Hatsan Lw hamlu Kral'a Uydurma

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • 60 metre mesafede yapılan havalı tüfek atışında yerçekimi ivmesindeki %0,001' lik değişim atışı ne kadar etkileyecek gerçekten çok merak ediyorum.

    Sayın HPİ sanırım bir yanlış anlaşılma var, ben size yerin çekim kuvvetinden bahsediyorum, sizde yerim çekim kuvvetinin yampış olduğu ivmeden...


    ayrıca haklısınız ben değişkenler arasına yer çekim kuvvetinin yapmış olduğu ivmeden bahsetmemiştim, hatta dünyanın dönüş hızı bile bu değişkenlere eklenebilir.. :thumbup:

    Osman Yetkin

    Çarşamba Samsun


    Hatsan Türkbull

    Kral Puncher Breaker

    Hatsan AT44 Tact

    Kral Puncher Mega

    Crosman 2240

    Diana Mod 24

  • bu mesafede herşey grupmanı etkiler, dürbün kalitesi, rüzgar, yağmur, yerin çekim kuvveti, tüpün basıncı, psikolojik durumunuz, peletin mükemmelliğini saymıyorum bile..

    Dürbün kalitesi atışı etkiler, netliği mil-dot' ları vs., rüzgar atışı etkiler, sağa sola yada yukarı aşağı atışı taşıyabilir, tüp basıncı namlu çıkış hızını değiştirdiğinden isabete doğrudan etki eder, psikolojik durum da etkiler, pelletin atışa olan etkisinden bahsetmeye zaten gerek yok, hepsini anladım ama yer çekiminin atışa olan etkisini neden hatırlattınız onu anlamadım. Yoksa siz bazen deniz seviyesinde bazen de Everestin tepesin de mi atış yapıyorsunuz. Böyle yapsanız dahi 60 metrede havalı tüfek atışını etkileyecek bir etkisi kesinlikle olmayacaktır. Yok ben bazen Ay' da bazen de dünyada atış yapıyorum diyorsanız yer çekiminin atış üzerindeki etkisini hatırlatmanızı anlarım. Çünkü AY' ın yer çekimi dünyanın yer çekimin altıda biri.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Dürbün kalitesi atışı etkiler, netliği mil-dot' ları vs., rüzgar atışı etkiler, sağa sola yada yukarı aşağı atışı taşıyabilir, tüp basıncı namlu çıkış hızını değiştirdiğinden isabete doğrudan etki eder, psikolojik durum da etkiler, pelletin atışa olan etkisinden bahsetmeye zaten gerek yok, hepsini anladım ama yer çekiminin atışa olan etkisini neden hatırlattınız onu anlamadım. Yoksa siz bazen deniz seviyesinde bazen de Everestin tepesin de mi atış yapıyorsunuz. Böyle yapsanız dahi 60 metrede havalı tüfek atışını etkileyecek bir etkisi kesinlikle olmayacaktır. Yok ben bazen Ay' da bazen de dünyada atış yapıyorum diyorsanız yer çekiminin atış üzerindeki etkisini hatırlatmanızı anlarım. Çünkü AY' ın yer çekimi dünyanın yer çekimin altıda biri.

    sıkıntı yok kardeşim ozaman şöyle düşünelim, yerin çekim kuvvetini yok varsayalım.. ozaman ne olur? 25 metrede sıfırlanmış bir tüfek 50 metre grupmanında dürbün ve namlu arasındaki seviye farkından dolayı üst gitmesi beklenir.. fakat yerim çekim kuvveti olduğun dan dolayı hep grupmanlar altta toplanır...


    birde şöyle bir durum var, normalde 50 metrede 15 cm düşme oluyorsa, 100 metrede bu düşüşün 30cm olmasını beklenirken 1metre düşer... bunun sebebide bahsetmiş olduğunuz yerim çekim kuvvetinin ivmesidir... havada serbest bırakılan her cisim sıfırdan başlayarak maksimum hızına ulaşana kadar hızlanır. buda mesafeler arasındaki düşüş farklarının orantısız olmasına neden olur...

