Hatsan Karaboa - Hercules

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Kralin piyasaya pcp cikarmasi ile Hatsanin arka arkaya yeni model çıkarmasının hiçbir alakası yok. Hatsanin elinde zaten bu modeller daha önce hazırdı ve sırasıyla piyasaya sürülecekti ki ülkemizde bazı havalisilah ithalatı yüzünden kaynaklanan güç sınırlaması muhabbeti çıktı ve Hatsan in sahibi Bahtiyar bey bu iş ile yakinen ilgilenip sürekli toplantı ve gorusmeler yaparak yasağın esnetmesi için gorus bildirmiştir ve şuan için durduruldu. .25 cal üzeri satışı da bu yüzden yasak ülkemizde. Tabi bu süreç omcesi Galatian çıktı ve yeni modellerin çıkması gecikti.

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • Ali bey, Evet fiyatı uçuk olmaz ise hemen alacağım "sanki alacaksınız" sözünüz hoşuma gitmedi. Şu karalama olayında size katılıyorum zira yersiz yorum yapan üyelere ben de kızıyorum ama toplum olarak üretmeye değil üreteni eleştirmeye meyilliyiz. Mesela bugün alüminyum anotlama konusunu araştırayım dedim (model buhar, ve benzin motorları yapıyorum atolyemde onların kaplaması için) bir tane bile yerli anlatım ve araştırma bulamadım bir de "aluminium anodizing" diye araştırınca evde leğende yapıp youtuba yükleyeninden tut da profesyonal anotlama kitlerine varana kadar herşey mevcut. Bu arkadaşlar bizde olsa bırakın anlatmayı foruma başlık açıp aluminyum anotlama yapılır fiyatı şu kadar yazar bir de meşhur laf "pazarlık teklif etmeyin" yazarlardı. Herkes bir para kazanma bildiğini saklama derdinde. Bizde forum anlayışı tartışılacak yer anlamında kullanılıyor genelde.
    Bu arada tüfeğin yurtdışında satılmadığını bilmiyordum siz yetkililerle görüşüyorsunuz sanırım tüfeği de incelediğinize göre. konuştuğum hatsan yetkilisi de "yurt dışından sonra iç piyasada olacak" dediği için bu şekilde yazdım.
    Sözün özü ne hatsanla ne de kral ile problemim yok. Yerli olsun bizim olsun derim hep.

  • Hercules eğer dedikleri hızda atıyorsa daystate wolverine .303 ten bile daha güçlü atıyor üstelik tüp hacmi 1 litre. İsabette sorun yoksa sınıfının birincisi. Bu tüfekle çok rahat av yapılabilir. Tabi avın serbest olduğu ülkelerde. Makul bir fiyata olursa bt65 imi satarım anında bunu alırım. Umarım big bore satışı yaparlar Türkiye'de. Eğer yapmazlarsa mecbur 6.35 alacağız. Bu tüfek 6.35 ten aşağı kesinlikle alınmaz. Bt65 bile 5.5' e fazla geliyor.

    çözüm basit düşük gramajda da isabet sağlayabilmek için güç ayar valfi koyulcak böylece yeri geldi mi tam güçle bullet yeri geldi mi daha azıyla 16-18 grain atılcak

    Hatsan nova tactical 22.cal
    Daisy powerline 980 177.cal/BBs




    Hatsan Nova Compact 22.cal
    Hatsan torpedo 100x 22.cal Trophy 22.cal
    Kral Puncher Maxi .22 cal
    Zoraki Ultra .177 cal
    Hatsan Mod 55s .177 cal
    Hatsan Torpedo 150 snip vortex .22 cal
    Mod 125 Snip Vortex .22 cal



    ;tufey#

  • Hocam çok doğru yazmissiniz yazdiklariniza baştan asagi katılıyorum. ''Sanki alacaksini'' sözünü maglum kişiler için kullandım genelleme yok anlam o şekilde çıkıyor sizli bizli yazınca.

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • herculesin bu gücü ile piyasaya sürülebilmesi mümkünmü??? Bence hayır. Biz dış piyasadan kaç joule lük silah getirtebiliyoruz??? 7.5 joule
    Sizce bu kanunlaşmamış ama az buçuk uygulanmaya başlanmış durumda yüksek güçlü ve büyük çaplı silah üretilebilirmi??? Bence hayır.
    .25 ler bile sallantıda olabilir.

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • Hocam çok doğru yazmissiniz yazdiklariniza baştan asagi katılıyorum. ''Sanki alacaksini'' sözünü maglum kişiler için kullandım genelleme yok anlam o şekilde çıkıyor sizli bizli yazınca.

    Eyvallah üstadım :) Bu arada tüfeği gördüm demişsiniz ağırlığı nasıldı? bir de regülatör ve hız ayarı varmıydı?

  • Biraz evvel yurt dışı bir havalı silah forum sitesinde,Hatsan Hercules'in özellikleri arasında bazı yorumlar okudum.Ben mi yanlış anladım bilemiyorum.Fakat , değişik calibre namluyu aynı kasa üzerinde kullanma özelliği de mevcut sanırım bu tüfekte..FX in bir modelinde vardı bu özellik ..
    Hercules,atış performansını da üst seviyeye çıkarmayı başarmışlarsa..Bu tüfek ,dünya çapında ses getirir..olay olur..Hayırlı olsun..

