sadece havalı silah satışlarında değil, elektrikli el aletlerinde bile durum böyle.
    Siparişi al ithalatçıdan malı getir tüketiciye teslim et.
    Ticaret tamamen büyük sermayelerin eline doğru kayıyor.
    Küçük sermaye sahipleri sadece komisyoncu gibi çalışıyor.(mecburiyetten)


    Selçuk, Globalleşme ve iletişim ulaştığı, bugünki dünyada aklı olan araştırıp alıyor, araştırmanında en ideal yolu internet, hal böyle olunca bakın bu forumda bile yüzlerce arkadaşımız Türkiyede bulamadığını yada pahalı bulduğunu yurt dışından getirtmiyormu, sonuçta aynı markayı, kaliteli malı daha ucuza almak var iken kimse parasını sokağa atmak istemez.


    Gelelim küçük esnafa, küçük esnaf kendini değişime derhal uyarlamalı çağı yakalamalı aksi halde günden güne daha az satış ve daha az kazanacak, zaten dikkat edin bayiler durumuna, internette 10 lira olan bayide 12 lira neden? yanıtı basit aylık cirosunun içinde kazandığı para ile geçinemiyor ve kar oranını artırıyor, interneti bilmeyen gelip alıyor ama zaman içinde internet alışverişlerinin artması ve artmayada devam edeceğine göre maalesef küçük esnaf bitecek.


    Biz Katresu olarak şayet bayilik verecek olsaydık bugün satışını yaptığımız ürünleri %20 - 30 daha pahalıya satmamız gerekecekti, bu durumdada yurtdışındaki internet mağazalarıyla rekabet edemezdik, yurt içindekiler ise malumunuz, yurt dışı sitelerin 2 katına satış yapıyorlar, %10 - 20 farklılıklar olabilir, bu ithalatçının pazarın durumuna göre ithal ettiği miktarın azlığı yada çokluğu kadar iskonto alabildiği için yurdumuzda fiyatlar biraz daha yüksek olabiliyor.


    Ayrıca bir konuda şu ki, ülkemizdeki av bayilerinin %60 ı Konya huğlu yada üzümlü menşeili bu da doğal olarak hemşehrileri hatsanın mağazası gibi rafları sırf hatsanlarla doluyor, hatsan yıllık ihracattan kazandıkları ile iç piyasaya hiç bir şekilde ihtiyacı yoktur, web sitesinin Türkçe olmamasıda bunun bir göstergesidir, ama yukardada bahsettiğim gibi ihracat fazlası ıskarta malları bu bayilerde bayiye yüksek kar sağlayacak şekilde eritmek varken ve ne yazıkki, acımasız bir ticaretle uyguladığı fiyat politikasıyla diğer yerli üreticileri zarar eder hale getirip, hiç birinin gelişimine müsaade etmemiştir, diğer yerli üreticiler birer birer yok olmuşlar yada can çekişmektedirler, buna örnek göstermeme gerek varmıdır bilmiyorum,
    Yılların ESER markası can çekişmiyormu? Kral, torun, . . . bunlarda zaten ateşliyle durumu kurtarmaya çalışıyorlar, en son Star Huğlu bir girişimde bulunup havalıya girdi ama baktıki hatsan fiyatları ile rekabet imkansız derhal havalı üretiminden çekildi.


    Şimdi meydan boş peki ne olacak? rekabetin olmadığı yerde kalitede olmaz, rekabet olacakki kalite gelsin ama bugünün şartlarında üretiminin %60 - 70 ini ihraç edemeyecek hiç bir havalı silah üreticisi bu işe kalkışmamalı, aksi halde hatsanın kılıcı altında can verir ve hatsanda yine bayilerinde deneklerine silah satmaya devam eder.


    Tüketici bilinçli olupta diğer üreticileride desteklemesi halinde bu ülkeye katkıda bulunabilir, ithalatçıların tamamınada aşırı milliyetçi yaklaşımlarla tu kaka denmemeli, daha 6 ay öncesine kadar Dampa ayağı dünyadaki tek üreticisi ingilizler iken biz kalkıp belkide yatırım maliyetini 10 yılda geri alabileceğimiz YataGun Dampa ayağı ürettik, belki ingilizlerin fiyatı ile aynı fiyata satsak 3 yılda geri çevirebiliriz ama o zaman asıl amacımızın dışına çıkmış olurduk.