    Osman Yetkin

    Çarşamba Samsun


    Hatsan Türkbull

    Kral Puncher Breaker

    Hatsan AT44 Tact

    Kral Puncher Mega

    Crosman 2240

    Diana Mod 24

  • Bakın beyfendi benim demek istediğim saydığınız parametrelerden sadece yer çekimi sabit diğerleri değişken. Sabit olan bir şeyi neden konuşuyorsunuz. Bu forumda isabetle ilgili onlarca konu okudum. Yer çekiminden bahseden sadece sizsiniz.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Dünyanın yerçekimi ivmesi Paris'te tam olarak 9,80665 m/s² kısa mesafelerde (100m veya 1 km gibi) ölçülmesi nerdeyse imkansız değişim gösterir. Hedef ile tüfek arası eğimli bir arazi ise eğim arttıkça alt veya üst vurma değişebilir. Mesela tüfeği yere tam 90 derecelik açı ile tutup atarsanız (rüzgarsız ve durgun havada) çok yakınıza düşer pelet. 90 derece ili tam yukardaki hedefe 25 metreye sıfırlanmış dürbünle nişan alarak atış yaparsanız pelet aşağıdaki resimdekine benzer bir yol izler. (çizim için kusura bakmay6ın :) )
    airgunturk.com/attachment/32497/
    Kısaca alt üst vurmaya yerçekimi ivmesinin etkisi yoktur diyebiliriz

  • Bakın beyfendi benim demek istediğim saydığınız parametrelerden sadece yer çekimi sabit diğerleri değişken. Sabit olan bir şeyi neden konuşuyorsunuz. Bu forumda isabetle ilgili onlarca konu okudum. Yer çekiminden bahseden sadece sizsiniz.

    evet yerçekimi sabit olabilir ama merminin ağırlığı hedefin bulunduğu nokta gibi bir çok şeye etki ediyor. yanlız size hak veriyorum bu değişkenlerin arasında hesaplanabilecek tek değişken bunu varsaya biliriz... birde wikipedia dan alıntı yapayım size, belki oradaki tarif daha aydınlatıcı olur...link: isabet bölümünde yazan 7. değişkeni okuyunuz lütfen..


    Dünyanın yerçekimi ivmesi Paris'te tam olarak 9,80665 m/s² kısa mesafelerde (100m veya 1 km gibi) ölçülmesi nerdeyse imkansız değişim gösterir. Hedef ile tüfek arası eğimli bir arazi ise eğim arttıkça alt veya üst vurma değişebilir. Mesela tüfeği yere tam 90 derecelik açı ile tutup atarsanız (rüzgarsız ve durgun havada) çok yakınıza düşer pelet. 90 derece ili tam yukardaki hedefe 25 metreye sıfırlanmış dürbünle nişan alarak atış yaparsanız pelet aşağıdaki resimdekine benzer bir yol izler. (çizim için kusura bakmay6ın :) )
    airgunturk.com/attachment/32497/
    Kısaca alt üst vurmaya yerçekimi ivmesinin etkisi yoktur diyebiliriz

    sayın swordfish resim için ayrıca teşekkür ederim, bende nasıl çizsem diye düşünüyordum, sizin resminizden ufak bir alıntı yaptım kusuruma bakmayın lütfen :)


    ivmenin sabit olduğu doğrudur, fakat sizi yanıltmasın lütfen, ivmenin olması merminin düşüş hızının gittikçe artması demektir...


    ayrıca bir değişkende siz eklediniz, onuda gözden kaçırmışım, atış yaptığınız hedefin sizden üst seviyede veya alt seviyede olmasıda, bu değişkenlere eklememiz gerekir, bir teşekkürde bunun için gelsin efendim size :)


    hedefin yukarda veya aşağıda oluşu kafa karıştırmasın diye resmi düzlem olarak varsayıp tekrar çizdim, yanlışım varsa af ola :)

    Osman Yetkin

    Çarşamba Samsun


    Hatsan Türkbull

    Kral Puncher Breaker

    Hatsan AT44 Tact

    Kral Puncher Mega

    Crosman 2240

    Diana Mod 24

  • Konu nerden nereye gelmiş, Baybore deki namluyu ben işlemiştim. İsabet hakkında paylaşım yapacağını söylemişti , uzun zamandır forumu takip edemiyorum belki yapmıştır paylaşım..