  • Sayın Zetax' a istemeyerek de olsa katılıyorum. Ne yazık ki yerli kullanıcılar olarak big bore tüfekleri ancak YouTube' de izleriz.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • @ alitekin


    Ali hocam siz fabrika ve çalışanlarına yakınsınız ve bundan dolayı istemiyorsunuz diye tüfeği eleştiremeyecekmiyiz acaba?


    Tüfeğin görselliği hakkında fotoğrafına bakıp yorum yapmaktan beğenmediğimiz kısmı söylemekten daha doğal ne olabilir?


    Firma politikasını eleştirmek için en yeni modele sahip olmamız mı lazım ya da?


    Bugüne kadar 7 tane hatsan üretimi havalıya bayiiden satın alıp sahip oldum. bu bakış açısıyla, ben yorum yapabilir miyim mesela? :)


    Soruları geçersek; Hatsanın takdir edilecek yerini de ediyoruz edilmeyecek yerini de eleştiriyoruz. Kısaca 'kral çıplak' diyebiliyoruz, ilişkimiz standart müşteri kıvamında olduğu için. Güzel mallar üretip bize de satıyorlar diye de minnet duyacak değil en fazla bu ülkenin toprağının malı diye gurur duyarız. Bağış usulü değil bildiğimiz satış usulü çalışıyorlar zira. Ha bu dediklerim tüm yerli firmalar için geçerli. Hatta birçok üyenin havalıyla tanışması hatsanla olduğu için bende de dahil olmak üzere yeri ayrı. Macera istemiyorsanız hatsan pcp alın diye kaç kişiye söyledim bugüne kadar kimbilir. Ama bu sorgusuz sualsiz herşeyden memnun olacaz demek değil.


    Ortada tüfek falan yok zaten şimdilik. Konunun da tüfekten çıkmaması adına konuyu kilitliyorum. Tüfeğimiz çıkınca gerekli incelemeler yapılır konular açılır zaten.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Konu tartışma olmayacağı düşüncesi ve ali tekin üyemizin de kendini ifade edebilmesi amacıyla bir süreliğine tekrar açılmıştır.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Moderatörlerin denetimi kimde bilmiyorum. Biraz sert davranıldığını düşünüyorum. Bu benim fikrim alıntı yapılarak uzasın istemiyorum. Saygılar.

  • abi ağzın bal yesin vallahi billahi çok iyi yazmışsın

  • Konu kilitlenmesi yersiz olmuştu zira ortada kırıcılık derecesinde tartışma olmadı moderatörün art niyeti olmadığını düşünüyorum. Bu tur kararlar alırken iki kere düşünmek gerektiğine inanıyorum. konu tekrar açıldığı için teşekkürler. Ali bey daha önce sorduğum, tüfeğin ağırlığı ve izlenimleriniz konusundaki düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum.

  • Arda hocam cvp yazıp bu konuyu kapatıcam sizde daha sonra kitleyebilirsiniz.


    Ben hatsan nın ne yakını nede hatsan da bir yakınım var ki babamın oğlu bile değil yersiz eleştiri yapılmaması tüfeği ele alınıp görüp incelemeden yapılmaması daha cok yapıcı eleştiriler yapılamasından yanayım bende yerli firmaların gelişmesinden yana olan biriyim bunu gerek hatsana bullpuıp kundak göndererek ve bizzat fabrikayı ziyaret edip görüş aktarak kendi eleştirimi yapan biriyim. Tepkimdeki bir diğer husus da büyük kalibre konusu ki bunu bende merak içinde olduğum için bizzat Hatsan ı ziyaretimde sayın Bahtiyar beye sordum ve kendilerine bu konuda hak verdim şu kadarını söyleyeyim bu konu sırf bizim menfaatimize yapılmış bir durum ve ben hak verdim kendilerine. Bu konuda Hatsan keyfi davranıyor neden bize satmıyor gibi buhrana düşmeye gerek yok. Hatsanın şirket politikasında inanın 114 de 1'iz yani yani 114 ülkede sadece birtanesini temsil ediyoruz ki yeni modellerin çıkması sadece yurtiçi değil yurtdışı kullanıcısı kapasamasında etkili. Diyeceğim şu ki Hatsan forumları takip ediyor hem yurt içi hem yurt içi hatta kullanıcılardan gelen projeler ile birşeyler yapılamaya çalışılıyor. Herküles de bunun bir meyvesi. Bende bizzat kendilerine bir proje götürdüm çok beğenildi inşallah ilerde hayata geçer. Benim demek istediğim klavye başına geçtiğimizde çamur etmek yerine tüfeklerinizde gördüğünüz eksik yönleri yaşanılan sorunları kendi fikirlerinizle birleştirip çözum yolu yada fikir üretmek. Kimse yada hiçbir firma dörtdörtlük sorunsuz silah yapacak diye birşey yok herşeyi düşünemez fakat hepimiz ortaya birşey koyarsak eğer güzel birşey çıkar ve bizde ucuza kendi ülkemizde parça sorunu yaşamadan milli silahımızı kullanılırız.