  • Tufanow hele bi yazsana AT44 almicanda hangi pcpyi alıcan merak ettim şimdi

    HATSAN AT44 - 10 .22 cal & Remington 6-24x50
    HATSAN Mod125 .22 cal & Tasko 3-9x44
    HATSAN Mod95 SAS .177 cal & Optima 3-9x32
    HATSAN Modxyz .177 cal (Kadim dost) & Optima 1-40 Red Dot
    GAMO CFX Royal .177 cal & Tasco 2-8x32 Bugbuster


    uɐʞɹǝs™
    ll|l|lllll|l||ll||lll||lll|
    ²¹°¹³²³ °¹²¹³¹³²¹¹
    All Rights Reserved®

  • Çapaktır veya malzeme kalitesidir.O konularda teknik bilgim hiç yok.Tüfeği açıp mekanik parçalara da hiç bakmadım.Toplayamam çünkü.Ancak Ocak ayından beri kullanıyorum.Forumdan veya farklı yerlerden AT44 WX10 LW namlulu modeli kullanan ortalama 10 kişi ile konuştum nerdeyse msn yoluyla.Belki daha fazlasının da farklı forumlarda yazılarını okudum.Belki benden daha iyi biliyorlar.Belki de hiç birşey bilmiyorlar.Belki de ben hiçbir şey bilmiyorum.Bu kişiler memnun şuan.Kendi deneyimime gelecek olursam bu fiyat aralığında alınabilecek tek PCP bu.Ayrıca şuana kadar yüzümüzü kara çıkartmadı hiç atışlarda ve kullanımda.Bunun dışında bu forumda veya başka bir forumda kötü diyeni de duymadım.Bir kez 3 saçmayı peş peşe sürme olayını duymuştum.Bir de mesedüzü'nün AT44'ü ile ilgili yanlış namlu takılması olayını.FX veya AA ile aynı kefeye koymak olmaz tabi ki.Ancak yiğidi öldürüp hakkını yemek de olmaz.Çok şey konuşuluyor, çok şey yazılıp çizliyor.FX T12' nin 350 euro'ya ülkemizde satıldığı günü görürsek ( ütopya belki !!! ) bir tane de ondan alırız inşallah g;$i

  • Alıntı

    Mustafa bey bizler işin dışında olduğumuz için algılamamız doğal olarak bu şekilde oluyor.
    Siz işin iç yüzünü daha iyi gördüğünüzden isyan etmekte haklı olabilirsiniz.
    Konuma göre algılamalar farklı olabiliyor demek.
    Birde Diana, Weirauch ve hatırlayamadığım markalardan yaylı silahlarda hiç servis alındığını duymadım.
    Yoksa ben yanılıyormuyum. :him:s

    O silahlarda neredeyse hiç ciddi arıza çıkmadığından olabilir.


    3. sayfayı görmeden cevaplamışım, o yüzden havada bir cevap oldu. Kusura bakmayın.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/


  • 5.5 ğu 4.5 ile aldığın yerde değiştirtmek isteseydin fabrika bunu yapmaz,tüfeğin düzelmiş olarak geri gelecektir fakat HATSAN kullanıyorsan her zaman dediğim gibi önce tüfeği komple söküp çapaklarından arındırman gerekli.Büyük ihtimalle senin arıza da aynı sorundan kaynaklanıyor dizellemenin bitmesinden değil

    Acaba şimdi ben servisten geldikten sonrada açıp çapaklarını temizleyip greslemem mi gerek :whistling: yoksa onlar yapmış olurlarmı? bunu merak ediyorum.

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • Bende merak ediyorum : ))

    HATSAN AT44 - 10 .22 cal & Remington 6-24x50
    HATSAN Mod125 .22 cal & Tasko 3-9x44
    HATSAN Mod95 SAS .177 cal & Optima 3-9x32
    HATSAN Modxyz .177 cal (Kadim dost) & Optima 1-40 Red Dot
    GAMO CFX Royal .177 cal & Tasco 2-8x32 Bugbuster


    uɐʞɹǝs™
    ll|l|lllll|l||ll||lll||lll|
    ²¹°¹³²³ °¹²¹³¹³²¹¹
    All Rights Reserved®

  • Tufanow hele bi yazsana AT44 almicanda hangi pcpyi alıcan merak ettim şimdi


    Vala kardeş Walther - 1250 Dominator şekli tam bana hitap ediyor fiyatda fena sayılmaz taksit felan bişiler düşünüyorum yada biraz degil baya bir sabredip FX Gladiator DA alabilirim zaten sipariş verdigim gün sabaha kadar uyuyamam kesin :love: ALLAH o günleride nasip eder inşala bakalım zaman ne göstericek ..


    Walther - 1250 Dominator
    [Resim Engellendi: http://www.yatagun.com.tr/XD1250_Dominator_1489zm1.jpg]

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • Tufanow,Yeşil gresle arası nasıl 95 sas ın ? Bende bu akşam söktüm keçe aynı seninki gibi olmuş yanımda vardı değiştirdim fakat bu yeşil gress olayını bi sorayım dedim.malum benim patriot sevmemişti zararlı çıktık.Yeşil gressten sonra her atışta namluda duman gözlüyormusun ?

    Webley Patriot 5.5
    Hatsan Mod 90 5.5
    Hatsan Mod 95 sas 4.5

  • Tufanow,Yeşil gresle arası nasıl 95 sas ın ? Bende bu akşam söktüm keçe aynı seninki gibi olmuş yanımda vardı değiştirdim fakat bu yeşil gress olayını bi sorayım dedim.malum benim patriot sevmemişti zararlı çıktık.Yeşil gressten sonra her atışta namluda duman gözlüyormusun ?