    Ayrıca bunca değişken arasında yerçekimi elbette sabit kabul edilir, diğer tüm etmenler sabit olduğunda düşme sabit olur(peletlerin ağırlığı eşit ise)

  • Bakın önce şu konuda anlaşalım ayakta desteksiz grupman diye bir şey olmaz desteksiz yapılan her atış atıcının yeteneğine kabiliyetine kalmış bir şeydir hata yapmama ihtimali yoktur her atışı bir öncekinden farklı olacaktır o yüzden tüfeğe ve namluya bu kriterde iyi kötü dememiz yanlış olur.
    ilk namlum 53cm güzeldi evet şuan elimde olanda 53cm güzel ama arada ; 7 tane namlu gelip gitti hepsi 48cm ve hepside çok kötüydü, bt65 40m grupmanı paylaşmışsınız mesajınızda bana gelen namlularla o grupmanı 5m de yapıyordu düşünün artık, bu arada bt65in 40mde böyle bir grupman çıkaracağını düşünmüyorum ya attığı pelletler sorunlu yada silahı eline alan kişi nişan almayı bilmiyor. Konumuza dönecek olursak kral arms namlu hariç herşeyde iddialı olabilir ama kesinlikle namlu söz konusu olunca orta veya ortanın bir tık altındalar. Son olarak namlu projesinin maliyettini yüksek bulduğum için özellikle işleme aşaması ; biraz erteleyeceğim ama namluyu temin edip işleme kısmını kendim de halledebilirim kararsız kaldım :)

    ATA Venza .12cal evil.png +;tuftabV#
    W̶e̶i̶h̶r̶a̶u̶c̶h̶ ̶H̶W̶1̶0̶0̶ ̶T̶ ̶F̶S̶B̶.̶2̶2̶
    V̶e̶c̶t̶o̶r̶ ̶C̶o̶u̶n̶t̶e̶r̶p̶u̶n̶c̶h̶ ̶6̶-̶2̶5̶X̶5̶6̶ ̶F̶F̶P̶
    ̶V̶e̶c̶t̶o̶r̶ ̶S̶e̶n̶t̶i̶n̶e̶l̶ ̶6̶-̶2̶4̶X̶5̶0̶ ̶E̶-̶S̶F̶ ̶
    ̶H̶a̶t̶s̶a̶n̶ ̶M̶o̶d̶ ̶1̶2̶5̶ ̶S̶n̶i̶p̶.̶ ̶V̶o̶r̶t̶e̶x̶ ̶5̶.̶5̶ ̶
    ̶O̶p̶t̶i̶m̶a̶ ̶3̶-̶9̶x̶4̶4̶E̶
    ̶K̶r̶a̶l̶ ̶P̶u̶n̶c̶h̶e̶r̶ ̶B̶r̶e̶a̶k̶e̶r̶ ̶S̶ ̶B̶u̶l̶l̶p̶u̶p̶ ̶5̶.̶5̶ ̶
    ̶B̶S̶A̶ ̶D̶e̶e̶r̶h̶u̶n̶t̶e̶r̶ ̶8̶X̶3̶2̶-̶4̶4̶

  • Konu nerden nereye gelmiş, Baybore deki namluyu ben işlemiştim. İsabet hakkında paylaşım yapacağını söylemişti , uzun zamandır forumu takip edemiyorum belki yapmıştır paylaşım..



    Ayrıca bunca değişken arasında yerçekimi elbette sabit kabul edilir, diğer tüm etmenler sabit olduğunda düşme sabit olur(peletlerin ağırlığı eşit ise)

    aynen sayar bey ben bir hedefi vururken merminin hedefi bulmadaki değişkenlerinden bahsettim, mermi daha hedefi bulmadan yolda patladı gitti :)

    Bakın önce şu konuda anlaşalım ayakta desteksiz grupman diye bir şey olmaz desteksiz yapılan her atış atıcının yeteneğine kabiliyetine kalmış bir şeydir hata yapmama ihtimali yoktur her atışı bir öncekinden farklı olacaktır o yüzden tüfeğe ve namluya bu kriterde iyi kötü dememiz yanlış olur.ilk namlum 53cm güzeldi evet şuan elimde olanda 53cm güzel ama arada ; 7 tane namlu gelip gitti hepsi 48cm ve hepside çok kötüydü, bt65 40m grupmanı paylaşmışsınız mesajınızda bana gelen namlularla o grupmanı 5m de yapıyordu düşünün artık, bu arada bt65in 40mde böyle bir grupman çıkaracağını düşünmüyorum ya attığı pelletler sorunlu yada silahı eline alan kişi nişan almayı bilmiyor. Konumuza dönecek olursak kral arms namlu hariç herşeyde iddialı olabilir ama kesinlikle namlu söz konusu olunca orta veya ortanın bir tık altındalar. Son olarak namlu projesinin maliyettini yüksek bulduğum için özellikle işleme aşaması ; biraz erteleyeceğim ama namluyu temin edip işleme kısmını kendim de halledebilirim kararsız kaldım :)