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • Kralin piyasaya pcp cikarmasi ile Hatsanin arka arkaya yeni model çıkarmasının hiçbir alakası yok. Hatsanin elinde zaten bu modeller daha önce hazırdı ve sırasıyla piyasaya sürülecekti ki ülkemizde bazı havalisilah ithalatı yüzünden kaynaklanan güç sınırlaması muhabbeti çıktı ve Hatsan in sahibi Bahtiyar bey bu iş ile yakinen ilgilenip sürekli toplantı ve gorusmeler yaparak yasağın esnetmesi için gorus bildirmiştir ve şuan için durduruldu. .25 cal üzeri satışı da bu yüzden yasak ülkemizde. Tabi bu süreç omcesi Galatian çıktı ve yeni modellerin çıkması gecikti.

    • Ali bey önceden hazırdı veya değildi sonuç olarak bu ürünlerin çıkışını daha da beklerdik kral piyasayı kızıştırmasaydı piyasaya rakip çıktığı için kurallar esnetildi ve ürünler piyasaya sürüldü yanlış anlamadıysam yada tesadüfü bi şekilde zamanlama olarak kralın hemen sonrasına denk geldi ki hali hazırda bekleyen ürünlerde regili gladiusun haline performansına ve novadaki namlu çıkış hızı grafiğine bakarsak çokta hazır değillermiş gibi duruyor bu arada umarım kraldan bir bigbore atağı görürüzde hatsanda iç piyasa için kuralları esnetir smile.png yanlış anlasılmasın benim amacın hatsanı yermek değildi sadece neden eleştirildiği konusunda olası olduğunu düşündüğüm fikrimi söylemiştim bi önceki mesajımda yoksa test dahi edilmemiş bir tüfeğin ancak estetiği hakkında yorum yapabiliriz performansı hakkında eleştiri yapmak bencede yersiz ve gereksizdir yeni modelin performansını ve fiyatını bende merak edenlerdenim

    Hatsan nova tactical 22.cal
    Daisy powerline 980 177.cal/BBs




    Hatsan Nova Compact 22.cal
    Hatsan torpedo 100x 22.cal Trophy 22.cal
    Kral Puncher Maxi .22 cal
    Zoraki Ultra .177 cal
    Hatsan Mod 55s .177 cal
    Hatsan Torpedo 150 snip vortex .22 cal
    Mod 125 Snip Vortex .22 cal



    ;tufey#

  • alitekin hocam affınıza sığınarak birşeyler sormak istiyorum. herkülü inceleme şansınız oldu. tüfekten biraz bahseder misiniz? regületör var mı?

  • Ali hocam cevabın için teşekkürler.


    İnan kimsenin çamur atma niyeti yok. Tüfeğin fotoğrafını görüp de kozmetik olarak eleştirmek çamur atmak değil emin ol.


    Ama biz hobidaşların kanına dokunan da aslında senin belirttiğin 114'de 1 olmak zaten. :) Biz daystate, airarms, fx vs için 114 ülkeden 1'i olabiliriz ama bir Türk Markası için bu kadar matematiksel olmamalıyız bence.


    Umuyorum ki hobimiz adına en hayırlısı olur memleketimizde.


    Konu Ali Tekin üyemizin cevabı sonunda nihayetine ermiştir. Tüfeğimiz çıktığında yeni konular ve incelemeler ile ayrı başlıklar altında forumumuz zenginleşecektir diye umuyorum.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Hatsan ülkemizde protesto edilmeye mahkum olmuş. Adamlar ne yapsa yaranamiyor Herkulesin fotoğrafı üzerinden ne yorumlar okudum inanamadim. Ben elime alıp inceleme fırsatı buldum silahlı daha önce hiçte eleştiri yapılacak bir silah değil. Hatsan bu silahı daha yurtdışına bile satışa çıkarmadı sadece fuarda görücüye çıkardı 2 ay sonra çıkması normal sanki 2 gün sonra satışa çıksa alacaksınız. Nova yurtdışından önce yurtiçinde satışa çıktı kimse bunu dile getirmedi taktir etmedi. Yerli firmamiz ülkemizi Dünyada bu denli temsil ederken biz üzüm yemektense bagciyi dövmeyi tercih ediyoruz. Su silahin üzerinde Daystate yada Airarms yazsa azinizin suyu akardı ama Hatsan beş para etmez.

    Ali Tekin
    "Ağzınızın suyu akardı" ne demek? Senin gibi Forumun bu kadar eski ve bilgili üyesine bu tabirler yakışıyor mu?
    Seni tanımasam Hatsan ile organik bağın olduğunu düşünürdüm. Bazı konularda yerrli firmalara haksızlık yapıldığı doğru ama bunu bu şekilde mi dile getirmeliyiz???


    Lütfen yukarıdaki gibi bir yorumda daha bulunma.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED