pcp dolum hakkında

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hatsan pompaların hata ve arızaları sebebiyle piyasadan toplatıldığı yazıldıktan sonra bile sorunsuz olduğunu iddia etmek bence hoş değil.
    Mesele fikir beyanından ibaret değil. İnsanlar burada yazılanları okuyup bu ürünlere para veriyor. Üreticisinin bile hatalı olduğunu kabullendiği bir ürünü böyle bir platformda, uyarılara rağmen tavsiye etmekte sürdürülen ısrara karşı sessiz kalırsak bu arkadaşın insanları yanlış yönlendirmesine izin vererek sorumluluğunu paylaşmış oluruz.
    Hatsan kendi pompalarının yerine verdiği Hill pompalar kadar kaliteli ve işini yapan bir pompa yapsın, Hill fiyatına da satsa hepimiz tavsiye edelim.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • tabıkı daha kalıte markalar ver bundan suphemız yok ama hatsanda iş goruyor. arkadasımın hıll marka pompası var hatsandan daha kolay kullanımı ama oda iş yapıyo hatsanda mali konuda kendımı rahat hıssettıgım an tabıkı hatsan pompamı satıp daha kolay pompalamak için kaliteli bısey dusunurum

  • Hatsan'ın kendisi de Hatsan pompanın iş gördüğünü düşünmüyor ki Hill ile değiştiriyor. Hatsan pompaların su attığını falan da okuduk ki tüfeğe de zarar verebiliyor demektir bu.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • yatagun sayfasında fx pompa için bakarken iki ayrı resim gordum. sanki hortumları ve ayakları birbirinden faklıymış gibi geldi bana. satış için tek form var ama hortum farklılığı mı var ? modele gore pompaya takılı hortum farklılık mı gosteriyor ? saygılar.

  • İlk gelen hatsan pompalar gerçekten fiyaskoydu şu an tamirden geleni kullanıyorum sorun yok gerçi fazlada kullanmadım , yakın zamanda değişime göndericem..
    Benim bildiğim hatsan pompaları ,yaptığı yeni nesil pompalar ile değiştiriyor Hill ile değil ..

  • yatagun sayfasında fx pompa için bakarken iki ayrı resim gordum. sanki hortumları ve ayakları birbirinden faklıymış gibi geldi bana. satış için tek form var ama hortum farklılığı mı var ? modele gore pompaya takılı hortum farklılık mı gosteriyor ? saygılar.


    bana gelen fx pompa gördüğün resmin sağında hortumu uzun olan pompa,
    pompa ısındımı doluma ara ver kardeş,gerçekden çok kolay basılabiliniyor fx pompa ile, g;$i hatsan pompa ile deyim yerindeyse 2 kere ıkınıyordum ;şrofls;. yani bir yüklendim kolu kaldırmadan 2ci kez yükleniyordum pompaya sonuna kadar basabilmek için,
    pompaların son 2 3 cm lık kalan bölümün de esas hava orda kalıyor,sonuna kadar yüklenmek gerekiyor,tabana vurdurmadan yavaşca, bunu fx pompa ile hiç zorlanmadan yapıyorum g;$i

  • tesekkurler. ben fx pompayı , webley raider 10 için almayı dusunuyorum . biraz pahalı ama kampanyadan sanırım alınabilir. umarım kullanışlı olur.

  • Arkadaşlar pompa işi önemli, Pompanın iyi hava basması yada kolay doldurması gibi konulardan çok, pompanın havanın nemini ve tozunu filtre edebilmesi önemli. Tüfeğin tüpüne nem girmemeli. Scuba'lar bu bakımdan daha avantajlı çünki Azot basılmış scuba'da nem yoktur. Bu da silahın ömrünü uzatır.

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

    • Official Post

    tesekkurler. ben fx pompayı , webley raider 10 için almayı dusunuyorum . biraz pahalı ama kampanyadan sanırım alınabilir. umarım kullanışlı olur.

    Uğur, sağdaki satışta soldaki çok eski model ve hiç ithal etmedik, fotoraf yanlış konulmuş soldakini silerim bugün,

  • mrb ben Burdur dan yazıyorum dün sanayiye gittim araştırdım scuba tüpü satan hiç bi yer bulamadım oksijen tüpü satıyorlar sadece adamlara diyorum bide 220 bar kim basar die onu bile bilmiyolar ;hirr;;hirr;;hirr;;hirr;;hirr;;hirr;;hirr; mecbur tompalı bi tüfek alacağız artık of yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :cursing::cursing::cursing::cursing:

    Evanix Blizzard S10 Bolt Action PCP Combo ++ Hill PCP hava pompa ++ Optima 3-12x44 AOE Dürbün

    • Official Post

    Scuba tüpü Burdurdan almak zorunda değilsin, dolum içinde mutlaka burdurun küçükte olsa sanayisi var, orada Habaş var, tüpünü habaşa doldurtacaksın, " - Benim tüpüme azot basın " diyeceksin.