    kesinlikle katılıyorum yasin bey, ayakta desteksiz o metrede bir grupman bile beklemek yanlış olur, ki ben öyle bir şeyde demedim, benim kast ettiğim, yazdığım ve söyleye çalıştığım ekstra bir destek yastık çatal ayak monopod tripod herhangi bir şey kullanmadan, sadece oturduğunuz yerden dizinizden dirseğiniz ile destek alarak yapılan atışdan bahsediyorum.. :)


    evet o 48cm namlulu olan puncher modelini 700 tl ye veriyorlar.. 300tl pompa, içinde 2 adet jsb pelet çıkıyor,1kutusu 22tl, 44 tl pelet yapar, kargoda dahil 15tl de kargo.. yani sıfır tüfeği 340tl gibi bir rakama elinize gelmiş oluyor.. böyle bir rakam yok. yani o tüfeklerde fiyattan başka idda olduğunu düşünmüyorum. o tüfeklerde bir sıkıntı olmasa bu fiyata kesinlikle vermezler..

    Osman Yetkin

    Çarşamba Samsun


    Hatsan Türkbull

    Kral Puncher Breaker

    Hatsan AT44 Tact

    Kral Puncher Mega

    Crosman 2240

    Diana Mod 24

  • kral pcp lerde fiyatlandirma normal,, diger markâlaŕdâ ķar orani o kaďar fazlaki insanlarin kafasi karisiýor...bu fiýatâ namlularida bence makul seviyede

  • Merhaba.. Enteresan bir konu ve sohbet olmuş. Yerçekimi Olayıyla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Ateşli havalı yada ne şekilde olursa olsun yatık mermi yollu silahlarda nişangahlar optik ve mekanik olanların hepsi yer eksenine dikey düzlemde namluda dahil bir hesaplamayla bir araya getirilir. Çok nadir silahta aynı eksende olmayan nişangahlarla onlarda da yine enteresan hesaplamalarla namlu ve nişangah sistemi arasında bir bağ kurularak bu iş neticelendirilir. Bu bağ bu derece önemli olmasaydı şimdiye kadar dürbünü yada gez ve arpacığı sağ yada solunda olan bir silah yapılırdı. Bence yerçekimi ve yer ekseni bu işin önemli noktalarından biri. Namlu hattındaki en küçük sağ sol yamukluğu bütün işi berbat eder kanımca ve namlunun yer eksenine göre hatasından daha kötü ve çözüm bulunamaz bir sorun olurdu. mesajların birinde yukarı doğru yapılan atışın temsili bir şekli çizilmiş çizimi iyi olan arkadaşlardan eğer imkanı varsa 30 katlı bir binadan 90 derece aşağıya doğru bir atış deneyimi paylaşırsa memnun olurum.. Grupman olayında da mümkünse ki mümkündür bence demir bir masa bulup bu masayada yine sadece kaynaklı bir sehpa bağlayıp sonrada silahlarını kaynaklasınlar ve kapalı alanda atışlarını tatmin oluncaya kadar tekrarlasınlar sonrada vakit bulunca bizimle paylaşsınlar bizde kaliteyi objektif olarak görelim. Yoksa ayakta yatarak çökerek falan bu atışlar istenildiği kadar tekrarlansın silahın kalitesini ortaya koymaz. Bu işi yapması gereken fabrikaların bu konularla ilgili bir tane profesyonel katkısını görememekte artık memleketimde olağan bir durum, silah üretip testini kullanıcıya yaptırmak yeni bir trend değil memleketimde. diğer bütün alanlarda olduğu gibi.. Mükemmellik istiyorsan kendin yapacaksın çünkü biz grupmanda 1-2 mm lik düzelmenin bile hayalini kuran ve sözüm ona mühendislerin nasıl bir hesaplamayla ve mühendislik dehasıyla ortaya koyduklarını bilemediğimiz hataları düzeltmekle uğraşıp maddi karşılık beklemeden mutlu olan insanlarız.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen calimero55 ().