    Eski kece üzerindeyken bolcana gıras sürmüşdüm sadece sesi ateşli gibi cıkıyodu okadar ;atlig;;kihhik, fakat herhangi bi problem çıkmadı hatda yeşil gıresden çok hoşlandı diyebilirim :) ama yeni keceyi taktıgımda hafifden sürdüm ben özellikle yaya bol miktar uyguladım ses olayı cok azaldı bide ben anlamadım mod 95 tepiyor diyolar ama ben dürbünü kendi ayaklarıyla kullanıyorum hiçde ayar kaçırmıyor tepme sarsıntı hiç yok yani ama isabet konusunda pellet çok önemli gamo peletlerle tüfefi tanıyamadım sanki hatsan gitdi yerine diana geldi ;şrofls;.


    Duman dersen ben dumanı severim yanık yağ kokusu bende hobi haline geldi zaten ;,;-

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • ;şrofls;. ;şrofls;.


    Bende birkaç saat önce yeşil gresi attım ve topladım tekrardan,keçeyide değiştirdim tabii.Şöyle 10 atışlık bir deneme yaptım,amanın güç baya bi artmış,delemediği kalın saçları deldi,


    İsabetliliğine diyecek yok gayet başarılı 100m den fazlasını yapacağına eminim,şöyle rüzgarsız bir hava bekliyorum 110-120m denemelerim için


    Bak tüfeğin en sevdiği pellet gamo pro hunter..500 tanesi 6.5 tl,heryerde var,


    Tepme konusuda çok şaşırtıcı gerçekten tüfek tepmiyor.hedefin dağıldığını dürbünden izleyebilmek süper bir olay.amaaaa dürbün tepmeyi mutlaka hisseder,eğer tek parça ayak kullanmıyorsan 200-250 atışta bir ayarı kaçacaktır...saygılar...

    Webley Patriot 5.5
    Hatsan Mod 90 5.5
    Hatsan Mod 95 sas 4.5


  • ;şrofls;. Ben mod 95 ilk kullandıgım zamanlar baya tepiyodu sonra icini 3 4 kere sökdüm topladım artık son kez topladıgımdan beri tüfekde tepme hiç yok nerdeyse şimdi içini sökmeye korkuyorum ne olduysa bilmeden vidalarını ne derece sıkdımda öyle oldu bilmiyorum artık yaymı gevşedi bide ben yay agırlıgının oldugu bölgeye cok gres sürdüm onunmu bir etkisi oldu bilmiyorum şimdi sökükersem tekrar sarsıntı artıcak gibi geliyo ondan hiç ellemiyorum .. ;kihhik, ama şu var mod 95 dilinden anlıyosan baya keyifli ^^

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • seninkinin ilk başlarda tepmesinin sebebi keçenin arızalı olduğundan kaynaklanabilir.yine Bu güzel formda bir üstadımızın yazısında görmüştüm keçe problemi varsa tüfek tepme yapar diye...


    Yalnız burada bu tüfeği yeni alacak arkadaşlara şunu iletmek isterim,arkadaşlar tüfek O tepmesiz değil çok çok az tepiyor onuda zar zor hissediyorsunuz...Bu tepmeme olayıda dürbün için geçerli değil...

    Webley Patriot 5.5
    Hatsan Mod 90 5.5
    Hatsan Mod 95 sas 4.5

  • seninkinin ilk başlarda tepmesinin sebebi keçenin arızalı olduğundan kaynaklanabilir.yine Bu güzel formda bir üstadımızın yazısında görmüştüm keçe problemi varsa tüfek tepme yapar diye...


    Yalnız burada bu tüfeği yeni alacak arkadaşlara şunu iletmek isterim,arkadaşlar tüfek O tepmesiz değil çok çok az tepiyor onuda zar zor hissediyorsunuz...Bu tepmeme olayıda dürbün için geçerli değil...


    Kardeş nasıl memnunmusun mod 95 den max kaç metreden şişe kırıyosun aslında 5.5 mm mod 125 iyi giderdi sana sen bakma forumda yazılıp cizilenlere oda güzel silah ver bende bitane taş gibi kardeş birtanede ondan al bence s;,s;şrofls;.;şrofls;.

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • Sana katılmıyorum tufanow arkadaşım. Neden dersen senin mod 125 in iyi çıktı diye hepsi öyle olacak diyemeyiz. Nasıl ki dün 5 sene önce aldıkları hatsan için hala kötü yorumunu yapmaları yanlış diyorsak bugünde özellikle Mod 125 konusunda "sen bakma forumda yazılanlara" diyerek tavsiye vermemeliyiz. Şimdi bu arkadaş sana güvenip alsa bir mod 125 ve isabetlilik sıfır olsa, iki günde yay kırsa attığını vuramasa bunun günahını çekebilecek misin. Bu yüzden insanların çok problem yaşadığı marka ve özellikle modellerde tavsiyede bulunurken daha dikkatli olmalıyız. umarım beni yanlış anlamazsın.Saygılar