  • Tüm PCP lerde azot gazı kullanılabilir mi? Hatsanın kullanma kılavuzunda sadece hava kullanın yazmış ama forumda gördüğüm kadarıyla azot kullananlarda çok?

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40

    • Official Post

    Tüm PCP lerde azot gazı kullanılabilir mi? Hatsanın kullanma kılavuzunda sadece hava kullanın yazmış ama forumda gördüğüm kadarıyla azot kullananlarda çok?


    PCP silahlarda kullanılması en doğru gaz Azottur, çünkü havada oksijen vardır ama Azotta sıfır oksijen, ayrıca azotta yine sıfır nem vardır, silahın sağlığı için en doğru olan azottur yani,

  • Benim ufak bir kompresörüm var ve bununla tüplelerimi dolduruyorum acaba bu kompresörle tüplerime azot basabilirmiyim veya böyle birsey mümkünmüdür.Saygılar :him:s

  • PCP silahlarda kullanılması en doğru gaz Azottur, çünkü havada oksijen vardır ama Azotta sıfır oksijen, ayrıca azotta yine sıfır nem vardır, silahın sağlığı için en doğru olan azottur yani,


    mustafa abi sen çok yaşa ya hem Habaş ıda biliyorsun sen bende oraya sordum zaten yok dediler tüplere baktım hep büyük tüpler var peki habaşta 220 barda azot basabileceğimiz makinaları varmıdır ben sordum kuru hava 220 bar basabilrmisiniz die onlarda basamayız dediler bide bana kuru havada ojsijen olduğunu ama çok az bununda yağla teması olduğunda patlama riskinin yüksek olduğundan falan bahsettiler abi abi birde oksjen tüplerine 220 barda kuru hava basılamazmı illa scuba tüpümü olmak zorundaa değinilmişken bu azot gazıda silahlarda kullanılabiliyormu :him:s:him:s:him:s:him:s:him:s:him:s

    Evanix Blizzard S10 Bolt Action PCP Combo ++ Hill PCP hava pompa ++ Optima 3-12x44 AOE Dürbün

    • Official Post

    mustafa abi sen çok yaşa ya hem Habaş ıda biliyorsun sen bende oraya sordum zaten yok dediler tüplere baktım hep büyük tüpler var peki habaşta 220 barda azot basabileceğimiz makinaları varmıdır ben sordum kuru hava 220 bar basabilrmisiniz die onlarda basamayız dediler bide bana kuru havada ojsijen olduğunu ama çok az bununda yağla teması olduğunda patlama riskinin yüksek olduğundan falan bahsettiler abi abi birde oksjen tüplerine 220 barda kuru hava basılamazmı illa scuba tüpümü olmak zorundaa değinilmişken bu azot gazıda silahlarda kullanılabiliyormu :him:s :him:s :him:s :him:s :him:s :him:s


    Hiç sorun olmaz, oksijen tüpüde kullanabilirsin, oksijen tüpüne kuru hava da basabilirsin ve habaşta azot mutlaka vardır, azot yoksa argon vardır, argonda olur (sıfır oksijen) ama argon biraz pahalı,
    Adamın dediği doğru kuru havada oksijen var ve bu yüzden hep yazılarımızda aman O-Ring lerde silikon gres kulanın, petrol esaslı yağlardan uzak durun uyarısı yapıyoruz.

  • birde oksjen tüplerine 220 barda kuru hava basılamazmı illa scuba tüpümü olmak zorundaa değinilmişken bu azot gazıda silahlarda kullanılabiliyormu :him:s:him:s:him:s:him:s:him:s:him:s


    Bildiğim kadarı ile, yanlış kullanmayı önlemek amacı ile, oksijen tüplerindeki vanaların bağlantıları ters dişlidir. Üzerinde yazılı basınca kadar istediğiniz gazı basabilirsiniz yalnız tüp üzerindeki vanayı kesinlikle azot tüplerinde kullanılan tipte bir vana ile değiştirmelisiniz. Dolum tesisindekiler, dişlerine bakıp, yanlışlıkla oksijen doldurabilirler. Sonrasını düşünmek bile istemem.


    PCP silahlar, yanıcı, yakıcı veya korozif olmayan her türlü basınçlı gaz ile çalışabilir, sadece ürettikleri güçler farklı olur. Üreticilerin "kuru havadan başka gaz kullanmayın" uyarısı, farklı gaz kullanmaya alışan bilinçsiz kullanıcının "ahanda basınçlı gaz" diye, oksijen tüpüne sarılmasını önlemek içindir. PCP prensibi ile çalışan Paintball silahlarında CO2 ve basınçlı hava kadar, hatta belki de daha fazla olarak azot kullanılmaktadır.