  • Ne güzel söylemişsiniz calimero55. Firmalar silah yapıyo ilk biz test ediyoruz :S Bu arada izlediğim bi belgeselde atış tekniklerini anlatıyordu. Yukarı ve aşağı yönlü atışlarda pratik bir bilgi verdi; merminin yolunu balıkçıların kullandığı olta kamışı gibi düşünün dedi yani yere paralel tutarsan olta kamışı eğilir. Ama yukarı veya aşağı doğru dik tutarsanız herşekilde kamış bükülmez. Yani yukarı ve aşağı atışlarda mermi yolu düz olduğundan hedefin hep altına nişan alıyoruz. g;$i

    gamo cfx royal 4.5


    gamo cf 20 4.5


    hatsan alfamax 5.5


    hatsan mod 60 5.5


    gamo p 23


    beretta sp 12cal


    sarsılmaz kılınç 2000 light 9mm


    atüs 36 cal tek kırma


    zoraki hp ultra 4,5 - 5,5

  • Merhaba, havalı silahlar veya ateşli silahlar olsun atışa etki eden en önemli faktör namlu kalitesidir, atış ile ilgili diğer tüm faktörler bir şekilde çözülebilir, fakat namlu kalitesi kötü ise bir kere her şey zaten baştan bitmiş demektir, atıcı istediği kadar atışa etki eden diğer faktörleri hesaplasın, mükemmel atış yapmaya çalışsın her zaman başarısız olacaktır. 40-50 metre mesafede bile her seferinde 5 cm aşağı veya 5 cm yukarı vuran bir namlu ile hiç bir sonuç alamayacaktır.
    Yine şahsi görüşümü belirtmek isterim, pcp tüfeklerimiz ile atış yaptığımız mesafeler belli 100-200-300 metre (belki çoğu arkadaş bu mesafelere bile atış yapmıyor) bu mesafelere atış yaparken atışa etki eden ana faktörler dışında diğer başka faktörleri dikkate almıyoruz bile. Deneme yanılma yöntemi ile sonuca ulaşmaya çalışıyoruz.
    Fakat 5000-6000 metre mesafeye elindeki özel üretim namluya sahip ateşli tüfeğin ile tek mermi atış yapma hakkın ve vurman gereken 50 cm'lik hedef vardır o zaman herşeyi hesaba katman icap edebilir, fakat bu hesaplamada da o kattığın değerlerin payı hangi yüzde oranında kalır bilemiyorum. Saygılarımla.

  • kral namluları hatsanın namlularına göre daha geniş çaplı, hatsanın LW namlusuda standart namlusuda birbirine ya çok yakın yada aynı..


    kralın yaptığı pcpler, namlu daha geniş çaplı olmasından dolayı daha hızlı pelleti çıkarıyor buda atış sayısına etki ediyor,arttırıyor. hatsandada daha dar çaplı olmasından pelletin daha fazla güce ihtiyacı olur, buda atış sayısını düşürüyor..


    tabi bu bahsettiğimiz değerler "onda bir, onda iki" gibi değerler.. grupman olarak bakarsakta kralın yaptığı 5cm çaplı grupmanı, hatsan 4 cm e anca düşürür. fakat hatsanda atış sayısı kalmaz,kral atışlara devam eder.


    aslını sorarsanız bu kıyaslama yapmanın bile doğru olmadığını düşünüyorum.. çünkü her iki markada birbirleri ile yarış telaşında değiller, amaçları kendi alanlarında en iyi tüfeği çıkarmak, bence her ikiside gayet bu konuda başarılılar..


    fabrikada, üretimde, kargoda oluşabilecek hataları göz ardı ederek bunları düşünelim lütfen, insanız herkezin hataları olabilir.. önemli olan bu hatalardan dönebilmek..


    herkezin ihtiyacı, isteği, amacı farklı, herkezin istediğini yapacak tek bir tüfekde malesef yok..


    Saygılarımla..

    Osman Yetkin

    Çarşamba Samsun


    Hatsan Türkbull

    Kral Puncher Breaker

    Hatsan AT44 Tact

    Kral Puncher Mega

    Crosman 2240

    Diana Mod 24

  • Merhaba, havalı silahlar veya ateşli silahlar olsun atışa etki eden en önemli faktör namlu kalitesidir, atış ile ilgili diğer tüm faktörler bir şekilde çözülebilir, fakat namlu kalitesi kötü ise bir kere her şey zaten baştan bitmiş demektir, atıcı istediği kadar atışa etki eden diğer faktörleri hesaplasın, mükemmel atış yapmaya çalışsın her zaman başarısız olacaktır. 40-50 metre mesafede bile her seferinde 5 cm aşağı veya 5 cm yukarı vuran bir namlu ile hiç bir sonuç alamayacaktır.
    Yine şahsi görüşümü belirtmek isterim, pcp tüfeklerimiz ile atış yaptığımız mesafeler belli 100-200-300 metre (belki çoğu arkadaş bu mesafelere bile atış yapmıyor) bu mesafelere atış yaparken atışa etki eden ana faktörler dışında diğer başka faktörleri dikkate almıyoruz bile. Deneme yanılma yöntemi ile sonuca ulaşmaya çalışıyoruz.
    Fakat 5000-6000 metre mesafeye elindeki özel üretim namluya sahip ateşli tüfeğin ile tek mermi atış yapma hakkın ve vurman gereken 50 cm'lik hedef vardır o zaman herşeyi hesaba katman icap edebilir, fakat bu hesaplamada da o kattığın değerlerin payı hangi yüzde oranında kalır bilemiyorum. Saygılarımla.

    Arkadaşım 5000-6000 metre biraz fazla,gerçek hayatta en uzun keskinci nışan atışı 3000 metre civarindaydı o da savaşta değil antremanda,savaşta 1800 metrenin üstündeki isabetli atışlar bile mucize olarak kabul edilir,zaten 1000 metrenin üzerindeki atışlar da her babayiğidin harcı değil.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen nihatfevzioglu ().

  • Bu söylediklerinizi bende biliyorum zaten. arkadaşın dünyanın dönmesi bile atışa etki eder demişti yukarıdaki bazı yazılarda ben buna atfen söylemek istedim. yani çok fazla abartı mesafelere atış yapman lazım ki dünyanın dönme açısını hesaba katman için. obüsler ile 20-30 km ye atışlar yapılıyor o zaman bu dönme hesaba katılır, yoksa pcp tüfekle 300 m ye bile atsan. bu hesaplamayı yapmazsın. atarsın alt attı diyelım ya dürbünü ayarlarsın yada dot'lara göre atış yaparsın (Deneme yanılma yani.)

  • "Fakat 5000-6000 metre mesafeye elindeki özel üretim namluya sahip ateşli tüfeğin ile tek mermi atış yapma hakkın ve vurman gereken 50 cm'lik "
    Bende buna atfen yazmıştım,böyle mesafelere atış yapan tüfek henüz icat edilmemiş diye biliyorum,verdiğiniz örnek yanlış bunun belirtmek istedim.

  • savaş alanında konfirme edilmiş en uzun atış yaklaşık 2500 metre.


    o da 2009 yılında afganistanda accuracy internatioal ile kaydedilmişti.


    yukarıda bahsedildiği gibi 3500-4000 metre aralığı da iddia edilmekte deneme atışlarında.


    yukarıdaki linkini eklediğiniz video (4549 yard- 4160 metre) oldukça heyecanlı ama bilinçli vuruşlardan ziyade namluyu soğuta soğuta isabet kaydedene kadar aynı bölgeye atış söz konusu. zaten videonun sonundaki hedefin insanlardan büyük olduğunu görüyoruz. :)


    5000-6000 metre biraz fazla olmuş şimdilik.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • bazı arkadaşlar dünyanın dönüş hızında takılmış sanırım, bilmiyorum doğrumu yaptım yanlış mı yaptım aklınıza bunu takarak ama madem okadar kafa takıldı konuyu biraz daha açayım :)


    hedefin uzaklığından çok merminin uçuş yani havada kalma süresi önemlidir.


    Havadaki nem, yükseklik, sıcaklık, rüzgâr, toz taneleri ve hele birde bu süreyi 5 saniyenin üzerinde düşünecek olursak, coriolis (koryolis) etkisi yani dünyanın kendi çevresindeki dönüşü bile oyuna dahil olur..


    eğer birde hedef sabit değilse, hedef ile merminin kavuşacağı yere atmanız gerekir..

    Osman Yetkin

    Çarşamba Samsun


    Hatsan Türkbull

    Kral Puncher Breaker

    Hatsan AT44 Tact

    Kral Puncher Mega

    Crosman 2240

    Diana Mod 24